počila je šipa
Mi lahko kdo kaj svetuje glede avta. Ko sem se peljala iz službe, mi je na prednjo šipo avtomobila priletel en kamen. Šipa je malce počena, skratka pozna se. Avto imam kasko zavarovan, tudi stekla. Ali sploh lahko uveljavljam kasko glede na to, da se je to zgodilo na cesti, med vožnjo? Na koga naj se obrnem?
Hvala.
Prvo je vprašanje kako maš kasko narejen z odbitno franšizo al ne. Ker če je zna biti zadeva draga – dražja kot če sama daš popravit. No odvisno kakšen avto je. Pri nama je bilo odbitne več in sva dala potem to pikico samo “zalit” ne pa menjat šipo.
Za šipo + odbitno nama pa ni dišalo da greva v višji razred zavarovanja
lahko uveljavljaš po E kombinaciji ( to je steklo) ali D (steklo divjad) odvisno pri kateri zavarovalnici imaš sklebnjeno in se plača celotna nastala škoda. Jutri prijaviš škodao na svoji zavarovalnici, ogled škode napravi cenilec, dobiš zapisnik in daš popravljat na servis( cenilec ti pove za servise, kjer imajo sklenjeno pogodbo – da se direktno denar nakaže serviserju)
Jah, ne vem, če je ravno tako preprosto. Tudi pri steklu je treba paziti, kje in zakaj se je razbilo. Vem da so neke finte, če gre za vandalizem (avto parkiran) ali pa če voziš in ti prileti kamen. Dobro se pozanimaj, da ne bo (kot pišejo nekatere zgoraj) uveljavljanje kaska dražje kot če bi za popravilo plačala sama.
zakaj komenteraš, če ne veš ozadja, atorica teme je lahko avto kupila na lizing in mora sklenjeno kasko in krajo pa če si dober pogajalec imaš za 420 eur ( 50% poust) AO, AO+, AVK, K in asistenco.
ali pa kredit – avto je vreden cca 3000 do 4000 evr, avto sesuješ kredit pa imaš še vedno in kup razbitine.
Kdo ima ful denarja ne rabi kaska, ne zavarovanja doma, življensko ( temu zavarovanju sem PROTIIIIIIIIIIIIIIIIIII kjer je en sam nateggggggg) solidno koleknivno nezgodno zavarovanje v podjetju …..
V bistvu je najbolje, da pelješ avtomobil k mojstru za zalivanje šip, da ti sploh pove, koliko bo popravilo prišlo. Mene je 30 € (z napitnino vred), delo je bilo opravljeno nekje do malice (peljala sem ga ob 9h), pa se nisem ubadala z nobenimi zavarovalničarji in asistencami, ker enostavno ni imelo smisla.
Če si iz ljubljane, je mojster za to v spodnjih črnučah. Če potrbuješ, ti povem natančno lokacijo.