Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek počitnikovanje v času bolniške

počitnikovanje v času bolniške

To vprašanje ni nič povezano z vprašanjem prikrajšanja otrok. Če siodsoten z dela zaradi bolniške, potem se moraš držati režima bolniške. Če se tega režima nočeš držati, potem prekini bolniško z vsemi posledicami ali pa daj odpoved. Zoprno je, če človek ne more na rezervirani dopust, ampak če pride do nepredvidenih okoliščin, je pač tako. A če bi ležala v bolnici bi tudi vztrajala, da je treba na silo vstati in iti na počitnice?

Človeško in razumno je, da je človek, ki je na bolniški, tam z nekim razlogom, ne pa da bi hodil na počitnice. Poškodba pa je izreden dogodek, zaradi katerega je za neko obdobje potrebno prilagoditi življenje. Če to pomeni, da je treba odpovedati vplačane počitnice… hja, jih je pač treba. Temu namenu služi riziko odpovedi pri aranžmajih. Da pa otroci ne bi bili pretirano oškodovani, pa lahko gre z njimi oče na počitnice.
[/quote]
A res? A če n aprimer imam gips na roki (pa je moje delo tipkanje) bi moral na družinski dopust z otroci samo oče..ker.. ? Bi pač morala biti družina nekako kaznovana, da sem na bolniški / mam poškodbo..ali?

Ne gre za kaznovanje, no. Gre za to, da si lahko v bolniškem staležu samo, če ne zmoreš opravljati dela in se zdraviš. Torej počivaš z roko, če je zlomljena, hodiš na terapije, mogoče na krajše sprehode po kraju bivanja. Ni mišljeno, da hodiš z zlomljeno roko na dopust, če je to povezano z možnostjo poslabšanja zdravstvenega stanja, še posebej ne v tujino. Da pa tvoje zdravljenje slučajno sovpade z vplačanimi počitnicami je pa pač neprijetno naključje, s katerim je treba živeti.

Sploh pa: saj mogoče bo pa tvoj zdravnik napisal v karton, da lahko greš med bolniškim staležem na slovensko obalo ali kaj podobnega.

Človeško in razumno je, da je človek, ki je na bolniški, tam z nekim razlogom, ne pa da bi hodil na počitnice. Poškodba pa je izreden dogodek, zaradi katerega je za neko obdobje potrebno prilagoditi življenje. Če to pomeni, da je treba odpovedati vplačane počitnice… hja, jih je pač treba. Temu namenu služi riziko odpovedi pri aranžmajih. Da pa otroci ne bi bili pretirano oškodovani, pa lahko gre z njimi oče na počitnice.
[/quote]
A res? A če n aprimer imam gips na roki (pa je moje delo tipkanje) bi moral na družinski dopust z otroci samo oče..ker.. ? Bi pač morala biti družina nekako kaznovana, da sem na bolniški / mam poškodbo..ali?
[/quote]
Res! Vzemi dopust! Svojega namreč! In ne za moj denar!!!

[/quote]
[/quote]

Potem pač tipkaš z gipsom, ane. Če imaš pa tak zlom, da roke ne moreš premikat, pa tudi na dopustu nimaš kaj početi….

[/quote]
[/quote]

Še enkrat preberi mojo drugo poved. Ne gre za nobeno kaznovanje, ampak izreden, nepričakovan dogodek, ki zahteva neko prilagoditev. Ne vem zakaj ne bi mogel it oče z otroki na počitnice, če ti zdravnik ne odobri odhoda iz domačega kraja. A je boljše, da vse skupaj propade?

[/quote]

Še enkrat preberi mojo drugo poved. Ne gre za nobeno kaznovanje, ampak izreden, nepričakovan dogodek, ki zahteva neko prilagoditev. Ne vem zakaj ne bi mogel it oče z otroki na počitnice, če ti zdravnik ne odobri odhoda iz domačega kraj
a. A je boljše, da vse skupaj propade?
[/quote]

To je opcija. Saj ne,da jaz lahko kaj nosim,plavam ipd ampak. Pocitnice so skupni cas za druzino, negovanje odnosov, zbiranje lepih trenutkov v malho spominov. Saj ne bi pac sli ce ne bi ze vplacali. Ah. Hvala vseeno za odgovore in mnenja. Lp

Zdravila sem se za rakom in pomisli : res nisem mogla na delo.Lahko pa sem šla na morje, tam ležala, počivala in plavala.Tako da veš, draga moja, čeprav greš na dopust , nisi lažni bolnik.In še mnogo takih primerov je, samo ti ne veš zanje.

