Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev po razgovoru za službo

po razgovoru za službo

Pred 14 dnevi sem bila na razgovoru za službo.
So rekli, da bodo sporočili, ko se bodo odločili, kdo pride v naslednji krog.
14 dni je mimo, nič glasu od njih. naj jih pokličem? koliko časa ponavadi traja, da kaj javijo? Ker niso namreč nič rekli, koliko časa to traja pri njih.

Jasno da pokliči, saj zgubit nimaš kaj. če te niso izbrali, boš vsaj vedela, če se še odločajo, jih boš pa spomnila nase.

Hmm, po mojih izkušnjah je tako, da če te v roku 10 delovnih dni (še raje manj) ne obvestijo, da si prišla v drugi krog, potem z veliko verjetnostjo nisi bila izbrana. Žal. Upam, da boš ti imela boljšo izkušnjo …

Negativne odgovore pa lahko pošiljajo ful pozneje, jaz sem nekatere dobila šele čez nekaj mesecev.

pa je šla še tista trohica upanja … :(((((((

Mogoče nasvetek, ki sem ga dobila od zavoda za zaposlovanje. Pokliči, kljub temu da nisi bila izbrana in se poskušaj dogovoriti za razgovor na katerem se predstaviš in tako napraviš nek vtis, ki ti morda utegne koristiti ob kakem naslednjem razpisu.

Veliko sreče ti želim.

Ko greš od razgovora vprašaj za vizitko in ko prideš domov napiši zahvalno pismo (jih najdeš dosti na netu thank you letter) in ga pošlji po mailu. Kmalu za tem boš kaj izvedala…

nevenka34, tudi jaz sem bila pred 14 dnevi na razgovoru, ni glasu od njih. Sem poslala tudi mail, pa tudi ne odgovorijo. Saj ne da čakam na njih, iščem naprej, samo fajn pa je vedeti kako se razplete nekaj, kar si začel, pa tudi njihova dolžnost je, da o tem obvestijo.

eh jaz sem bila na enem razgovoru že dec.lani, pa ne samo jaz, pa kot so rekli imamo tisti z izkušnjami pri enakih delih prednost, ampak nihče od nas še ni dobil odogovora.

niso dolžni odgovarjat pisno o neizbiri

Po zakonu so dolžni obveščati vse prijavljene kandidate o neizbiri, vendar šele po zaključku razpisa, kar pa lahko traja tudi nekaj mesecev. Seveda pa v praksi marsikdo tega ne dela.

Ce ne poklicejo v roku enega tedna, 10 dni ni nic. Pa velikokrat tudi kmalu obvestijo tisteg, ki so ga izbrali, tudi po drugem krogu.

Tako da cakat na neka pisne zavrnitve je brez veze, ker ze davno ves, da si bil zavrnjen.

Ne želim dajat lažnega upanja, ker ne poznam situacije, ampak sama sem dobila težko pričakovan klic po enem mesecu. So pač bolj počasi izbirali, ker se jim ni mudilo.
Lp,

Se lahko zgodi, mogoce je kdo zavrnil ponudbo, pa so konatktirali, samo ponavadi je tako, da se dokaj hitro odlocijo,

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close