počasni torrent
Imam movie torrent in na začetku je bilo z njim vse ok. Potem pa je kar naenkrat začel delovati zelooooo počasi (namesto par minutk za eno zadevo, zdaj rabi cel dan). Kako naj to sedaj odpravim? Vmes sem ga deinštalirala pa ponovno inštalirala, nobene razlike. Bi morala hitrost kje posebej nastavit? Sedaj je na “neomejeno” kot je bilo na začetku. Vse ostalo mi dela normalno hitro (optika). Thnx:-)
Ahaa, se pravi, če je navedeno, da je npr. 20 sejalcev, bo hitrost manjša kot pa če mi piše, da jih je 200? Kakorkoli drugače tega ne morem nastavit? Neverjetno, hvala za informacijo:-) Če jaz “sejem” nazaj, bi mi potem moralo delovat hitreje ali ne?
Samo še tole: hitrost up-loadanja imam s strani ponudnika določeno – se da to kako spremeniti (seveda brez doplačila)? Ker se mi zdi, da imam nastavljeno na minimum.
Hvala pa sončno nedeljo!
Pa hitrost downloada je odvisna tudi od števila pijavk. Pijavke so vsi, ki še niso prenesli celotnega torrenta. Večje ko je to število, večja je možnost manjše hitrosti prenosa, saj se kumulativna hitrost deli med vse pijavke. Sejalci torrent samo oddajajo oz. sejejo.
Upload interneta je pogojen s tehnologijo (ADSL ima upload/download 1:4). Preverite pri svojem ponudniku.
Torrent večina odjemalcev (uTorrent, BitTorrent, Transmission, …) začne sejati takoj. Torej vsak paket, ki ga prenese (downloada) avtomatično začne ponujati drugim pijavkam, ki še nimajo tega paketa. Sejalec postaneš takrat, ko zdownloadaš že cel torrent, ga obdržiš v programu in ga s tem seješ. Zato po tem ko končaš prenos ne izbriši torrent-a iz odjemalca, da tudi ti ponujaš drugim pijavkam podatke.
Forum je zaprt za komentiranje.