Me pa resno zanima kakšne diagnoze imate, da vam komisija odobri bolniško in imate še moč in energijo razmišljati o dopustu?

Izgovarjanje na rezervacijo, otroke………………..je tako boleče bedno, da se resno vprašaš o ” pravici”.

Čakanje na operacijo ( zaradi obrabe????) je milo rečeno beden izgovor za tvoj dopust. Če so se zdravniki odločili za poseg, je bila fizioterapije pač maksimalno izrabljena in ti dodatna ( morska ) ne bo koristila.

Konec koncev si zadaj z njimi več časa kot navadno. Rabite vodo za utrjevanje družinskih vezi?

Pa še to. Zavarovalnica ne krije stroškov poslabšanja osnovnih bolezni v tujini.

Tako da, VSE ki imate diagnozo C naprošam, da se dobro pozanimate glede zavarovanja v tujini in poslabšanja stanja. Govorim za tiste na bolniški, v službi ali v penziji. Preverite, ker zavarovanje v tujini za to ne veljajo. Enako je z kroničnimi obolenji.

Dodatna morska voda še kako koristi.Sploh ob zlomih in za dodatno razgibavanje.To vsi vemo in to je že star recept.
Da, rabimo vodo za utrjevanje družinskih vezi.

Ne vem kako je dejansko stanje pacientke. Ni mi jasno, da je nekdo tako bolan, da ne more delat, lahko pa gre plavat v Dalmacijo. To mi ni jasno. Nisem pa bila v situaciji, zato težko ocenim. Tudi ko sem bila na bolniški med nosečnostjo – rodila avgusta, nisem šla na dopust, ker nisem mogla, sem pač imela tezave. Zagovarjam pa dopust med bolniško. Soseda je na kemoterapiji zatadi raka dojke in ji je slabo samo prva dva dni po odmerku zdravila. Torej vsake 3 tedne ji je 2 dni slabo. Je na bolniški ves čas in bo šla na dopust. In to močno podpiram. Tudi pri depresijah kljub bolniški močno podpiram dopust.

Plavat ne morem, tudi nosit ne in praktično ne kuhat (vedno imamo app) ampak sem pa lahko “tam” s svojo družino, s svojimi otroci. Nobenemu v dejansko pomoč samo kot prisotnost, spomin na sliki. Čas šteje, trenutki štejejo. Biti skupaj šteje. Radostni otroci štejejo.

Plavat ne morem, tudi nosit ne in praktično ne kuhat (vedno imamo app) ampak sem pa lahko “tam” s svojo družino, s svojimi otroci. Nobenemu v dejansko pomoč samo kot prisotnost, spomin na sliki. Čas šteje, trenutki štejejo. Biti skupaj šteje. Radostni otroci štejejo.
[/quote]
Potem prekini bolniško in vzemi dopust. Simpl k pasulj. Povej zdravniku,da bi bila rada na morju s familijo in vzemi svoj redni dopust. Zakaj bi koristila bolniško? Veš vsaj en pameten razlog? A zato, ker ne bi dala dopusta? Zakaj že ne?

[/quote]
Potem prekini bolniško in vzemi dopust. Simpl k pasulj. Povej zdravniku,da bi bila rada na morju s familijo in vzemi svoj redni dopust. Zakaj bi koristila bolniško? Veš vsaj en pameten razlog? A zato, ker ne bi dala dopusta? Zakaj že ne?
[/quote]

v bistvu je tako, da družina podpira tistega, ki je trenutno nemočen. Tudi to je del vzgoje. Pri nas je tako, da eden od nas ne sme v bazen. logično je, da tudi drugi ne bomo šli… Pa kaj, če se eno leto ne gre na dopust… Lahko planirate dopust po tvoji operaciji. Če štejejo trenutki, potem je čisto vseeno ali greste na dpust septembra ali marca ali julija…
Če bi šla pa rada na dopust, pa samo pojdi do zdravnice, povej da bi rada šla in to je to.. sploh ne vem zakaj debatiramo. Mislim pa, da bi si vsak želel iti na dopust. Samo malo kritiziranja pač ne škodi, takšni smo ljudje.

