Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice počitniška prikolica – pavšal 2013

počitniška prikolica – pavšal 2013

Zanima me, koliko vas je tukaj takih, ki bi šli z nekom v pavšal (t.j.), plačilo polovice pavšala.
To pomeni da bi morali imeli čas hoditi na morje vsak 2 ali 3 vikend, koristili bi tudi 14 dni dopusta v avgustu……prikolico bi koristili pač po dogovoru z lastnikom.
Pavšal bi koristili od aprila do oktobra.
Cena polovice pavšala+stroški vzdrževanja: 1500€.

Pavšal bi si lastnik delil z mirno in redoljubno družino: 2 odrasla, 1 otrok.

Zanima me, koliko vas je takih, ki bi vas to zanimalo?

Mi smo tudi pavšalisti, ravno tako vsako sezono malo razmišljamo v tej smeri, vendar mi je mal tko it v pol pol z neznanci, ker nikoli ne veš, kako bo vse skupaj šlo potem. Sem videla pri naših sosedih, ratalo jim je eno sezono, na koncu so se pa na mrtvo skregali in opravljali pri vseh sosedih eni druge.
Sem pa brala 1x na tem forumu, samo že blizu deset let nazaj, je imel en v Stela marisu ornk pogodbo za podpisat glede koriščenja in vseh dodatnih pogojev, samo zdaj več ne najdem.
Drugače bi jaz šla v deljenje pavšala, vendar ne s tedensko menjavo ampak na en mesec, pa pač koristiš kolikor lahko, drugače samo voziš cunje gor in dol, pa hrano in vse skupaj. Pa vsakdo ima svoje mere, koliko in kaj pospraviti, pomesti, kdaj kaj narediti. Res mi je škoda, da midva nimava takih prijateljev, ki bi se šli kampiranje, a hvala bogu je zdaj že starejši otrok toliko velik, da lahko ostane sam čez teden dol in je vseeno vsaj izkoriščeno toliko bolj.

zakaj pa samo 14 dni avgusta?
če plačam polovico pavšala bi pričakovala tudi polovico glavne sezone: torej cel julij ali cel avgust

….ker je lastnik prikolice tako rekel!

Za 1500 € bi na koncu lahko v glavni sezoni koristil samo dva tedna?

Ja, lastnik bi rad poceni skoz prišel…..

mi damo za pavšal 2000€, 8 oseb, dva avta

Niti pod razno. Tole je slab deal. 14 dni avgusta in cca. 6 -10 vikendov (k temu prištej stroške vožnje, ki so najmanj 50 €/vožnjo) je veliko premalo časa za ta denar.
Seveda ne vem, koliko znaša pavšal in koliko ti bi računal za stroške vzdrževanja, ampak ne hvala. Raje malo šparaj, kupi sam prikolico za ta denar, jo hrani na hrvaškem, postavi za en mesec na sezono v izbran kamp in ti garantiram, da bo prišlo dolgoročno veliko ceneje, kot takak posla.
In btw, taka posla, da greš kar z nekom v takšno sodelovanje so po večini obsojena na slab izid, kot je že rekla raglja. Prevelikokrat videno.

http://5.mshcdn.com/wp-content/uploads/2012/10/felix-jump-640-watermark-640.gif

Za živo glavo ne bi z nikomer delila prikolice. Če nimam za pavšal, se pač tega ne grem. To je najslabša varianta. Potem en hodi vsak lep vikend, drug pa takrat, ko je dež, Eden gre na dopust v najlepšem času, preostalo ostane drugemu, plačata pa vsak pol. Ne hvala. Saj tudi pregovor pravi, da v španoviji še pes crkne.
Moja prikolica je v nulo opremljena z vsem potrebnim, a potem pa naj noter spustim eno neznano familijo, ki mi bo vse uničila? Koristila vso mojo opremo, posodo, aparate, TV, klimo, itd. Za 1.500 € meni ni vredno. Da bi se za ta denar prilagajala, dogovarjala in se na koncu še jezila nad povzročeno škodo? Ni govora. Če pa komu to paše, pač naj. Do prve izkušnje. Poznam morje takih zgodb iz kampa, vse so se slabo končale.

