Po rojstvu otroka- odnos med partnerji
Pozdrav vsem!
pišem vam ker me splošno zanima , še posebaj od moških na tem forumu , kako se je vaša partnerica začela obnašat po rojstvu otroka? A je življenje kot družina boljše ali slabše?
No da vam opišem moj primer, z partnerko ki sva skupaj 10 let imava sedaj 4 letnega otroka. Po rojstvu otroka sem bil najsrečnejša oseba na svetu. Žal se je to konkretno spremenilo z prihodom domov iz porodnišnice. Začutil sem da se partnerka oddaljuje od mene, vse se je vrtelo okoli otroka. In tako se je tudi nadaljevalo. Karkoli se otrok ali ona odloči , tako mora biti. Ni druge opcije sploh. Tako sem v zadnjih 4 letih izgubil čisto vso voljo do vsega, saj dejansko v druzini kot jo ona imenuje ne obstajam več. V zadnjem pogovoru o tej temi mi je dejala da je ona sedaj mamica in da ne morem zahtevat čez dan da se ukvarja z menoj, saj ima delo z otrokom.
imam občutek da se je z rojstvom ponovno zaljubila, vendar njena ljubezen nisem več jaz, ampak otrok. Nekateri bi menili da sem ljubosumen, ampak ni to. Otroka imam rad, samo pogrešam pa tisti občutek da se te nekdo veseli ko prideš iz dela, da te vpraša kako si.
tvoja žena je prevzela novo identiteto, to je mama.
to je seveda narobe.
ostati mora tudi tvoja žena, prijateljica, kolegica, hčerka staršev, sestra, poklic ki ga ima…
to je verjetno tudi vodilo v pretirano ukvarjanje s hčerko.
mogoče bi si prebral začetek knjige Teorija navezanosti.
če prepoznaš ne-varno navezanost
potem je za iti na družinsko psihoterapijo, drugače bosta imela z otrokom težave, ne samo in tudi v zakonu.
Seveda se odnos spremeni, le o tem se nobeden odkrito pogovarja.
Eni to sprejmejo, drugi gredo narazen. Kruta resnica je, da ko postanemo mame, otrok je vedno na prvem mestu.
Moj nasvet ( zenski nasvet), vprasaj jo, seveda takrat ko si prost) kaj imas v planu danes? Pa ji pomagaj, bosta prej koncala in bosta imela vec casa zase. Verjemi ona tudi pogresa tvojo pozornost.
-
Srecno
tako obnašanje je mogoče primerno in normalno za prvo leto, ko je otrok dojenček in je v simbiozi z materjo, ampak, da je štiri leta kasneje še vedno isto, pa je rahlo zaskrbljujoče.
ona ni samo mamica, ampak naj bi bila žena tudi. in se mora naučiti razdeliti pozornost med otrokom in med možem.
koliko pa se ti samostojno ukvarjaš z otrokom, ali tega tudi ne smeš?
mogoče je skrajni čas, da gresta v kakšno partnersko terapijo…
no, 09.02.2022 ob 12:04
tvoja žena je prevzela novo identiteto, to je mama.
to je seveda narobe.
ostati mora tudi tvoja žena, prijateljica, kolegica, hčerka staršev, sestra, poklic ki ga ima…
to je verjetno tudi vodilo v pretirano ukvarjanje s hčerko.
mogoče bi si prebral začetek knjige Teorija navezanosti.
če prepoznaš ne-varno navezanost
potem je za iti na družinsko psihoterapijo, drugače bosta imela z otrokom težave, ne samo in tudi v zakonu.
@No
In po čemu sklepaš, da avtor prevzema svojo polovico gospodinjskih in starševskih dolžnosti.
Oprosti, vem, da je dobronamerna teorija, samo v praksi pa izgleda vstati ob 5ih ali pol 6ih, zrihtat kava, zajtrk, umivanje, v vrtec in v službo, po 8h šihtu vrtec, večerja pospravi, igrati in se za 1h vsedeš na kavč šele ob 20h. Pa začne en “nisi me vprašala kako sem, seksal bi”.