[/quote]
[/quote]
Jah, če imaš odločbo mislim, da se ne da tj prekiniti, koristiti dopust in nazaj na odločbo..največ kar je si nazaj na bolniški delodajalca..verjetno. Ne vem. Skratka sprašujem. Seveda, otroci so moja prva vrednota. In vsekakor bom prekinila tudi bolniško če bo treba in si trajno zdravstveno škodovala če je treba ker taka pač sem, otroci in čas z njimi mi pomeni daleč največ na svetu..še posebej zavedajoč se, da je v resnici precej kratko odmerjen..še prehitro odrastejo in grejo svojo pot v svoje življenje.

[/quote]
Jah, če imaš odločbo mislim, da se ne da tj prekiniti, koristiti dopust in nazaj na odločbo..največ kar je si nazaj na bolniški delodajalca..verjetno. Ne vem. Skratka sprašujem. Seveda, otroci so moja prva vrednota. In vsekakor bom prekinila tudi bolniško če bo treba in si trajno zdravstveno škodovala če je treba ker taka pač sem, otroci in čas z njimi mi pomeni daleč največ na svetu..še posebej zavedajoč se, da je v resnici precej kratko odmerjen..še prehitro odrastejo in grejo svojo pot v svoje življenje.
[/quote]

Bolna si tako močno, da imaš na komisiji podaljšano bolniško. Ampak ti bi se vozila okoli? Je tako? In zakaj, če si vedela, da imaš rezervacijo dopusta, tega na komisiji nisi povedala in jih vprašala, kako je s tem? Zato ker želiš malo goljufati, a ne? Čisto malo seveda, in obenem trdiš, da zato ker boš prekinila bolniško in vzela redni letni dopust si boš trajno zdravstveno škodovala. A če boš vlekla bolniško pa te trajne zdravstvene škode ne bo!

[/quote]
[/quote]
Poglej, če ti otroci res toliko pomenijo, potem moraš najprej pomisliti nase, da boste čim dlje skupaj. Greš na operacijo, okrevaš, potem pa zdrava in brez skrbi uživaš z družino na dopustu. Do takrat pač uživate skupaj doma. Kot si zapisala, štejejo trenutki. Ne pa prostor, kjer se to dogaja.
In če te tako muči zdravje, ti verjetno dolga pot niti ne bi ustrezala.
Mnogo zdravja ti želim, resno! In veliko kvalitetnih trenutkov s svojo družino. Zdaj si na vrsti ti, da okrevaš. In to mora razumet tudi tvoja družina, če ste tako zelo povezani. V skupini (tudi družini) je potrebno upoštevati najšibkejši člen, drugače to ni kvaliteta, je le kaos.

[/quote]
[/quote]

Draga moja, otroci imajo mamo enako radi na dopustu ali pa ne na dopustu. Jaz te razumem,d a bi rada šla in verjamem, da bi bilo za tvoje psihočno zdravje, ki ga ne smemo zanemarjati to dobro. Naredite kompromis. Pojdi na dopust v Sloveniji. Otrokom lahko vsak dan poveš kako jih imaš rada. za to ne rabiš it namorje. pa pomisli – doma imaš vso komoditeto. Kaj boš počela na morju, če je s tabo tako hudi kot praviš mi ni jasno. Boš v apartmaju 24/7 in čakala, sedela, da se drugi vrnejo z bazena ali morja? kuhat ne moreš, hodit ne moreš, plavat ne moreš… Torej si greš na dopust delat škodo in se dolgočasit? In zamorit še ostale?Mislim enkaj ne štima v tvoji pripovedi. Nekdo, ki ne more nič, niti pomisli ne na dopust na morju… zato, ker pač en more nič…

Slovenski sistem bolniške… Kakšen dr*k. Zadnjič sem fasal trebušno gripo, eno nočno sem še z muko oddelal, na drugo prišel, a ni šlo. Se zmenim za bolniško in mi pojasnijo, da moram k zdravniku. Sem vzel raje dopust, ker si v najhujši nočni mori ne znam predstavljati večje muke, kot je sedenje v zd s trebušno gripo.

Če je normalno, da lahko med bolniško zabiješ ure in ure med bolnimi pri zdravniku, ne vidim razloga, da ne bi šel še na dopust, gotovo je bolj zdravo!

