Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice pocitnice z intelekto-nikoli vec

pocitnice z intelekto-nikoli vec

vsem ki se odpravljate na pocitnice z intelekto le to odsvetujem..sama sem pri omenjeni agenciji kupila le letalsko karto za carterski prevoz na relaciji kos-ljubljana vendar s storitvami agencije (predvsem z gospodicno klavdijo) nisem bila zadovoljna (pozabili so nam poslati stevilko kontaktne osebe v grciji kjer bi izvedeli za uro leta,po klicanju na nase stroske na agencijo so nam dali napacno stevilko,ob nakupu karte so zavajali z dejstvom da je za zamenjavo termina poleta potrbno le predloziti staro karto predstavniku,ki naj bi napisal novo-stroske 50 evrov po osebi pa so zamolcali oz.spregledali)
torej neprofesionalnost in nestrokovnost po besedah omenjene gospodicne klavdije pa tudi preobremenjenost in nesposobnost – moto agencije intelekta

Zivjo!
Verjamem, da se ti je slaba izkusnja, kar se tice intelekte, vtisnila v spomin, toda moram povedati, da sem sama ze veckrat potovala z njimi (Samos, Karpatos, Malta) in sem bila z organizacijo in vodici izredno zadovoljna.

JAZ SEM BIL Z NJIMI ENKRAT NA mALTI IN SEM BIL ZADOVOLJEN. MORDA SI IMELA MALCE SMOLE.

Glede Intelekte si preberte v dnevnih časopisih iz mesecev avgust, september leta 1999 (preverte kdaj je bil pozar na otoku SAMOS, mislim, da je bil leta 1999) in sicer v člankih in pismih bralcev.
Kolegica, se je odpravila na sanjske počitnice na otok Samos z omenjeno turistično agencijo. Po nekaj dnevih letovanja je na otoku izbruhnil požar. Vse agencije so nemudoma poskrbele, da so goste prepeljale na varno. Seveda razen Intelekte. Kolegici se je zdelo, da odgovorna oseba niti ne ve, da na otoku razsaja požar!
Po obupnih pregovarjanjih in razglašenem kriznem stanju so potnike le odpeljeli na varno … Teževe pa so se šele začele, saj z otoka niso mogli oditi, ker naj bi bili vsi čarter leti Adrie Airways že zasedeni …
Po prihodu domov pa se agenciji za pritožbe niso menili …

Tudi jaz sem dopustovala z agencijo Intelekta le enkrat in NIKOLI VEČ!!!!!!! (Grčija, otok Samos (1998).
Skratka dekleta iz omenjene agencije so zelo neprofesionalna in nikakor niso primerne za vodičke, kaj šele za organizatorke.

Ali ni namesto z agencijo (beri: mrhovinarjem) lepše in zanimivejše potovati s sopotnico ali sopotnikom?

ne bi se spuščal v iskanje dlake v jajcu – niti ne bi označeval turitičnih agencij z mrhovinarji.mislim da z letalskimi kartami ni težav – saj na njih zelo jasno piše kdaj je odhod in prihod.tudi v primeru spremeb in zamud so vse informacije na letališču, oziroma na spletni stranni letališča.tudi vsako še tako zakotno grško letališče ga ima!

je pa res, da so boljše agencije na svetu.recimo nemški tuv, za katerega dela ilirika.in kot je za nemce značilno, to kar pri njih kupite tudi dobite.

sicer pa se letalske karte kupuje nekaj ur pred odhodom – stand by ali pri rynarjevih.kupovati drugje bi bilo potratno.ali zakupiti let skupaj z aranžmajem pri liriki.ali ladjo za 10 dni krfa – cena 30 jurjev.

mislim da vsi ti argumenti vito govorijo da turistične agencije samo pomagajo popotniku – in da niso mrhovinarji – mrhovinarji so lokalni turistični sobodajalci ki za teden bivanja zaračunajo dvakrat ali trikrat tokiko kot intelekta ali ilirika.

