poceni z letalom v London
Takole je: prvič se odpravljam sploh kam z letalom, in padla je ideja za London. V planu je začetek maja in sicer iz Trsta leteti z Ryanairom do Stansteda. Kako priti do Trsta iz Lj, najbolj ugodno? S katerega letališča sploh leti iz Trsta? Kje je to letališče?
Kot drugo pa vem, da začne z majem leteti Easyjet z Brnika. Oglašujejo, da bodo cene zelo konkurenčne Ryanairu. Toda ko gledam cenik na njihovi strani, niso niti daleč konkurenčni! 2 karti do Londona sta 36 EUR, nazaj na Brnik pa od 70 pa tudi do 100 EUR. Če to sešteješ + vse takse nikakor ne pridem skupaj z 85 EUR iz Trsta (2 karti, obe smeri, vse takse … sem seštela). Ali se pač motim in gledam kaj narobe?
Če mi kdo lahko razbistri misli …. hvala!
Easyjet je imel nizke cene samo prvih 10 dni.Potem pa so Slovenci očitno navalili in so karte pošle.
Pri njih je takšna politika- prej ko bookiraš, boljša je cena. Manj ko je kart na razpolago, dražje so.
Pa važno je kdaj greš – ali so to vikend dnevi ali med tednom. Škoda , da si zamudila Adrio, ki je imela akcijo 35000 za dva z vsemi taksami z Brnika.
Letalisce je v Ronki ( Ronchi del Legionari )… to je od trsta odaljeno se priblizno 50 km po avtocesti. Torej letalisce se zdalec ni v Trstu, to je letalisce od “Friuli Venezia Gulia” in ne od trsta.
Najlazje je priti do tam z osebnim vozilom 😉 , vsaj jaz vsakic ko letim iz Ronki pridem z avtom. Drugace mislim da je tudi prevoz iz trsta z avtobusom.
Do Trsta gres lahko z vlakom, naprej pa do letališča z busom (vsaj tako je šla moja prijateljica in ni imela problemov). A je nujno, da greš v začetku maja? Zdele sploh se ni lepo vreme v londonu! Ce bi šla npr. junija bi se lahko že mogoce najdl kej bolj poceni z easyjetom, res je problem v tem, ker so vsi slovenčki to much navalili in so šle cene gor – sej to je logično. Sploh pa nobena cena trenutno ni najbolj ugodna, ker sm jst tut mal gledala in ryanair (obe variante – trst in celovec) in easyjet, pa se res ne splača najbolj. Sem pa potem gledala za junij in ma ryanair ene akcije za mislm da dva eura – sam pol je še 30 eurov takse, no v glavnem za ene 14000 sit že prideš skoz. Sam je tko, tut letališče v celovcu je izven mesta, ne vem pa kakšne so povezave z mestom, mene so namreč lani poleti pelal starši. Če mene vprašaš je london najboljši poleti, ker ni tako vroče kot pri nas, jst sm lani prišla iz 30 stopinj v ljubljani na prijetnih dvajset in še kakšno čez tko da me je prav zeblo. Sicer pa angleži so slečeni, kot da je 40 stopinj:), jst sm bla pa skoz v dolgih hlačah, pa še puloverju po možnosti.
Problem pri tehle letalsih družbah je, da se cene za isti termin lahko spremenijo tut večkrat na dan in moraš vsake tolk čas mal čekirat, pa probavat različne kombinacije, kakšen dan prej ali kasnej…
Sem našla povezavo tudi s Celovca. Minimalna razlika v ceni glede na Trst, pa še bližje je. Sedaj moram najti samo prevoz do Celovca. Vlak gotovo ne vozi direkt, mogoče bus? Ja, letališče je pa 15 min ven iz centra. Se mi zdi boljša varjanta kot Trst, sploh zato, ker se v Avstriji in Celovcu počutim malo bolj domače kot v Italiji.
Ja, Anja, sem opazila kako nihajo cene. Če ceno leta spustijo, pa takse narastejo. Ampak 90 EUR za 2 osebi je občutno manj kot 280 za 2.
Tole je danes v Financah. Očitno nismo samo SLovenci navalili, temveč tudi Britanci.
Poceni letalski prevoznik Easyjet je mesec dni pred prvim poletom na Brnik prodal že 20 tisoč vozovnic, kar presega načrte .
Britanski poceni letalski prevoznik Easyjet, ki bo prvič pristal na Brniku 28. aprila, je do danes prodal 20 tisoč vozovnic, skoraj 90 odstotkov vseh potnikov pa je rezerviralo lete v Ljubljano. Hoteli v Ljubljani so maja in junija že povsem zasedeni, s pričakovanim prihodom trume britanskih turistov pa bo zasedenost velika tudi v drugih mesecih.
Forum je zaprt za komentiranje.