POČASNI INTERNET
Imam ISDN (ADSL mi ne dajo, ker pravijo, da ni pravega kabla), zanima me, zakaj so mi sploh dali ISDN, kaj imam jaz od tega, da jim plačujem že 5 let ISDN..a jo sploh rabim, ali bi blo vseeno če imam analogno linijo-navadno mislim (se ne spoznam preveč na to)..opažam pa, da mi zadnje čase ful počasi obrača strani-dosti bolj počasi kot prej.Mi člahko kdo razloži kaj bi bil lahko vzrok.Od kar mi dela počasi, nisem na računalnik inštalirala nobenega novega programa (delam na prenosniku) ko računalnik nesem v službo in ga tam priklopim dela normalno hitro.
če imaš ISDN, imaš pač ISDN in tiste storitve zravn, katere pripradajo. To, da jih pa večina ne rabi ( jaz sem tudi eden izmednjih) je pa tulikom le vzpodbudilo do tega, da so ADSL pogojevali z ISDNjem.
Ima pa ISDN za spoznanje večjo hitrost od navadne linije oziroma biolj pošteno povedano – lahko kuriš dve liniji hkrati z dvojno hitrostjo, kar je pa še vedno le desetina od “tašvoh” ADSLja.
Spletne strani niso več take, kot so bile včasih – v dobi adsljev nihče več ne pazi na količine podatkov in sedaj je z navadnimi linijami verjetno prava žalost surfat.
Obstaja pa seveda tudi možnost, da celo obstoječa ISDN povezava ne deluje ravno najbolje – to pa najlažje preveriš s kakim “speedmetrom” – eden izmed njih je naprimer na http://www.speedmeter.de/speedtest/
tam ti bo najbolj pomembna številka za “Download speed” in ( če se ne motim) naj bi bila za ISDN z dvojno linijo tam malo čez 10 ( enojna pa pol manj). Probaj
Forum je zaprt za komentiranje.