je pa vito res užitek potovati sam , po možnosti brez rezervacij kot naši prijatelji izraelci, priti v mesto nočitve po 8 zvečer in zvoniti pri vsaki hiši kjer se gre mimo? rooms avaible? in seveda še barantati za ceno.verjamite ali ne izraelci so neprekoslivi pri zbijanju cen.toda to je že druga zgodba.ki govori da izraelci letos rešujejo slovenski turizem.čeprav je njim kaj prodati težje kot popotnika prepričati da turistične agencije niso mrhovinarji.

lp lord

Ker si me že takole v subjectu navedel, se čutim počaščenega in dolžnega odzvati se na tvoje mnenje, čeprav si od ne vem kod privlekel že krepko zaprašeno temo.

Kar se mrhovinarstva tiče, je to mogoče res malo krepek izraz, ampak velja za vse in vsakršne posrednike. Od stanovanjskih, preko zvodnikov pa vse do turističnih. Nobena turistična agencija (vključno z zgoraj obravnavano) ni dobrodelna ustanova, ki bi skrbela za udobje in ugodje popotnikov. V prvi vrsti je izključno samo njihov zaslužek, kar, cenjeni Lord, tudi sam ugotavljaš v svojih dosedanjih pisanjih.

Na tem forumu se prepletajo počitniške, turistične in popotniške teme, zato zadevo vsak malo po svoje razume. Sam sem bolj popotniško usmerjen in imam vnaprej določenega življenja z urniki dovolj vsak dan v službi. Na potovanju pa želim svobodno uživati in se zato sproti prilagajam razmeram. Potujem samo zase in ne za agenta, ki naj bi me še isti dan spravil nekaj sto kilometrov daleč, ne glede, ali mi je v kraju, kjer sem trenutno, všeč, ali ne, ali imam tukaj še kaj za početi, ali ne. Zato se agencij na daleč izogibam.
Če pa želi nekdo poležavati v enem samem hotelu in se ves čas samo cvreti na hotelski plaži, mu najbrž bolj odgovarja tak, v naprej določen paket z določenim dnevnim redom, ki ga ne sme zmotiti niti poletna nevihta in s cenami, kakršne pač so. Ampak to ni več popotništvo.
Pa ne bi več o teh razlikah med popotništvom, turizmom in počitnikarstvom, ker sva temo dobro ogulila že pred časom.

Zanimivo. Naceloma se strinjam z Vitom, sam opazam, da zmeraj na koncu trmasto noces vec debatirat.

Citiram: “Pa ne bi več o teh razlikah med popotništvom, turizmom in počitnikarstvom, ker sva temo dobro ogulila že pred časom.”

Pa pol je tako, kot rece Vito. Ok. Isto je bilo v debatah, ki sva jih midva premlevala… Ravno tko si povedal svoje in dal piko, kao, ne bom te vec poslusal. Lepo.

Pa grejo vse lepe misli po vodi… verjetno po kakem Kongu, kjer so prej popotniki kot turisti. Heh.

Saj greš lahko mirno nazaj pogledat debate, zakaj bi isto še enkrat in ponovno od začetka… in tako v nedogled. Lahko pa kaj novega dodaš.

fantje, mogoče ne bi bilo slabo, ko bi uporabili svoje talente za debate o tem, kar je napisano, ne pa o tem, kar si nekdo misli, da v podtonu prebere.

lp

bv

vito : omejevanje svobode : navajaš tekanje z turistično agencijo / potovanja / pozabljaš pa ležernost pri najemu hotelske sobe / tukaj te nihče ne omejuje / , si prost 24 ur na dan , tvoj problem je kdaj greš na hrano , sprehod, izlet , mogoče te moti hotelski urnik – tudi pri popotništvu so urniki !

