počasi dela računalnik
men zlo počas dela računalnik, vse kar kliknem mi odpre čez npr. 15 sekund začne odpirat kot da bi nekje neki blokiral, v službi pa mi vse takoj odpre.Pa ne mislim internetnih strani, ampak kar koli odpiram.
Sem šla mal gledat med programe kaj imam gor, pa me zanima, zakaj rabim JAVA TM 6 (133 MB) in piše da je REDKO UPORABLJEN.A ga pol lahko pobrišem
hvala , če se me bo kdo usmilil z odgovorom!!
Za začetek preglej disk z antivirusnim programom ter http://download.cnet.com/Malwarebytes-Anti-Malware/3000-8022_4-10804572.html?part=dl-10804572&subj=dl&tag=button in naredi še defragmentacijo diska start-vsi programi-pripomočki-sistemska orodja-defragmentacija, skoraj sigurno bo ok.
najprej hvala za odgovor !!
imam BITDEFENDER antivirusni program, ki se samodejno posodablja vsako uro in tudi redno pregleduje računalnik….res pa je, da mi je računalnik javil, da ne more defragmentirati računalnika, ker je na C direktoriju samo 5% prostora še, potrebuje ga pa 15%.Pravi naj pobrišem nekaj datotek in potem nadaljujem, ampak jaz ne vem, katere datoteke lahko pobrišem.SEm šla gledat med programe, če je kakšen tak da ga ruknem dol, pa sem opazila program JAVA ki zaseda 130 MB prostora, pa me zanima za kaj ga sploh rabim, ker tam piše da je REDKO v uporabi.
Če imaš na disku le še 5% prostega prostora, potem je to lahko en od vzrokov za vedno počasnejše delo PC. Začni čiščenje PC s tem in spravi ta procent na bistveno višjega, 15 – 20% bo kar v redu.
Vzemi si nekaj časa in poglej, če se ti po disku valjajo datoteke (ne programi), ki jih ne potrebuješ več. Java Runtime environment potrebuješ še za precej drugih stvari, ne le chat. Njeno deinstalacijo ti odstvetujem.
Ko bo z diskomzklopi antivirusni del Bit urejeno, si z Microsoftovih strani naloži ProcessExplorer in poglej kako stojiš z RAM in kdo ti zaseda procesor. Ponavadi pri takih težavah, kot jih imaš ti pomaga dodatni RAM. Za test začasno izklopi Bit Defenderja. Ali PC dela kaj hitreje?
Kako si prišla do trenutnega stanja? Ali je PC postopoma delal vedno počasneje, ali se je zgodilo nenadoma?
to stanje se v bistvu iz dneva v dan poslabšuje, tako da bo kriv res poln disk.Bi te pa prosila če mi poveš, ali lahko iz C direktorija kar koli preselim v D direktorij, kjer imam še 80% praznega prostora.kako to naredim in ali bo vse skupaj delovalo če bom preselila določene programe na D-mislim, ali bo ob zagonu preseljenega programa rač.vedel za novo pot, kje mora odpirat?
Se opravičujem, ker se ne izražam ravno računalniško, pač rabim pomoč, za katero se še enkrat lepo zahvaljujem !!
In, zakaj ti gre ta JAVA tako na živce, verjetno imaš poln pc filmov, glasbe in slik,
skopiraj na CD ali DVD. Izklopi obnovitev sistema, se zna zgoditi, da boš prišparala nekaj G prostora in pobriši vse razen zadnje obnovitvene točke in ne pozabi vklopiti
OBNOVITEV SISTEMA nazaj, če boš izklopila obnovitev sistema, boš pridobila veliko prostora in boš lahko defragmentirala.
Čiščenje diska, start-moj računalnik-lokalni disk C lastnosti-očisti disk.
Če ti bo kaj zaškripalo se pa oglasi.
zjutraj sem najprej prenesla iz C na D nekaj zadev, potem pa sem zagnala pregled datotek in eventuelno odpravo napak na datotekah, potem sem resetirala računalnik, potem sem zagnala še defragmentiranje, ki še kar traja-že nekaj ur…zdaj stiska datoteke.Upam dfa bo pol delal bolj hitr-vidim pa v spodnji vrstici, da je bistveno več prostora na disku, no še ni končano.
Hvala vsem za napotke, se še beremo!
pikicaa..
jst pa mislim, da imaš poleg premajhnega diska (ker ga win rabi za swap file, le tega pa povečini zaradi premalo RAM-a), instaliranih veliko manjših programčkov, ozadij, ikonc, antivirus,. itd..
tako, da kot sem dejal, nekaj boš pridobila, prav veliko pa ne, še posebej, če tvoj mlinček ne poganja kak Core2Duo al kaj več!!
morda je tvoj primer exemplar, kako lahko napačno presodimo, da rabimo nov boljši PC, pa le temu ni tako, le “pospravit” ga je treba!..
pa še to..saj veste tisti rek: 1000(stvari) x 0 je ubilo osla..
lp
smo imeli isti problem, vsak dan je javljalo pomanjkanje prostora, počasno delovanje, slike nisem mogla shraniti niti ene, smo spravl dol več kot pol slik, pa je še vedno javljal premalo placa, internetnih strani sploh ni več odpiralo, crknil po treh minutah delovanja
no danes smo ga dobili iz popravila, gor je blo en kup trojancu, majster je vse še enkrat naložu, antivirusni program in še eno zadevo, zdej dela ko urca, res hitro
glej usb ZUNANJI diski (HDD) so različnih velikosti..
od 120GB in 1,8″ velikosti (za v žep!!) za cca 100€, ki se napaja kar iz USB kabla;
do 1TB 3,5″ (debelejši A5 format), ki rabi napajalnik-vključen v ceno oz ohišje-za 100€..
malo poišči na ceneje.si, ali mimovrste.si..
je zanesljivo in prenosljivo…kot “malo” večji USB ključek..
lp
Forum je zaprt za komentiranje.