Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Po vrtnarsko in po lovsko

Po vrtnarsko in po lovsko

Pozdravljeni poznavalci!

Ker sem sama laik na tem področju, me zanima, če mi kdo lahko opiše na kakšen način je pripravljen puranov zrezek po vrtnarsko in kako goveji zrezek po lovsko.
Omenjeni način “po vrtnarsko” večkrat zasledim na menujih raznih gostiln, a tega nikoli ne naročim, ker ne vem kako je to pripravljeno.

Najlepša hvala za odgovore.

natakar te prav gotovo ne bi ubil. če bi ga vprašala…..;-)……….
sicer pa je po vrtnarsko (vrt) nekaj v zvezi z zelenjavo….
govedina po lovsko pa je način priprave mesa kot če bi pripravljali divjačino, kar pomeni, da damo meso že najmanj en dan pfrej v “paco”, kar pomeni, da celi kos mesa natremo z oljem,soljo in grobo mletim poprom in različno zelenjavo (jaz dam čebulo,česen,peteršilj,zeleno,por,kolerabo,korenje,lovor) in pri pripravi po lovsko je obvezna začimba posušene BRINJEVE JAGODE….ko dam meso pečt, ga premažem še z gorčico…vso zelenjavo v kateri smo meso pacali seveda tudi popečemo in potem dušimo zraven mesa in kasneje iz tega naredimo fantastično omako……………

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close