Avtor ni nič omenil koliko on prispeva v družino. Poleg polovice plače tako kot ona.
Ne – otrok fizično ne bo preživel brez starša, avtor pa si zna sam vzet kos kruha iz omare si ga samostojno dati v usta. Ravno zdaj je bilo v Avstriji, da je malček komarnik na oknu odrinil in padel iz balkona… JA, ONA JE PREVZELA IDENTITETO MATERE, KER TO JE.
Pri nas pred prvim otrokom sex na meniju minimalno 3x na teden. Minimalno. Po drugem otroku maximalno 1x na 2 meseca. Maximalno. Selekcije več ne delam, prva ki bo za in diskretna, si jo vzamem.
Sex, sex, sex.
Na prvo žogo.Še kaj drugega obstaja v tvojem življenju?
Trikrat na teden, lepo te prosim…ženska se komaj oddahne od tvojega otepača, že spet bi jo porival.Ja, porka duš, daj ji malo miru.Dedci smotani, pa delaj v življenju še kaj drugega.
Pogovarjaj se z njo, glej jo z ljubečim pogledom, govori ji šale, razveseljuj jo, prinesi ji rože.ko greš iz službe domov, ji kupi bomboniero.
V družbi jo objemi in jo pohvali.
Reci, da jo imaš rad, da je lepa.
Takrat bo tvoja.Takrat bo sexala s tabo.Tudi trikrat na teden!
In ti bi jo zdaj varal, kreten?
Mršššš. spizdi gnida grda.
Fuuuuj!
Če bi bila jaz tvoja mama in da to zvem, bi ti take napela, da bi se tri dni vrtil okrog sebe!
Izbral si si ženo.
Imaš otroka.
Zdaj pa bodi odgovoren.
Ne pa šleva, brezjajčnik in navaden drek!
Varajo samo navadne šleve in šlape, tako da veš!
PRAVI MOŠKI pa ljubi svojo ženo in svojega otroka in naredi VSE zanju.
VSE.
Zapomni si to!
spet en nedonošen, 22.02.2022 ob 23:10
Pri nas pred prvim otrokom sex na meniju minimalno 3x na teden. Minimalno. Po drugem otroku maximalno 1x na 2 meseca. Maximalno. Selekcije več ne delam, prva ki bo za in diskretna, si jo vzamem.
Sex, sex, sex.
Na prvo žogo.Še kaj drugega obstaja v tvojem življenju?
Trikrat na teden, lepo te prosim…ženska se komaj oddahne od tvojega otepača, že spet bi jo porival.Ja, porka duš, daj ji malo miru.Dedci smotani, pa delaj v življenju še kaj drugega.
Pogovarjaj se z njo, glej jo z ljubečim pogledom, govori ji šale, razveseljuj jo, prinesi ji rože.ko greš iz službe domov, ji kupi bomboniero.
V družbi jo objemi in jo pohvali.
Reci, da jo imaš rad, da je lepa.
Takrat bo tvoja.Takrat bo sexala s tabo.Tudi trikrat na teden!
In ti bi jo zdaj varal, kreten?
Mršššš. spizdi gnida grda.
Fuuuuj!
Če bi bila jaz tvoja mama in da to zvem, bi ti take napela, da bi se tri dni vrtil okrog sebe!
Izbral si si ženo.
Imaš otroka.
Zdaj pa bodi odgovoren.
Ne pa šleva, brezjajčnik in navaden drek!
Varajo samo navadne šleve in šlape, tako da veš!
PRAVI MOŠKI pa ljubi svojo ženo in svojega otroka in naredi VSE zanju.
VSE.
Zapomni si to!
Se podpišem ?
