Najdi forum

počasen računalnik

POZDRAVLJENI.
Verjetno se bo marsikomu zdelo moje vprašanje smešno, vendar sem kot računalniški samouk na tem področju “polpismena”. Zanima me, kaj moram na računalniku vrečt ven, da ne bo preobremenjen in bo hitreje delal? Ali so to različni programi, ki jih vidim na nadzorni plošči ali je kaj drugega? Računalnik je prej uporabljala hčerka in predvidevam, da je še vedno na njem veliko stvari, ki jih jaz ne potrebujem in bi jih rada pobrisala pa ne vem kje iskat in kako to nardit.
Že vnaprej lepa hvala za odgovor.

Marsikaj se da….

Pri sistemskih orodjih izberi čiščenje diska, potem lahko odstraniš programe na nadzorni plošči, ki jih ne rabiš…..Potem izberi defragmentacijo diska….Odstrani hitre zagone v opravilni vrstici….Pri nastavitvah (sistem) lahko zmanjšaš razne vizualne efekte….

Za začetek naredi tole:
– Start / Nadzorna plošča / System
Pa malo napiši, kaj ti pokaže zavihek Splošno… Da ne bi vsi skupaj pričakovali čudežev tam, kjer jih ne bo… 🙂

Odstranila sem nekaj programov na nadzorni plošči in defragmentacijo diska.
Start/Nadzorna plošča, ki mi ponudi naj izberem kategorije, vendar “System” ne najdem, da bi si ogledala zavihek Splošno. Me lahko vodiš?

Na levi imaš “Preklopi v klasičen pogled” in se ti bo pokazal System.
Dugače pa imaš pod “Učinkovitost delovanja in vzdrževanje”

Preden računalnik zamenja uporabnika, ga (vsaj pri nas) ponovno namestimo. Le tako spet vse delujem, kot je treba. Nikoli ne boš vedela, kaj je hči nameščala, uporabljala, spreminjala ipd. Seveda so lahko tudi izjeme – odvisno pač, v kakšnem stanju ti ga je prepustila.

Sistem/splošno piše sledeče:

Microsoft Windows XP, home edition,različica 2002, Service Pax 3,
Izdelovalec in podpora MAXDATA Intel(R) Celeron(R)M, processor 1500 MHz
1.50 GHz, 496 MB RAM-a

Ni kaj, ponovna inštalacija na sveže. Mašina je čisto ok za pisarniško delo in internet.
Mogoče pazljivo s tem, kaj vse je “treba” namestiti na računalnik.

Prav. Hvala vsem za nasvete.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close