če bi recimo vito delal v turizmu / masovnem / potem bi si zelo želel mirnega hotela in ugodja ki ga hotel nudi.nobenega potenja / razen kadar sam hočeš / dobra hrana, užitki , televizija zvečer pa tudi čez dan , zasebnost, dodatne storitve / izlet / ki jih hotel nudi ………………………………………………

mogoče je zate popotništvo z vso umazanijo aziskih tržnic in lokalnimi aziskimi žeparji iziv – zame je iziv miren dopust , seveda v obliki aktivnega dopusta.

zato navajam nekaj spletnih naslovov kjer je koristno preživeti dopust:

http://www.t-topolsica.si
http://www.terme-dobrna.si

vito , glede na to da si prepotoval svet , bi lahko kaj pokazal tudi na internetu , narediti spletno stran z front pagem je zelo enostavno , z leti se da dobiti kakšnega sponzorja in kakšen cekin.razmisli o tem!

http://users.volja.net/belopeska

Saj ravno zato pa ves čas govorim o razliki med popotništvom, turizmom in počitništvom. Gre tudi za različen način preživljanja časa.
Biti cel mesec v istem hotelu, za katerega si se moral odločiti že doma pred odhodom, je za popotnika utesnjujoče. Prav tako kot je za počitnikarja utrudljivo malo daljše potovanje. In vsak vidi svobodo in užitek v stvareh, ki drugega dolgočasijo. Še dobro, da so okusi različni. Lahko turistični delavci na različne načine služite. Samo s posamezniki imate veliko več dela, kot z masovnimi pošiljkami…

Zakaj pa poudarjaš umazanijo azijskih tržnic in azijske žeparje? Pa ja nimaš kakšnih slabih izkušenj, tako kot s štopanjem? Mimogrede, z žeparji sem imel opravka samo v velikih evropskih mestih, pa še tem ni uspelo. Pa edino mesto, v katerem si nisem upal po ulici, je bilo v zahodni “civilizirani” državi… In tudi najčistejše mesto sem videl prav v Aziji. Pozabljaš, da je popotništvo srečevanje z drugimi kulturami, srečevanje z ljudmi, pa tudi spoznavanje drugačne narave od naše. Včasih je dobro malo čez planke pogledat, da veš, kje si sploh doma.

Če ti je izziv miren dopust pa enostavno spet pojdi v toplice in uživaj. Popotništvo je lahko tudi težko garanje in pač ni zate. Saj vsak sam izbere.

Hvala za spodbudo, ampak internet bo moral na moja potovanja še malo počakati. Imam trenutno še nekaj pomembnejšega dela.

Pravzaprav dragi vito ne vem kaj bi več napisal.te debate na forumu » travel.over .net se vlečejo kot kurje čreva, klišeji in stereotipi ponavljajo, strah » pred objavo na internetu postaja klasika.

Nekateri imate raje zasebnost, in uživate v popotništvu, ki pa je lahko velik stres za turistične delavce.koncept popotništva, ki je kot ste sami poudarili del turizma, je no limits, no ja?

Ko pa popotniki, kot sem že večkrat napisal zvečer po vasi ali mestu sprašujejo za sobe / čim ceneje seveda / sobodajalci niso ravno navdušeni z njimi!

Samo po sebi popotništvo ni nič napačnega, je pa res, da meni osebno ne ustreza.sem sicer popotnik neke posebne vrste, neka zmes popotnega reporterja in tipa športiva.meni osebno ni več noben problem dnevno prehoditi tja do 30 kilometrov in se pri tem požvižgati na standardne turistične poti.

Pa še o zmerjanju turističnih agencij:
Ker tudi sam delam v neke vrste turistični agenciji, kjer vsak dan ko sem na šihtu govorim turistom eno in isto , ko pa imam dovolj turističnega nakladanja o lepotah kraja, pa povem še kaj osebnega.vedno, kadar omenim kakšne alternativne turistične točke se turisti zelo hitro pospravijo!

In popolnoma se strinjam z tabo da je z maso najlepše delati.nič razlaganja samo kasiranje napram drobižu od individualcev – ki jih včasih poslušam z vsemi obljubami tudi pol ure in tako naprej!

Vendar za turizem sem se odločil prostovoljno – in to je služba v kateri uživam.ne tako kot hotelski receptorji v topolšici ki čakajo da bodo kolegi naredili kaj namesto njih.kjub temu ni v topolšici nič narobe – letos sem se tam toliko okrepil da se to tudi pri pisanju, da o službi ne govorimo zelo pozna.in to na bolje!