Nimam nasveta, ampak tudi moja mama je par dni po operaciji imela predpisano mirovanje, brez hoje. Pa sem jo naložila na invalidski voziček in sva šle na sprehod, kavico. Vem, da sva uradno kršil zapis v kartonu, ampak saj ni nič migala, sedela je kot doma v fotelju.

[/quote]

Bolna si tako močno, da imaš na komisiji podaljšano bolniško. Ampak ti bi se vozila okoli? Je tako? In zakaj, če si vedela, da imaš rezervacijo dopusta, tega na komisiji nisi povedala in jih vprašala, kako je s tem? Zato ker želiš malo goljufati, a ne? Čisto malo seveda, in obenem trdiš, da zato ker boš prekinila bolniško in vzela redni letni dopust si boš trajno zdravstveno škodovala. A če boš vlekla bolniško pa te trajne zdravstvene škode ne bo!
[/quote]
A kaj boli duša če si zlobna oseba? Vsaj zvečer, ponoči..ko ni zunanjih motilcev in tarč proti katerim se da usmerjati svoj strup?
Če prekineš odločbo verjetno za isto diagnozo ni tako enostavno spet odpreti a ne? In v kolikor bi morala delat..ja si bi oz si BOM najverjetneje povzročila izredno veliko fizičnih bolečin. Kaj bi se vozila? Kakšne maš! Vozit jaz ne morem. Sedim pa lahko na vsakem stolu: kuhinjskem, avtosedežu ipd. Ampak ok, že vidim, da s tvojo žlehtnobo nikamor ne pridemo in nasveti prav res niso konstruktivni. Pazi se karme..vsaj na to pomisli preden se obrneš proti komurkoli.

[/quote]

Draga moja, otroci imajo mamo enako radi na dopustu ali pa ne na dopustu. Jaz te razumem,d a bi rada šla in verjamem, da bi bilo za tvoje psihočno zdravje, ki ga ne smemo zanemarjati to dobro. Naredite kompromis. Pojdi na dopust v Sloveniji. Otrokom lahko vsak dan poveš kako jih imaš rada. za to ne rabiš it namorje. pa pomisli – doma imaš vso komoditeto. Kaj boš počela na morju, če je s tabo tako hudi kot praviš mi ni jasno. Boš v apartmaju 24/7 in čakala, sedela, da se drugi vrnejo z bazena ali morja? kuhat ne moreš, hodit ne moreš, plavat ne moreš… Torej si greš na dopust delat škodo in se dolgočasit? In zamorit še ostale?Mislim enkaj ne štima v tvoji pripovedi. Nekdo, ki ne more nič, niti pomisli ne na dopust na morju… zato, ker pač en more nič…
[/quote]
Hvala. App imamo že vplačan od jan. Hodim lahko, glava dela. Rok ne morem in ne smem uporabljat..to je “vse”.

Ma kaj boš obe rami operirana, oziroma kako rok ne moreš uporabljati? Obraba? No ja… ti že veš. Pač greš na dopust, ker si to želiš in konec. Ne prva ne zadnja. Zavarovanje si preveri, jaz osebno bi v tem času koristila dopust. Ne skrbi, polovica teh ki tukaj modrujejo bi naredila isto.

Hvala Zia, lepo od tebe. Verjetno res. Jaz brez dovoljenja si ne upam iti ker ne kršim predpisov..bi me pobralo od stresa :).. . Eni kradejo, goljufajo, lažejo brez težav jaz pa (žal?) nisem tak tip. Zanimalo me je pravzaprav kaj reči dr da vpiše in kaj narediti če ne želi (hipotetično). Verjetno aktivna bolniška ni dovolj ampak je treba prav vpisat dopust ali kaj takšnega. LP

Zdravnici ni treba reči naj ti karkoli vpiše v karton. Lahko jo pa vprašaš, če je možno, da te peljejo na dopust, da spremeniš okolje, ker drugega itak nič ne moreš. Pač ji poveš, da si malo pod stresom, da si že nekaj časa doma, da čutiš, da bi rada samo malo spremenila okolje. Zdravnice ne zanima, če imaš ti plačano rezervacijo,… Pač sklicuj se, da si doma že rahlo otožna, da bi rada samo za par dni spremenila okolje. Pa boš dobila. Kaj ti bo zdravnica vpisala v karton je njena stvar, bo že nekaj napisala. Je pa to odvisno od njene volje. Bo sama presodila kako je s tabo, v kakšnem zdravstvenem stanju si.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close