Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek počitnikovanje v času bolniške

počitnikovanje v času bolniške

Doživela (žal) poškodbo roke, operacijo, bolnišnično bivanje in okrevanje doma.
Ne razumem primerjave med okrevanjem na Krku in doma.
A na Krku se ti ni treba obleči?

Nisem si zlomila obeh rok, samo eno, vendar sem bila zaradi moževe službene odsotnosti ob povratku iz bolnice sama za vse.
In je šlo – z eno roko, počasi, pa že.

Osebno se mi zdi nenormalno, da grem med bolniškim dopustom “na lepše”.
Bolniški dopust pomeni, da sem nesposobna za delo.
Zato okrevam in počivam doma, zato se ne sprehajam po Krku, ampak po Ljubljani.

Vidim pa, da se je mnogim stopilo na žulje….
[/quote]

Za ene histerične, zakompleksane, fovž in privoščljive zlobne osebe pa res ni pomoči. Dej se raje v peč vrž pa pomagi človeštvu, da se očisti. Kaj se tebi zdi nenormalno ni merilo ker več kot očitno nisi normalna oseba. Jado jadna.
[/quote]

Ja, takole je, ko padejo vse moralne norme.

Ojoj. Hvala vsem spoštljivim, dobronamernim in empatičnim sogovornikom. Ni presenečenje zame, da na svetu obstajajo tudi manj prijazni. Čeprav jih ni nikoli lepo srečat. Odstotek je verjetno podoben kot v vseh družbenih sferah. Na srečo imam opravka z zlobci samo na forumu. Skratka očitno je to področje pri nas precej neopredeljeno oziroma odvisno od povsem subjektivne presoje zdravnika in ni nekega standarda tako za vpis v karton kot za pogoje vpisa (recimo specifična bolezen, poškodba). Skratka bolj na Teksas varianto (oz slovensko: po domače 🙂 ). Malo heca, da zaključim to debato. Hvala še enkrat vsem pozitivnim. Brez nekega dovoljenja/vpisa v karton seveda ne grem ker sem daleč od hazarderja in prekrškarja (nisem “tip” za to). Lp

Glede na to, da v bolniško blagajno ne prispevaš NIČ je vse kar ti leta da, višek! Kaj tebi ni jasno? In nja, prav je, da bo v novi reformi bolniška omejena na eno leto, Potem pa v delno invalidsko. In boste lahko hodili na morje in v toplice na svoje stroške.

Če bomo tole tvoje spraševanje in posledično odgovore po kakšni smoli srečali v katerem od trač cajtengov skupaj z nasveti, kako se izogniti službeni kontroli na domu v času bolniške odsotnosti, potem bomo vedeli, kako ste sprevrženi v temle Teksasu, a ne, ta poštena?

Če bomo tole tvoje spraševanje in posledično odgovore po kakšni smoli srečali v katerem od trač cajtengov skupaj z nasveti, kako se izogniti službeni kontroli na domu v času bolniške odsotnosti, potem bomo vedeli, kako ste sprevrženi v temle Teksasu, a ne, ta poštena?
[/quote]
Aha pa se je našel en zlobec, ki noče ali pa ni sposoben razumeti a ne? Jasno sem povedala, da kar koli je ilegalno, proti zakonom in predpisom zame ni sprejemljivo! Ampak vsak iz svoje perspektive gleda in fantazira a ne? Jaz nisem tip za lumparije in kar se mene tiče bi bila zelo vesela policijske države in na vsake 500m policija na cesti in na ulici pa v službi, na netu in s prisluhi po telefonu.. da se končno umakne vse te kršitelje in pokvarjence vseh vrst (kraje, goljufije in še hujše zadeve).