Z tem bi to debato zaključil – in predlagal kakšen » popotniški hyde park » v živo.in kakšen izlet kluba popotnik tudi ob ponedeljkih in turistično nesezonskih mesecih.saj si tam menda tajnik – če se ne motim!

Ena mojih briljantnih reportaž je na http://users.volja.net/magicni

Lep pozdrav lord

sam sem letoval s to agencijo 3x. lansko leto je bilo to na karpatos in tam mi je prekipelo. vodičke so take, da si moraš vse sam pomagati. zaradi napake upravitelja hotela so nas zadnji dan bivanja preselili v drugo sobo, ker je našo sobo že oddal naprej. vodički sta nam obljubila pomoč vodstva in večerjo, ker je prišlo do napake s strani vodstva. seveda niti pomoči niti večerje ni bilo.
ko sem na internetni strani intelekte to zadevo opisal, so me čez nekaj dni poklicali iz te agencije in se čudili, ker da o kakšni pomoči niso vedeli nič. obljubili so mi, da me pokličejo nazaj, ko bodo zadevop “raziskali” in tega klica do sedaj ni bilo (od oktobra 2003). torej odsvetujem potovanje s to agencijo, ker se preprosto ne znajo pobrigati za goste.

Sam imam tudi negativne izkusnje z intelekto. Mogoce je vse skupaj vzrok to da so se relativno ” mlada” turisticna agencija, ceprav najslabso izkusnjo sem imel z agencijo Kompas ! Najboljse in pozitivne odzive sem imel z agencijo Globtour, ki dela z najsirso paleto ponudnikov tur. storitev ( z vsemi tujimi ) kar mi je najljubse, saj nasi turisticni organizatorji nimajo potrebnih izkusenj predvsem pa vez ( vse je pogojeno z majhnostjo nasih agencij seveda ). Morem priznati da sem z TUI agencijo ( najvecjo evropsko – preko Globtour-ja ) dobil kar so reklamirali.

Moj nasvet : dokler potujete v “nase” kraje ( torej po balkanu ) se lahko ozirate tudi na “slabse” agencije, ko pa enkrat potujete malo dlje potem je vsekakor boljse potovati z priznanimi agencijami ceprav stanejo malenkost 😉 vec … si pa na koncu vsaj zadovoljen s tem kar si dobil in nimas nezeljenih presenecenj

Tudi sama imam zelo slabe izkušnje z agencijo Intelekta. Menim, da so res dokaj mlada agencija z zelo neizkušenimi in mladimi vodiči. Vodičke nimajo zadostnega znanja in imajo slabo poznavanje angleškega jezika. Vsaj nekaj besed bi pa lahko znale lepo tekoče povedati.
Tudi kar se tiče samega vodenja se mi zdijo zlo arogantni.
Kot ste že zgoraj povedali tudi jaz sem bila takrat na Samosu, ko je bil požar in nebi izgubljala besed. Še bolj pa so me razočarali na Karpatosu.

lp
lunaa

Prvo kot prvo niso mlada agencija in pridajam svoj lonček z Intelekto nikamor več….Torej iz hudih zdravstvenih razlogov smo morali odpovedati potovanje z njimi. Imeli smo riziko odpovedi. Na povračilo denarja smo čakali mesece, sami urejali z zavarovalnico in trpeli zelo zelo nesramen odnos njihovih zaposlenih. Imeli smo edino srečo, da smo vplačali pri Kompasu in so nam le-ti veliko pomagali, da smo dobili denar nazaj. No pa zgodbe še zdaleč ni konec…..

