počasen pralni stroj
Kupili smo nov pralni stroj in blazno me moti, da so programi za 90 ali celo 60 stopinj zelo dolgi. Npr. danes sem nameravala oprati vso posteljnino, brisače in po možnosti še športna oblačila.
A na 90 se pere 3 h in pol! Torej 7 ur za 2 stroja ali 11 ur za 3, ker se zgodi, da ne priletim tisto minuto, ko opere.
Perem od 7-ih zjutraj in še vedno nimam opranega vsega. Da o jeansu, ki ga perem posebej, o belih oblačilih, ki jih perem na 40, sploh ne govorim. Jutri in v ponedeljek delam cel dan. Tako mi bo perilo ostalo za torek, a takrat se bo spet nabralo.
Kako si organizirate pranje perila? Predvsem posteljnina, brisače? Tega je res veliko in traaaja!
momčilo, 29.01.2022 ob 18:46
jaz dodam med detergent malo domačega žganja. V eni uri je vse oprano.
???
Dobra ideja!
Kupujem nov stroj, raziskujem navodila za uporabo in preklinjam, ker ima samo Beko napisan cas pranja, pa se ta ne pri vseh razlicicah programov! Ostali noben ne napise cas pranja!
Pismo rosno, je to taka skrivnost?!
Ali je to ljudem res nepomembno?!
Ker da kupim stroj, ki pere na 40 stopinj 3 ure, obesim tistega, ki ga je sprojektiral in tistega, ki mi ga je prodal!
Zdaj imam stroj, ki na 40 in 60 pere eno uro oziroma se manj, na 90 pere uro in pol.
Iscem nekaj podobnega. Je kdo v zadnjem casu kupil stroj, ki hitro pere?
Primerjava med beko in gorenje khm mi je žal da imam beko. Moj stroj pere bele cunje 3 ure pa še mal, če dam na skrajšan program 2.14 s tem da ne morem dat ekstra vode torej dam potem še na dodatno splakovanje 23 minut, Zadnjič sem imela gužvo nesem dol prat v mamim beko nabašem not cunje dam na 90 prtisem skrajšan program pa probam za foro ekstra splakovanje lej ga zlomka 1.45 matr če mi se mi dal cunje nost v klet da bi jih tam prala 😀 ker mami tega stroja skoraj ne uporablja več si je kupila takega, ki se odpira zgoraj ker ji je kao bolj praktičen. Sem se pa zadnjič poigrala z wifijam pa sm ji ga vklopla ko je šla lulat matr se je ustrašla 😀 zanimiva funkcija….
pranje perila, 29.01.2022 ob 18:24
Kupili smo nov pralni stroj in blazno me moti, da so programi za 90 ali celo 60 stopinj zelo dolgi. Npr. danes sem nameravala oprati vso posteljnino, brisače in po možnosti še športna oblačila.
A na 90 se pere 3 h in pol! Torej 7 ur za 2 stroja ali 11 ur za 3, ker se zgodi, da ne priletim tisto minuto, ko opere.
Perem od 7-ih zjutraj in še vedno nimam opranega vsega. Da o jeansu, ki ga perem posebej, o belih oblačilih, ki jih perem na 40, sploh ne govorim. Jutri in v ponedeljek delam cel dan. Tako mi bo perilo ostalo za torek, a takrat se bo spet nabralo.
Kako si organizirate pranje perila? Predvsem posteljnina, brisače? Tega je res veliko in traaaja!
Jah, zajebala si, predno si kupovala, pa nisi gledala, da ima stroj vsaj 3 kratke programe – jih je že kar nekaj – torej ne kupujte nekega “brenda- imena”, ampak glejte vedno raje, da je mašina prilagojena VAŠIM potrebam in željam 🙂 Jebeš znamko, danes je vse narejeno tako, da po 5ih letih elektronska crkuje- ker mora, da se tekoči traki obrčajo – pa če je to Miele, Bosch, Samsung, ali pa Wox, Indesit.