[/quote]
Aha pa se je našel en zlobec, ki noče ali pa ni sposoben razumeti a ne? Jasno sem povedala, da kar koli je ilegalno, proti zakonom in predpisom zame ni sprejemljivo! Ampak vsak iz svoje perspektive gleda in fantazira a ne? Jaz nisem tip za lumparije in kar se mene tiče bi bila zelo vesela policijske države in na vsake 500m policija na cesti in na ulici pa v službi, na netu in s prisluhi po telefonu.. da se končno umakne vse te kršitelje in pokvarjence vseh vrst (kraje, goljufije in še hujše zadeve).
[/quote]
Kakšna poštena punca, samo na dopust bi med bolniško. Drugače pa v celoti ena sama poštenost, nobene goljufije. Samo malo bi zdravnici namignila, da mora iz kraja bivanja, ker tam ne more biti več in ker je rezervirala apartma in sedaj gre vsa familija, torej tudi ona. Ker lahko tam čaka na operacijo, ne doma. Samo na morju je dovolj dobro za bolnike! Sama poštenost. O sprenevedanju pa ne bi, a ne?
Ženska, ki javno sprašuje ali lahko namesto svoje postelje doma in bolezni, ki očitno ni nekaj, kar bi bolelo, gre na dopust je vredna najmanj državnega priznanja. O zlobcih pa drugje, a ne ta poštena? Ne se delat !

[/quote]
Kakšna poštena punca, samo na dopust bi med bolniško. Drugače pa v celoti ena sama poštenost, nobene goljufije. Samo malo bi zdravnici namignila, da mora iz kraja bivanja, ker tam ne more biti več in ker je rezervirala apartma in sedaj gre vsa familija, torej tudi ona. Ker lahko tam čaka na operacijo, ne doma. Samo na morju je dovolj dobro za bolnike! Sama poštenost. O sprenevedanju pa ne bi, a ne?
Ženska, ki javno sprašuje ali lahko namesto svoje postelje doma in bolezni, ki očitno ni nekaj, kar bi bolelo, gre na dopust je vredna najmanj državnega priznanja. O zlobcih pa drugje, a ne ta poštena? Ne se delat !
[/quote]

No to pa je mojstrstvo v izkrivljanju resnice prav res. In se verames svoji percepcije verjetno. Boli pa.. na zalost. In veliko gibov ne morem delat (funkcionalnih v sluzbi in doma) in kraj kjer se ali bi se nahajala ne vpliva na situacijo zal..razen da nam propade ze davno prej vplacan dopust zaradi ideje,da moram ostati v domacem kraju. Ah ne skrbi,sem se ze vceraj odlocila,da bolnisko predcasno prekinem. Lp

Bolniška zaradi rok, ker kao ne moreš nič delati z njimi (v službi) a tu na MONu pa lahko že tri dni nabijaš pa tipkaš? Ali tipkaš z nogami?

S prsti ni nic narobe. Upam,da tako ostane. Kakorkoli kot pravim: ne sekiraj se, primer zakljucen. Vse,da se boste vi bolje pocutili. Me potre zloba ljudi. Ni vredno,imas prav.

S prsti ni nic narobe. Upam,da tako ostane. Kakorkoli kot pravim: ne sekiraj se, primer zakljucen. Vse,da se boste vi bolje pocutili. Me potre zloba ljudi. Ni vredno,imas prav.
[/quote]
Zloba ljudi? Res? Zakaj pa? A zato, ker ti ne ploskamo, da boš med bolniško lahko malo pohajala okrog. In ker ti nihče ni ponudil pravne podlage, s kateri bi lahko svoji (kako že praviš svoji zdravnici) anemični zdravnici pred nosom mahala z zahtevo za vpis dovoljenja za dopust v tvoj karton. Takim se reče pokvarjenke na tuj račun.

[/quote]
Zloba ljudi? Res? Zakaj pa? A zato, ker ti ne ploskamo, da boš med bolniško lahko malo pohajala okrog. In ker ti nihče ni ponudil pravne podlage, s kateri bi lahko svoji (kako že praviš svoji zdravnici) anemični zdravnici pred nosom mahala z zahtevo za vpis dovoljenja za dopust v tvoj karton. Takim se reče pokvarjenke na tuj račun.
[/quote]
Prav, pokvarjenka sem. Lepo. Hvala. Upam,da se sedaj pocutis se bolje kot preden si dal/a od sebe to sodbo.

Ampak ja res ljudje ste zlobni. Eni, ki se šlepate na lažni bolniški in drugi, ki v svoji omejenosti ne vidite dlje od svojega nosa.
Ko sem bila operirana na slepiču je bil moj prvi otrok star manj kot dve leti. Jasno, da po operaciji niti slučajno nisem mogla v službo. Je pa mož naložil otroka in mene (roko na srce, pot sem komaj prestala) in odpeljal v Umag v hotel. Tam je bilo trikrat na dan vse kuhano, oče in otrok sta bila podnevi zunaj (bilo je pozimi) jaz sem lahko počivala, sicer smo bili skupaj.