Z nami je potoval še en par, ki pa dotičnega aranžmaja ni imeli zavarovanega in je moral pač iti, čeprav brez nas nerad. Plačano so imeli za 14 dni. Po enem tednu so našli par, ki je bil pripravljen od njih odkupiti naslednji teden in bi v tem primeru onadva krila le stroške novega bookinga za letalo, a jima je vodička (za pomoč sta prosila tudi vodičko, če bi morda agencija prej našla kupca za dodatni teden – NAPAKA) zagotovila, da so že prodali aranžma v SLO in se bodo vse podrobno dogovorili v SLO. Sta letela nazaj in jasno v SLO se niso hoteli nič pogovarjati, le milostno sta dobila bon za 25 tisoč in koledar. V glavnem, pravno jim nista mogla nič, saj res nista imela rizika zavarovanja, a zaupala sta nekemu fer dogovoru, ki pa…..V GLAVNEM MI Z INTELEKTO NIKOLI VEČ…..

tudi jaz sem dobil po pošti njihov koledar, kot da je to popravilo napake s strani intelekte. sedaj je minilo že 8 mesecev od njihove obljube, da me pokličejo nazaj, vendar se to še ni zgodilo in se tudi po moje ne bo. torej še enkrat odsvetujem letovanje z intelekto.

mislim, da ni fer, da kar vse intelektine vodice oznacujete kot slabe. ste pac imeli slabo izkunjo z enim ali dvema izmed njimi. Moram povedat, da se v eni sezoni na posamezni destinaciji izmenja tudi do 6 vodicev in vec torej zagotovo niso vsi slabi, ce ne z intelekto ne bi nihce vec potoval. pa se kot dodatek… vsako najmanjso pritozbo s strani gostov´(vsi, ki ste potovali z intelekto veste, da se resujejo na koncu ankete) obcutijo na lastni kozi vodici in to pri zasluzku, ki se ocitno zmanjsa. se pa velikokrat gostje pritozujejo in pricakujejo cudeze s strani vodicev, ceprav le ti velikokrat nimajo veliko moznosti za ukrepanje, posebno v primerih, ko napako naredi agencija sama, ali pa lokalna agencija ali hotel, vodic pa je seveda kontaktna oseba, ki mora poslusati vse mogoce pritozbe – je tako imenovan gresni kozel. vsekakor delo vidicev ni lahko…to niso zastonj pocitnice, se zdalec ne! vecina gostov pa dobi tak vtis, saj vodica vidijo samo na info urah dva krat na teden in se jim zdi, da ta oseba nic ne dela, samo malo pohajkuje naokrog. sama sem delal kot vodic pri omenjeni agenciji in moram reci, da vcasih pac gre kaj narobe in se tezko znajdes v situaciji. nekateri bolje reagirajo, drugi pac slabse. nikakor pa ne mores predvidevat vseh situacij vnaprej in ocenit osebo ali bo zmozna opravljati delo vodica 100% dobro ali ne. pa vodici se morajo tudi nauciti svojega dela..vazne so predvsem izkusnje in ce si prvic na delu in se srecas z najbolj nemogocimi tezavami bos tezko resil problem brez komplikacij… rezultat pa so seveda nezadovoljni gostje, ki pricakujejo vse naj naj. Kot, da so bili oni, ko so zaceli delati, ze profesionalci, ki nikoli ne nardijo nic narobe. sama sicernisem imela veliko pritozb. res je, da sem se na zacetku nekoliko lovila in je prislo do par nesporazumov z gosti, vendar sem to hitro razcistila. je pa to prijetno delo, delo z ljudmi in predvsem je vodicu v osebno zadovoljstvo videti goste srecne, ker to daje vredost tvojemu trudu. vsem zelim cim manj neprijetnosti na potovanjih. lepe pocitnice

Ja, vodička, strinjam se s teboj…

Da bi bil vodič, kot piše v zakonu, prva stopnja reševanja reklamacij potnikov, je pa res nemogoče…

Le kdo je šel napisat tak zakon!!!

Da bi nekdo od vodiča, ki je plačan za svoje delo, zahteval, ne pričakoval, profesionalnost, je tudi nekaj nepojmljivega!!!!!! Da vodič rešuje svoje težave drugje, ne preko gostov, hehehe!!!

Gostje bi morali plačati svoj izlet in ostati doma, najbolje bo tako!!!