Lahko rešiš in skrajšaš npr. tri ure takega programa tako: da vedno sedaj “dežuraš”: ko bo odmlel tisto glavno uro mencanja na 60-90 stopinj, ustaviš, pretakneš na krajši program – zagotovo imaš enega takratkega 30 minut… Dodaš dodatno izpiranje in boš profitirala vsaj eno uro manj prvotnega mencanja prvega progrfama. Druge nimaš.
Gorenjev pralni stroj, ki ga imam, pere strašno dolgo. Ni šans, da operem več kot dva pralna stroja dnevno, belo, na 95 stopinj, višji nivo vode, pere 3. ure in 15 minut! Če vklopim krajši čas pranja, je oprano sicer prej, vendar moram dati še enkrat na izpiranje, se pravi, nisem pridobila nič!
Sem pa kupila Gorenjev stroj izključno zato, ker je serviser moj sosed in če je kaj narobe, ga lahko takoj pokličem!
Danes sem dala prat na 40 pozno zjutraj. Potem dala v sušilca. Naslednji stroj je bil 60. Potem posušila. Potem še na 95. Posušila. Pa še bi spravila eno žehto do zdaj nazaj na suho.
Pa nisem dežurala pri stroju, kdaj bo končal, niti ne takoj po sušenju spet takoj zagnala pralni stroj.
Nikoli ne perem in sušim istočasno, ker imam sušilca postavljenega na pralnem stroju, elektriko pa kar prek razdelilca, ker je bila tam samo ena vtičnica.
Oboje je Gorenje. Stroj bo star 9 let, sušilec jih ima še enkrat toliko.
Tole se ful dober obnese če maš pralnico recimo in imaš dva stroja en zraven druzga…. Kolegica ma tko narejeno v bistvu imajo 3 pralne stroje in dva sušilna v kurilnici. Sta pa dva gospodinjstva…
Pri nas imava z mami vsaka svoj stroj v kopalnici pravno tako sušilni stroj. Imamo pa še delujoč stroj star cca 6,5 let v kleti (je blo neki narobe strošek cca 40 e tik po izteku garancije pa je mami kupila novega ker je bla jezna pa še zapičla se je v takega k se na vrhu odpira, no jst sm mela ravno serviserja v hiši zaradi sušilca in smo ga popravl dal v klet) edini minus je, da se mi iz 1 nadstropja ne da cunj nost dol ker nisem navajena imamo od nekdaj stroj v kopalnici. Uporabim ga cca. 1 do 2 na mesec ati pa 2 na mesc reče če loh dol zalufam. Bi šlo kamot brez njega če se mi pa moj stroj slučajno pokvari bo pa zlata vreden dokler ne bo popravljen 😀
Tako to je, 29.01.2022 ob 21:24
Danes sem dala prat na 40 pozno zjutraj. Potem dala v sušilca. Naslednji stroj je bil 60. Potem posušila. Potem še na 95. Posušila. Pa še bi spravila eno žehto do zdaj nazaj na suho.
Pa nisem dežurala pri stroju, kdaj bo končal, niti ne takoj po sušenju spet takoj zagnala pralni stroj.
Nikoli ne perem in sušim istočasno, ker imam sušilca postavljenega na pralnem stroju, elektriko pa kar prek razdelilca, ker je bila tam samo ena vtičnica.
Oboje je Gorenje. Stroj bo star 9 let, sušilec jih ima še enkrat toliko.
V istem dnevu bi oprala 2 stroja posteljnine, vsaj 2 stroj brisač in kuhinjskih servit in vsaj še 2 hitra programa na 40 ali 30.
Tiste hitre potem perem tudi med tednom zjutraj.
Jaz imam tudi Gorenje. Res dolgo pere, naj bi pa manj vode ponucal.
Jaz perem čez vikend ker je poceni tok. Najprej dam prat pisane 40 manj umazane dam krajši program. Začnem že ob 7h. Prelozim v sušilca
Potem dam črne 30 in spet sušilca
Spet pisane bolj umazane…
In popoldan še bele… in sem do poznega večera fertik.
Vmes grem po nakupih, skuham kosilo… po priloženem gremo ven za 2 al 3 ure…
In sem v nedeljo frej.
Včasih med tednom se kaj vržem v stroj, kakšne delikatese stvari ki so na kratkem programu in se ne suši v susilcu
Forum je zaprt za komentiranje.