Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice počitnice v sharm el sheiku

počitnice v sharm el sheiku

Pozdravljeni,
Za letošnje družinske počitnice sem zainteresirana za Sharm el Sheik – v juliju. Gledala sem hotel Coral Beah Tiran in ugotovila da ga ponujajo Kompas, Globtour in Neckermann. Me zanima ali ima kdo kakšne izkušnje z njimi v sharmu. Sama sem že letovali z njimi, vendar na drugih destinacijah.
Tudi za hotel me zanima ali ga kdo pozna. Rada bi izvedela za vaše vtise, mnenja, kaj se splača pogledati, na kaj je treba paziti. Saj sem že kar nekaj literature prebrala, vendar bi rada dobila še vaše vtise. Čao.

Pozdravljena!

V sharm el sheiku sem bila januarja, edino kar da sem bila v nama bay-ju in v hotelu Noria 4*.
Drugače pa se da ful uživat. Najboljše je seveda snorklanje še boljše potapljanje če je možno. Lep je izlet z ladjo v Ras-Mohamed, pa tudi v samostan Sv.Katarine ali jahanje kamel……veliko je tega.
Možno je iti tudi v Kairo z avtobusom, čeprav ne priporočam ker je tečno – dolga vožnja, možno je leteti tudi z ltalom, samo cenovno se mi zdi drago. (egipčani zelo grdo vozijo).
Aranžma sem kupila v Iliriki preko agencije Altas airtours (preko globtourja sem slišala neke pritožbe, da ljudje niso bili zadovoljni s predstavnikom tam). Problemov nisem imeli nikakršnih, roke sem veliko umivala, tudi z vlažilnimi robčki ko smo bili zunaj. Pili smo ustekleničeno vodo, v hotelu je bila hrana ok, tako da nobeden ni imel težav z drisko (nihče). Barantat je treba, drobiš skoz imet pri roki, ker oni ponavadi rečejo da nimajo drobiža za vrnit. ……
lepe počitnice želim

Hvala ti za odgovor.
Sicer pa sem malo razočarana nad vašimi odgovori. Saj vem, da za vas popotnike to ni kakšna destinacija, pa saj je naslov foruma kam in kako na počitnice, zato sem pričakovala, da se bo javil tudi kdo, ki potuje z agencijami.
Mogoče se bo pa še kdo našel. Pozdrav.

MIdva sva bila v februarju v Sharmu. Sicer sva sla preko “Minhna” in pa tudi preko nemske agencije. Sicer sva bila v Nabq Bay. Bilo je fletno, edino kar me je motilo je bil veter. SIcer ne vem ali je bil samo v tem letnem času ali pa skozi, ampak je bil kar moteč.

Na izlete nisva hodila, oz nisva nikamor sla. V bistvu sva sla počivat, tako da razen 3x obiska samega mesta nisva kej prevec lutala po Egiptu. Snorkallat se je dalo kar pred hotelom saj je ta zaliv zasciten kot narodni park in je bilo res noro velik koral in pa ribic, tako da sem bil glede tega kar zadovljen.

A te lahko vprašam, preko katere nemške agencije si bil tam, namreč sam grem preko agencije ETI iz Dunaja?
Zanima me glede vize ker za Nemce menda ne velja, nama pa še agencija ni sporočila, da bi rabila karkoli za urejanje vize, ali mora agencija izpolnit kakšne formularje ali ne, ali je dovolj samo potni list na letališču na podlagi katerega dobiš vizo?

Midva greva letos preko Guleta z Graza in bodo večinoma na letalu avstrijci. V agenciji so mi povedali, da za vse velja enako, da dobimo turistični vizum, ki je neke vrste nalepka na letališču ob prihodu.

pozdrav

konkretne informacije

hotel coral beach tiran je kategoriziran s 4*, ceprav bi jih imel 3+
je sicer na sami plazi (koralni greben), urejena s plavajocimi splavi…ribic in koral je dovolj
precej je oddaljen s centra mesta, vozi htl bus (ki pa ni vedno100% zanesljiv), so pa tudi taxi-ji, ne ravno poceni, v eno smer okrog 25-30funtov
v blizini hotela ni nobene trgovine (za nakup vode, sadja itd….) tako da se je potrebno odpeljat v naamabay (center) ali v old sharm..
sobe so v redu, ciste…hrana tudi, lezalniki brezplacni ob bazenu, plazi…tudi kopalne brisace dobite
imajo nekaj animacijskega programa..osebje oz. servis nekaj srednjega (ne super ne slabo)
torej da povzamem, najvecji minus pri meni je bil da je hotel izoliran…tako kot sem ze omenila, ni trgovin v blizini, tudi za sprehod ni kaj prida urejeno zunaj hotela, ni banke (menjava samo na recepc…skripa)
ta hotel ponuja kompas, za ostale ne vem…

sharm je odlicna pocitniska destinacija, dovolj sonca, toplo morje, zabave, izletov…

bi ti pa priporocila mogoce hotel Mexicana 4*, nahaja se v J delu sharma…zgrajen v bungalovskem stilu, z 2bazeni (majhen primeren za otroke in tudi ogrevan), hotel ima poleg trgovine, internet, lokale, old sharm je blizu, dovolj prostora za sprehajat, banka, sicer ni na plazi, vozita pa tja redno 2busa, na pesceno in koralno plazo (5-10min voznje), osebje prijazno, hrana v redu, sobe super, prostorne…meni je bil ta hotel the best…zaradi atmosfere, mislim da je primeren za mlajse, druzine, starejse pare..pa se do centra imate bus vsak vecer, brezplacen, ravno tako kopalne brisace, lezalniki….
vem da ta hotel ponuja kompas, atlas, tudi globtur

upam da sem pomagala

Hm mislin da sva sla z FTI, sam nisem pa siguren,……

Glede vize, Nemci je niso rabili, midva pa sva jo mogla kupit, za dva je bila mislim da 36 al pa 38 eur…

pa glej da bos imela drobiz, ker oni kao nimajo za nazaj dati 🙂

Sedaj sem sele videl,….. na letalu dobis en folmular in ga ispolnis, potem pa ta folmular z potnim listom das “policaju” pa dobis nalepko notri…. sta pa mislim da 2 vrsti vizuma, en je samo za po Sinaju en pa za vse,…sam nisem pa siguren…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close