počitnice ultra all inclusive v Turčiji
Torej naša družina (1 otrok, star 2 leti) se poleti odpravlja na počitnice v Turčijo. Mi lahko tisti, ki ste že bili na to varianto – ultra vse vključeno – napišete v katerem hotelu ste bili in kako ste bili zadovoljni? Je res tako, kot je opisano v katalogih? Je hrana dobra? Se da kopat v morju?
Hvala vse in leeep dan!!
Po mojem se all inclusive, ultra all inclusive in kar je še takega splača edino družinam z več otroci, ki bi ves čas jedli, lizali sladoled in pili sokove ali pa takim, ki se res maksimalno ukvarjajo s športom in izkoristijo večino športne ponudbe, ki je vključena v ponudbo.
Če imate samo enega malega otroka, ki čez opoldan itak spi, se mi ne zdi smiselno vzet all inclusive. Edino če bo mož non stop pil pivo…
a veš, če vzameš all inclusive na drugem koncu sveta, kjer higiena ni na nivoju (ali pa mi nismo navajeni) je all inclusive super varianta!
ponavadi je tudi veliko izbire za jest, pa še manj denarja neseš s sabo, pa nobenih skrbi, kam boš šel jest.
tko da ker to ni dal skoz, naj ne teži.
p.s. če greš na izlet, tudi na izletu poskrbijo za hrano!
kaj koga birga, na kake dopuste kdo hodi!!! če mi paše, bom šla v super ultra all inclusive in dva tedna samo žrla in pila, pa uporabljala hotelska mila in wc papir in nosila njihovo haljo in se tudi na plaži brisala v njihovo brisačo – ki jo bom vsak večer zamenjala za svežo – in se valjala po njihovih ležalnikih ob bazenih in srkala koktejle.
če meni paše instant turizem, je to moj problem.
zato…. vsak se naj briga za svojo rit, pa bomo vsi veseli
mama2831,
Turcija res ni na drugem koncu sveta, je pa drzava z nizjim higienskim standardom. Navajam odgovor NineP s foruma “Potovalna medicina” glede Turcije:
Svetujem vam, da se oglasite v ambulanti za potnike enem izmed področni Zavodov za zdravstveno varstvo. Zelo pomembno je namreč, v katere predele Turčije potujete. Ker je Turčila dežela z nižjim higienskim standardom, vam svetujem cepljenje proti hepatitisu A (vam in otrokom). Nekateri deli države do tudi malarični: od Maja do okrobra obstaja tveganje za malarijo v lavnem v JV delu države. Tveganja za malarijo pa ni v glavnih turističnih področjih, v zahodnih in JZ predelih države.
Drugace pa, pustte vendar ljudem, da zivijo in dopustujejo, kakor jim pase. Ce kdo lezi pod palmo dve tedna in papca in pupca, pa mu je to v uzitek in sprostitev, pa kaj? Naj uziva. Kakor komu drago. Zakaj je treba vedno usekati po vsem, kar tisti, ki pise post, ne bi pocel?
Smo pac razlicni. Jaz osebno grem na dopust samo v zahodno Evropo in ostale razvite drzave. Me pac moti manjko higiene. Marsikatero popotnik z nahrbtnikom bi nad tem pljuval.
Meni so sicer agencijske in inclusive variante odvec in vse sama organiziram, ker hocem iti, kamor hocem, kadar hocem. Ampak ce komu pase biti v oskrbi agencije, pa kaj? Naj se ima fino na tak nacin kot njemu ustreza. Saj zato pa je dopust.
Eni gredo v hostle, eni kar sproti srecajo kaksne gostuljubne domacine, ki jih povabijo k sebi za dan ali dva, eni gremo v boljse hotele, ker se radi luksuziramo za tisti teden ali dva.
Ma vsaj na dopustu pustite ljudi, da delajo, kaj hocejo, ne da bi udrihali po njih.
