Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Počitnice septembra

Počitnice septembra

S fantom sva se letos odločila, da odideva na počitnice za 10dni septembra. Lani sva bila na Hvaru (Jelsa) in bi letos želela tudi nekaj podobnega. Sprva sva se osredotočila na Korčulo, zato sem tudi prebrskala forum in nekako prišla do zaključka, da naj bi bile najlepše plaže v Lumbardi. Potem sem začela iskati za apartma in gledati malo plaže v okolici, vendar me po slikah nobena ne prepriča. Sedaj sem malo skeptična glede Korčule. Zato bi vas prosila, če mi lahko pomagate. Iščem apartma za 2osebi do 40E na dan, ki bi bil v bližini kakšne lepe plaže. Pomemben faktor je predvsem plaža, apartma ni nujno, da je zelo dober, saj praktično v njem samo spiva in jeva. Kot lepa plaža si predstavljam: plažo s kamenčki ali mivko ter senco. Ni nujno, da je Korčula, vsekakor pa naj bo na Hrvaškem, predvsem v Dalmaciji, ker greva proti koncu septembra in imava tam največ možnosti za lepo in toplo vreme. Spodaj prilagam tudi slike od lanskoletnih plaž in nekaj v tem smislu bi rada tudi letos.

http://shrani.si/f/2z/Vd/4SNi94LW/dsc0426.jpg
http://shrani.si/f/2g/GE/3N87l0kc/dsc0596.jpg
http://shrani.si/f/1j/QI/1Z0nOOef/dsc0592.jpg

Upam, da sem dala dovolj podatkov, da mi lahko pomagate, sicer bom pa še kaj dopisala. Hvala za pomoč! 🙂

Prva fotka je verjetno plaža nekje na južni strani Hvara ( med Zavalo in Sveto Nedeljo), drugi sta pa vzhodno tik ob Jelsi, kajne? 🙂 Ni kaj, Hvar je zelo lep, na otoku je ogromno privlačnih točk.

Lumbarda je po mojem idilična destinacija (pa še krasno mesto Korčulo imaš blizu) s panoramo številnih otočkov ( školjev) pred sabo in pelješkimi hribi. Ima dve znani večji mivkasti plaži: Pržina na južni strani in Bilin žal na severni, prva brez vsake sence, drugi malo sence nudi obzidje utrdbe ob plaži. Manjše prodnate plaže so še lungo mare in na otočkih, samo s senco je bolj švoh. Zelo lepa prodnata plaža je na otoku še recimo v Pupnatski luki in pri Račišču, zahodno od Korčule, ta zadnja ima kaj sence, ker gleda na sever. Ene najlepših plaž na Jadranu so na Proizdu pri Veli Luki povsem na drugi strani Korčule, a tudi brez naravne sence.

Če pristaneš v Lumbardi, je ta lepši del vasi po mojem na Veli Glavici, pri M. Curač bi mogoče dobila OK apartman po zaželjeni ceni.

Na splošno je tako, da če rabiš orng senco ( sicer konec septembra sonce ne praži enako kot v začetku julija), da so ugodnejše destinacije, dobro poraščene in obrnjene na sever. Recimo severna obala Pelješča- Trpanj z bližnjimi krasnimi plažami v Divni in Dubi. Tudi Zavala na Pelješcu ima malo izven vasi čudovito plažo s senco borovcev. To in pa še elafitski otoki in Mljet bi ustrezalo tvojim kriterijem za dovolj južno lego za konec septembra, pa še gužve ni in morje je kristalno čisto. 🙂

En kiks je tule zapisan z moje strane. Kraj na Pelješcu, ki ga priporočam ni Zavala ( ta je recimo na Hvaru), ampak Žuljana.

No v Lumbardi take plaže kot je na sliki, ne boš najdla. Jaz sem bila kar malo razočarana. Smo se pa peljali v Pupnatsko luko, morje krasno, samo sence pa nobene (10 let nazaj).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close