Jaz sem ženska pa te razumem. Sama se te obcutke dobila, ko sem prisla iz porodnisnice. Kar naenkrat ni bilo več naju s partnerjem ampak 100% skrb za dvojčke. Vsak enega sva imela ves čas v rokah.
Moj nasvet: vztrajajta, najdita spet čas za skupne trenutke, veliko pogovora… Seveda pa morata imeti skrb za otroka in gospodinjstvo razdeljeno…da ni ona preveč obremenjena in najde dovolj energije tudi za vaju.
To se zgodi, ko je moski nesposoben in je zenska za vse sama!
Ko se moski vkljuci v druzino, ko skrbi za otroka enako kot mama, ko zna skuhat, pospravit, oprat in se obnasa kot enakopraven clan druzine, ki zna poskrbet za otroka in gospodinjstvo, s tem razbremeni zeno in je njun odnos veliko boljsi!
Ko se zena zaljubi v svojega otroka, ceni tistega moskega, ki se v tega otroka zaljubi enako kot ona in takega moskega ljubi in se mu preda.
Si fukjena ti malo? VSE bo naredila brezhrbtenicna copata, ne pa normalen zdrav moški.
Trikrat na teden je zate veliko? Mogoce trikrat na dan krava sebicna. Tako kot je omenila komentatorka nad tabo, zena mora ostati zena, ce zeli druzina ostati zdrava, brez njiju otroka ni, vsi morajo ostati pomembni cleni druzine
Od je bi
??, 23.02.2022 ob 23:48
Si fukjena ti malo? VSE bo naredila brezhrbtenicna copata, ne pa normalen zdrav moški.
Trikrat na teden je zate veliko? Mogoce trikrat na dan krava sebicna. Tako kot je omenila komentatorka nad tabo, zena mora ostati zena, ce zeli druzina ostati zdrava, brez njiju otroka ni, vsi morajo ostati pomembni cleni druzine
Od je bi
Jp, res je, a da bi zena ostala zena, mora moski postati oce, gospodinja, kuharica, cistilka, skratka enakovreden del gospodinjstva in druzine.
Ko pa moski misli, da se njemu ne bo zivljanje nic spremenilo, potem nastane problem.
Nely999, 09.02.2022 ob 12:19
Seveda se odnos spremeni, le o tem se nobeden odkrito pogovarja.
Eni to sprejmejo, drugi gredo narazen. Kruta resnica je, da ko postanemo mame, otrok je vedno na prvem mestu.
Moj nasvet ( zenski nasvet), vprasaj jo, seveda takrat ko si prost) kaj imas v planu danes? Pa ji pomagaj, bosta prej koncala in bosta imela vec casa zase. Verjemi ona tudi pogresa tvojo pozornost.
-
Srecno
???? Točno tako. Ampak redko kateri moški bi namesto partnerke kaj postoril, da bi lahko bila ona zvečer manj utrujena. Moj še stanovanja več ne posesa, smeti ne odnese.. Niiiič. Vse kar je pred rojstvom namesto mene naredil je zdaj na meni.
Od je bi
Iz katerega leta pred drugo svetovnpo vojno si pa ti priletel?
Najbolje, da greš nazaj v Avstroogrsko …predpotopnik.
Hm, kaj pa če je preutrujena in prezgarana? Pomagaj ji? Zloži posodo v stroj. Operi in obesi perilo. No jaz sem pač ženska. Pri meni je bilo tkole. Zgarana do konca. Njega nikjer. Niti smeti ni odnesel. Vse kar je bilo od njega, da je pojedel kosilo. Včasih tudi to ne. Žmrk. Sory, rabim družbo, kolege. Glej pol sem si umislila ljubimca. Evo, tolk iz ženske strani. In da nisva sexala, sem bila kriva seveda jaz. Ker sem potrebovala preveč spanja. In gospod ni mogel prit v posteljo 1 h prej. No un ljubimec je pa celo dopust vzel za sex. Evo tolk iz ženskimi očmi. V čem je problem.
Forum je zaprt za komentiranje.