Vodiči so plačani zato, da gredo s potniki na izlet, ne delat!!!

lp

bv

Zadnja sprememba (07-08-04 22:02)

torej, tudi sama opravljam delo predstavnika agencije na destinaciji in moram pritrditi besedam vodicke, ki se je oglasila pred mano. vsekakor smo predstavniki neke vrste strelovod za vse frustracije, ki jih slovenski turisti prinesejo s seboj na dopust. Verjemite, delam tudi s tujimi turisti, ampak slovenski so med najslabsimi. Za borih 70000 ki jih vplacajo dan ali dva pred odhodom pricakujejo da bodo dobili in business class sedez na Adrii (!!!) + sobo v hotelu a la Burj-al-Arab + asistenco 24 ur na dan s strani predstavnika, ki opravlja obenem delo diplomata, psihologa, zdravstvenega svetovalca, organizatorja izletov, vodica, prevajalca, vcasih celo varuske in vse to z velikim nasmeskom na obrazu! Mislim, da bi se mnogi slovenski turisti morali zamislit nad tem, koliko so v resnici 7dnevne pocitnice v tujini vredne! mislim, da je za 69900 sitnih absolutno prevec pricakovati, da bodo dobili kaj vec kot letalsko karto in namestitev v skromni sobi s kopalnico (in to govorim predvsem za vse mediteranske destinacije).
Na sreco imamo predstavniki tudi lepe izkusnje z nekaterimi gosti, tako da lahko te 2-3 mesece, ko staziramo na destinaciji, vsaj za kak teden malce zadihamo in nam ni potrebno paziti na vsako besedo, ki jo spregovorimo. Ljudje se namrec obesajo na vsako besedo in znajo prekleto dobro obracati pomen nasih besed. Sama sicer ne delam za agencijo, ki je tukaj postavljena v sredisce debate, ampak verjamem, da se tudi te punce trudijo po najboljsih moceh. Kako je kaj z njihovo izobrazenostjo in poznavanjem destinacij sicer ne bom komentirala, vem pa, da so veckrat pod mocnim pritiskom in kontrolo s strani nadrejenih. Se posebej, ko koncno zakljucijo sezono, se vsaka najmanjsa pritozba s strani zafrustriranih slovencev posteno pozna pri njihovem placilu.
Vsem, ki potujete z agencijami, priporocam, da se malce zamislite, kaj lahko pricakujete za ceno, ki jo vplacate.
Poleg tega moram poudarit, da predstavnik dela 24 ur na dan (sama sem ze veckrat sredi noci vstala in se peljala vec kilometrov stran do hotelov samo zaradi tega, ker je nekomu sredi noci crknla klima in ne pozna jezika) in da nekateri nimajo niti enega celega dneva, ki bi bil prost. Tako da predstavnistvo ni polezavanje na plazi in uzivanje ob morju, ceprav tudi vecina tako misli!
lep pozdrav

Ce gres z Zmt-jem te pa pozabjo v hotelu in te pol k so ze v pristaniscu poklicejo da kje si da bos zamudu ladjo.
Haloo-nikol vec z Zmt-jem.
3 Vodici pa trije nesposobni ugotovit da trije potniki manjkajo.

Bojanv – priznam, da vedno, ko opazim tvoje ime, z zanimanjem preberem tvoje mnenje… morda zgolj iz radovednosti ali pa mi je všeč, ker me vedno znova preseneti dejstvo, kako različni smo si… nekateri omahujoče opravičujoči, drugi zajedljivo sarkastični… vsi pa imamo vedno prav…

Ali ste se mogoče vprašali kakšen nasmeh na ustnicah mora imeti medicinska sestra, učiteljica ali blagajničarka v trgovini?

Če agencija ponuja poceni počitnice naj o stanju hotelskih uslug malo realnejše govori. Predstavniki na agencijah pa imajo dolžnost tudi svetovati glede starosti potnikov in njihovih želja. Ne pa da je v katalogu naslikan krasen hotel na koncu pa ugotoviš, da je zraven gradbišče avtoceste.
Sama prek različnih agencij ( brez omenjene ) potujem na krajša ali daljša potovanja. Nisem še bila razočarana nad vodiči in vodičkami – njihovega znanja mislim. Se pa nekateri že po naravi bolje ali manj znajdejo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close