Oj, Turčija ima veliko ultra all inc. v bistvu je to all inc. 24 ur. Vzeti moraš 5 zvezdic, bili smo v hotelu Titaniic in Sherwood-Antalya, preko Globtourja, a oktobra. Poleti se mi zdi prevroče, ker ni suha vročina kot v Egiptu. Z družino z otroki je All super varianta, ker itak na na vem kakšne izlete ne moreš. Lp L
Pomoje je All inclusive super varianta, če ima človek male otroke. Zato ker dveletnik ne bo jedel točno takrat ko je v hotelu zajtrk, kosilo, večerja… ampak otrok je pač otrok in je takrat ko je lačen. Zato mu boš vedno lahko kaj ponudila, tko da meni se zdi super.
Ultra pa pomoje pomeni samo še neko nadgradnjo allinclusiva, verjetno še več stvari vključenih v ceno bivanja.
Smo bili v Turčiji in je to najboljši dopust doslej.
Ni ti potrebno ulta all, ker ti all v 4* nudi vse in še več.
Za otroke je to idealno, ker imaš v jedilnici vedno na razpolago pecivo, piškote, čaj, mleko,sadje in mikrovalovko če imaš kaj za pogret svojega. Govorim za nočni čas.
podnevi imaš itak na vsakem vogalu nekoga ki kaj ponuja.
Priporočam področje Kemer, ki ima tudi kakšen izlet primeren za manjše otroke.
all inclusive ja ali ne je predvsem odvisno od tega koliko luksuza si želiš na dopustu. Sam v sezoni kampiram, jeseni si pa privoščim 5* all v Turčiji. Moraš pa vedeti, da 5* in 5* v Turčiji na pomeni vedno isto (kar sem nazadnje izkusil tudi sam vendar me je za….al Gullet in ne hotel.
O ponudbi hotela si preberi na njihovi spletni strani ali pa še bolje na kakšni strani kot je traweclheck.
Sem pa še preizkusil allinc na Tenerifih in na Hrvaškem in ti lahko zagotovim, da so Turki kar se tiče hotelske ponudbe. hrane, prijaznosti….nekaj svetlobnih let pred njimi.
lepo se imej
Bojan
Midva sva bila lani v Magic Life Sirene.
Dober hotel, hrane in pijače kolk hočeš, vse zelo okusno… Največ povdarka pa je na animaciji in športnih aktivnostih. Tako da, če nimate namena tega izkoristit, se ne splača. Smučanje na vodi, katamaran, fitnes, tenis, namizni tenis, lokostrelsvo, odbojka… Vsak večer pa tud zanimiv program v amfiteatru. Midva sva bila zelo zadovljna, vendar pa se bova za to varianto odločila ponovno, ko bova dopustovala z družbo. Ko sva sama, pa raje raziskujema kraje, otoke… Letos je na vrsti Lefkas.
Pa lep dopust vam želim.
G
Jaz bi pa komentirala samo tistole iz “popotniške medicine”. Dejte no prosim delat paniko in galamo in ne vem kaj še vse. Turčija ni nek bav bav, pa tudi ljudožercev ni,…
Turčija je zagotovo ena najbolj prijetnih držav za potovanje, ki ti ponudi ogromno. Neverjetne naravne lepote, izjemno bogata kulturna dediščina, odlična kulinarika… Skratka super!
Prepotovali smo celo Turčijo, do skrajnega vzhoda, s svojim avtomobilom, spali smo v kampih ali privat sobah, za katere smo plačevali največ 20 $ na noč, jedli smo z domačini v lokalnih “pajzlih” pa ni bilo ene negativne izkušnje. Nobene!
Pa upala bi si to ponovit tudi z otroci – takoj, ker bi bila to zanje super dogodivščina. Čakam samo še to, da zrastejo tolk, da se ne bo problem vozit en dan v kosu – recimo še ene 2-3 leta.
Forum je zaprt za komentiranje.