Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice počitnice septembra

počitnice septembra

s fantom se odpravljava na počitnice v sredini septembra. zanima me, kaj priporočate iz svojih izkušenj, da bi bilo primerno glede na temperature za ta čas. rada bi poležavala, vendar ne ves čas, zanimajo naju tudi kake stvari za pogledat. glede cene: nekaj srednjega.

p.s. je že bil kdo na Tenerifih?

hvala vsem za odgovore!

Tunizija-Djerba.

…na Teneriffih…ja bla…kaj te zanima?

jaz ti predlagam egipt, šarm el šejk. mogoče se sliši razvpito, nezanimivo, … ampak je to super dopust. snorklanje pa naredi kopanje v morju tako zanimivo, ker res plavaš med ribicami. je tudi precej stvari za videt, nemogoče, da ti je dolgčas. džerba je pravi dolgčas proti šarmu.

Kdaj je najbolj primerno iti v Egipt? MI še tja nismo šli, vendar me je do sedaj odvračalo tudi to, da so menda varnostni sistemi tam zelo očitni in mi z otrokom ni ravno za iti nekam v takšne kraje..
Mi je kolegica razlagala kakšni vojaški konvoji so jih spremljali itd..pa me je kar minilo…ena druga kolegica pa je bila februarja pa je rekla, da je bil plaža zaprta zaradi viharnega morja..?

Mi smo bili konec oktobra na Malti in je bilo še zelo toplo – primerno za kopanje v morju, tako da septembra bi moralo biti še zelo zelo toplo 🙂

Je pa luštna destinacija, lahko poležavaš, ker pa so otočki majhni si lahko v enem tednu tudi vse, s precej počasnim tempom, ogledaš.

jaz sem bila v šarmu zač. julija in je bilo malo prevroče. zelo dober termin je april-maj in sept.-oktober. sezona pa traja celo leto, dec-mar je bolj za penzioniste, voda ima sicer 22 stopinj, zrak pa zna bit hladen, po raznih fotkah sodeč so kar precej v jaknah z dolgimi rokavi.

vojaški konvoji so samo če zapustiš šarm in greš z busom v kairo. avtobus pelje v konvoju in so vmes kontrole potnih listov. vsak hotel ima varnostnika, srečaš jih tudi ob glavni magistralni cesti. drugače pa ne. jaz sploh nisem imela slabega občutka. turizem je tam zelo pomemben in tega se zavedajo. otrok, ki je iz plenic ven je v šarmu kralj. mivka, topla voda, ribice, bazeni,… džerba je pravi dolgčas napram šarmu. ne vem zakaj nekateri širijo govorice, da šarm kao ni za majhne otroke. teh je bilo v hotelu zelo veliko in enega nisem slišala, da bi jokal…..

če te zanima več pojdi na http://forumi.siol.net/forumdisplay.php?s=c5959434d0be60d233e68df2520cb3b9&f=199 kjer ima egipt “hot line” in zveš vse iz prve roke. važno je, da izbereš pravi hotel glede na to, kaj te zanima.

kaj te zanima s Tenerife? Bla lani konec sept.

Citiram : … rada bi poležavala …

predlagam kavč doma, pa Lady v roke, saj ne bo prvič …

Jaz bi v tem času verjetno obiskala Santorini in uživala 100 na uro. Morda kombinacija Turčije – potovanje in poležavanje ali pa podobna Tunizija.
Morda pa povabita zraven še Ivy – uboga izgleda da nima kam iti, pa je kar hudobna do ljudi, ki želijo malo uživati še naprej( na več naslovih).
Pa lep dopust!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close