Tudi mi smo dobili podobno ponudbo s strani prijateljev, in sicer za 550€ na leto. Koristili pa bi lahko 36 dni, saj je naš delež 1/4 pavšala. Sicer v sezoni ne bi bil problem dobiti termin ki je nam všeč, samo kaj ko iamm na voljo samo 14 dni dopusta, ostale dneve pa bi morala koristiti med vikendi. To pa je problem saj bi se bilo potrebno usklajevati z kar tremi ostalimi pavšalisti. No pa tudi to bi se dalo še zmeniti, ampak me pa moti nekaj drugega.
Prijateljica trdi da je pavšal naš edini strošek. V prikolici bi letovale 4 družine in vsega skupaj je to 17 oseb. zanima me ali če plačamo pavšal lahko potem vseh teh 17 oseb letuje brez dodatnega plačila. Letovali sicer ne bi nikoli vseh 17 naenkrat. Največkrat po 5 naenkrat, izjemomma kakšne dan če bi se križali pa 7 – 10 ljudi. Kako je potem s plačilom kampa. Ali ob pavšalu navedeš točno poimensko katere osebe spadajo v pavšal, ali lahko potem v prikolici letuje kdorkoli in kolikor jih pač pride.
Hvala za informacije

Tole je pa zelo odvisno od kampa do kampa. Večinoma so pri zasebnih prikolicah seznami z določenim poimenskim številom oseb gor, malo se razlikuje od kampa do kampa od štirih pa tja do osmih, ponekod je za doplačat dodatno osebo, cca. 60 do 80€, vendar ne do dvajset ljudi. če pa je prikolica na firmo, pa mislim, da je dražji pavšal, a neomejeno število ljudi.

Zakaj pišeš bedarije, če ne veš!

Mi smo postavili prikolico za 1 mesec, nas je prišlo veliko dražje kot če bi se šli pavšal!!!

Za 3 odrasle osebe smo plačali 1400€!!!!!!!

Pavšal bi se nam veliko bolj izplačal.
Je pa res, da si prikolice ne bi nikoli delili s popolnimi tujci.

Tole je pa zelo odvisno od kampa do kampa. Večinoma so pri zasebnih prikolicah seznami z določenim poimenskim številom oseb gor, malo se razlikuje od kampa do kampa od štirih pa tja do osmih, ponekod je za doplačat dodatno osebo, cca. 60 do 80€, vendar ne do dvajset ljudi. če pa je prikolica na firmo, pa mislim, da je dražji pavšal, a neomejeno število ljudi.[/quote]

V našem kampu se plača pavšal za 4 osebe, torej ga lahko koristijo le 4 osebe….vsi ostali ki pridejo plačajo normalno ceno, t.j., 10€ na dan po osebi+taksa+prijavnina+šotor+avto+……!

Kampiranje je postalo zelo drag šport!
Pri nas je cena pavšala 3400€+300€ za depo.

Torej? Je ceneje kot 1500 € za dva tedna in 10 vikendov.
Mislim, da ljudje ne razmišljate ravno preveč o dodatnih stroških, ki nastanejo z vožnjami v kampe in po navadi izničijo “ugodne” ponudbe.
Poleg tega nikar takoj podcenjevati in zaničevati mnenje nekoga, če ni takšno, kot tvoja izkušnja.
Če bi se pa tebi pavšal bolj izplačal, ga pa seveda naslednje leto le vplačaj.

Kar se tiče vprašanja o dodatnih stroških bivanja 17 oseb na en pavšal. Odvisno od kampa, ampak večina kampov ob sklenitvi najemne pogodbe pošlje tudi seznam, kamor vpišeš imena oseb, ki bodo tisto sezono v okviru pavšala bivale brezplačno, ostali seveda doplačajo ustrezno ceno na osebno na dan. Pri nas je recimo dovoljeno 6 oseb.
Če je v kampu, kamor bi šli vi, seznam neomejen, potem ni problema, drugače boste pač plačali za vse tiste osebe, ki ne bodo na seznamu. Če pride do tega, potem se dogovorite tako, da boste dali na seznam odrasle osebe, ker je cena otrok seveda ustrezno manjša.

http://5.mshcdn.com/wp-content/uploads/2012/10/felix-jump-640-watermark-640.gif

Jaz ne bi delila pavšala z nikomer. In ko eni pišejo 17 oseb!!!!!!!!!!!!. Si predstavljate kakšna svinjarija je to.