Ni mi bilo treba kuhati, mož (bivši) itak ni znal, pospravljati in hoditi po stopnicah. Če pomislim, bi danes naredila enako. Bolelo me je tam ali bi me pa doma. In ne nisem bila na bolniški, ker nisem delala za slovenskega delodajalca.

Za kaj naj vpiše zdr……

Na kakšen poseg pa čakaš in kako dolgo bo trajalo do posega/operaciije. In v katerem delu Slovenije boš operirana.

Zanima me, ker čakam na operacijo rame – gre za poškodo lopatice in tudi čakam na poseg.

Sicer pa: vseeno je, kje ti sediš v času bolniške : doma na kavču ali pod palmo na morju, še Vedno IMAŠ BOLNIŠKO, ne vem, kaj ljudem tu ni jasno..
Lp in prosim za odgovor, kako dolgo čakaš in v katerem kraju.

Le kako lahko pričakujete letovanje v času bolniške zadržanosti od dela? . Če ste zdravi pojdite delati, če ste bolani in vas država plačuje morate to upoštevati, če pa vam ni za delati pa pojdite na dopust in uživajte., ter pustite delovno mesto tistim, ki hočejo delati. Tudi pravica osebnega zdravnika do razpolaganja z vašim dopustom je nedopustna. Nadomestilo vam plača delodajalec za prvih 30 dni in on vas lahko kontrolira, nadaljnje pa ZZZS in kontrolorji pri njih do zelo aktivni-prav je tako!

se strinjam s tabo ! le zakaj bi moral imeti bolniško če imaš zlomljeno nogo in v službi delo, (npr. tipkanje) ki pri delu tega ne potrebuje torej si lahko v službi in delaš dela ki jih zmoreš kajne?!

če si slučajno še na forumu a lahko poveš, kam in na kakšno privat terapijo si šla?

Hvala

Mene pa najbolj zanima, katera komisija ti he dala tako dolgo bolniško da ti že veš, da poleti- recimo julija, ne boš delala. Torej si dobila bolniško kar 2 meseca – komisijsko ?? Le katera komisija je tako radodarna ? Ker v odločbah piše, da “čakanje na posege ali terapije NI razlog za bolniški stalež.
Če ti torej lahko šetaš okoli, me res zanima,na kak strašen poseg čakaš, da imaš že zasigurno odobreno bolniško.
In apatični osebni zdravnici – tako ji praviš, bi kar ti dirigirala, kaj naj ti napiše…
A se ti malo norca delaš…..

[/quote]
Prav, pokvarjenka sem. Lepo. Hvala. Upam,da se sedaj pocutis se bolje kot preden si dal/a od sebe to sodbo.
[/quote]
Seveda si, kaj pa drugega? Boš objavila nasvete, kako nategniti skupno zdravstveno blagajno? Tipično za takele kot si ti! Da se usajaš na nas, ki ti povemo, da lažeš in kradeš. O ušeh pa drugje.

Ni več avtorice.. se je skrila v luknjo.
Take bi jaz prijavila za zlorabo bolniških. Pa tistega na Komisiji, ki ji bolniško tala, tudi prijavit.
Banda hudiceva, eni pa na pol mrtvi crkavajo v službah….

Evo, spizdila naša frajla… zdaj ko bi ji dala nasvet, je pa ni.

Ja, seveda je mogoče in se to tudi v praksi uporablja. Napiše naj vam, da vam je dovoljeno gibanje v kraju bivanja, kot tudi potovanje izven kraja bivanja za čas dopusta.
Če boste bolniško prekinili, boste z morebitnim nadaljevanjem imeli težave (pri zdravniku).

Pustite jo, revico, saj vidite, da samo drka. Če se je odločila, da gre na ta dopust, pa naj gre. Menda bo celo bolniško prekinila. Samo v službi je še pozabila odpoved dat, ker seveda bo delodajalec tako prijazen, da ji bo itak točno na ta termin zdaj odobril dopust 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close