Pred leti je svakinja prišla s to idejo. Da bi delili. Niti teoretično. Ona je taka packa, da bi jaz najprej en teden za njo pucala, potem bi šele lahko jedla tam, kjer ona.

Če nimam za pavšal, pač nimam.

Sicer pa imamo vikend in smo sami. Gremo kadar želimo in včasih se sprdnemo v petek zvečer, samo usedemo se in gremo. Nič planirat, nič spraševat.

Se popolnoma strinjam.

Tudi jaz imam rada prikolico le za našo 3-člansko družino. Imamo čisto, pazimo da kaj ne uničimo, saj ničesar nismo dobili zastonj!
In da bi nekdo spal v moji postelji? NI šans!

V pavšal ne bi šla niti z sorodniki, kaj šele s tujci!

Mi smo postavili prikolico za 1 mesec, nas je prišlo veliko dražje kot če bi se šli pavšal!!!

Je pa res, da si prikolice ne bi nikoli delili s popolnimi tujci.[/quote]

Kje pa je tako ugoden pavšal?

Mah mislim, da vas ne bi prišlo dosti dražje, če bi lepo en vikend na mesec šli po svoje nekam na izlet in 14 dni najeli apartma ali prikolico, kjer bi si želeli. Pa bi bili sami svoj gospod.

Je pa res, da si prikolice ne bi nikoli delili s popolnimi tujci.[/quote]

Kje pa je tako ugoden pavšal?[/quote]

joooj a si butasta, ali nepismena?
Za 1 mesec so plačali toliko, ne za pavšal!

V našem kampu na Ugljanu znaša pavšal za 4 osebe in 62 dni 1300€. v ceno je vključeno tudi zimovanje. Pavšal si delimo jaz z možem in otroci in tast in tašča.

[/quote]

Dedukcija pa ni ravno tvoja vrlina, ne? Res mi je zabavno gledati osebke, kot si ti, ki so očitno konkretno neumni, ampak se ne dajo in raje samozavestno žalijo druge.

Ker ti itak ne bo potegnilo, zakaj, pa še razlaga. Avtor je za 1 mesec plačal 1400 € in dejal, da ga je več prišlo, kot bi ga pavšal, ki bi posledično bil manjši, zato je bilo vprašanje na mestu: Kje pa je tako ugoden pavšal?
Če zdaj ne štekaš, ti pa itak ni pomoči.

če ni pavšal, te pride parcela blizu morja na dan okoli 18 evrov v sezoni, za odraslo osebo okoli 9 evrov na dan, za otroka do nekje 12 let okoli 6 evrov, zdaj pa računaj koliko te pride en dan kampiranja v sezoni!

če si lastnik prikole, pomeni,d a si prikolo lupil, vso opremo, torej to ni kar tako…vzameš nekoga zraven, da si deliš pavšal in se razume, da to potem ne gre pol na pol, halooo! razen, če gre za odkup polovice prikole z opremo, potem pa si enakovredno deliš pavšal in dneve pavšala!

Eni ste res za luno, kar takole bi lepo na pol ali takoj udrihal čez nekoga, ki želi ponudit pol pavšala.

jaz vsekakor ne bi šla nikoli v španovijo , ker je slej ko prej prepir, ti imaš take navade, oni drugačne, ni šans, pa raje prodam prikoli in grem na dopust za nekaj dni v apartmaje, ki jih imajo tudi v kampih!

Dobro premisli kaj se greš, da ne boš imel uničen dopust!

ja razmišljam v tej smeri

Pozdravljeni!
V katerem kampu na Ugljanu pa ste imeli oz. imate prikolico?
Mi se zanimamo za daljši dopust s prikolico na tem otoku. Imamo sicer že ogledan en kamp v mestu Ugljan, a me zanimajo še druge možnosti v bližini. Še posebej pa me zanima, kakšna je možnost hrambe prikolice v kampu, ki ga omenjate..
Hvala, lp, Boštjan

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close