po razgovoru za službo-se spodobi?
Pozdravljene, bila sem na razgovoru za službo. Gospa,ki je razgovor vodila je rekla da nas je 5 povabila na razgovor, da ji moja prošnja zelo odgovarja in da zdaj, ko se je tudi osebno spoznala z mano, lahko rece da bi se odlocila zame,vendar mora govoriti s kadrovnikom. Ob zaključku pogovora mi je rekla da bo odločitev sprejeta v 2-3 dneh ter da me vsekakor obvesti kaj in kako. No ti dnevi so mimo,nisem prejela ne klica ne dopisa…Ali se spodobi v takih slučajih poklicati ter povprašati kaj in kako?Seveda bi kak dan še počakala,čeprav je težko. Če jo dobim mi ne bo treba na zavod,tako pa…
Včasih ni narobe, če te ne pokličejo, kljub dobremu občutku in celo napovedi zaposlitve, ker smo ljudje velikokrat preoptimistični v rokih, nam pride vmes tisoč in ena stvar in se vse prestavi, sploh pri novih zaposlitvah se znajo zadeve zavlečt. A pri meni je ponavadi tako, ker kandidiram za odgovorna delovna mesta, da se, ko vidijo življenjepise in vidijo ljudi, nato še malo pozanimajo pri bivšem delodajalcu, ki sem ga tožila za 3000 eurov in tožbo dobila, potem pa padem skozi.
Če se nisi nikoli postavila zase, če si bila v prejšnjem podjetju “lojalna” in sužnja, le pokliči. Srečno!
Na žalost imam občutek, da je večina razpisov na katere se prijavljam očitno bolj otipavanje terena s katerim podjetja preverjajo stanje na trgu in ponavadi niti nimajo namena koga zaposliti. Govorim za privatna podjetja, kjer so pravila razpisov ohlapnejša kot za javni sektor.
Bolj ali manj se mi zdi v Sloveniji dandanašnji dobiti spodobno službo v urejenem okolju preko poštenega oglasa in razpisa misija nemogoče – veliko lažje gre preko privatnih vez in poznanstev, v določenih paradržavnih podjetjih pa je potreben pogoj še ustrezna politična zgrajenost.
Kar si napisala popolnoma drži. Že velikokrat sem slišala, da podjetja z “raziskujejo” kakšen folk se bo prijavljal na razpise. Tudi jaz sem že dobila odgovore z obrazložitvijo, da so umaknili razpis in da ne bodo zaposlili nikogar. Ne vem iz koga se norčujejo; nas iskalcev zaposlitve ali iz sebe??
Tudi služba po vezah lahko pade v vodo, če ne poznaš dovolj vplivne osebe. Meni so trije poizkusili zrihtat službo, ampak ker so premajhne ribe, ni bilo na koncu nič iz tega.
Se strinjam z Horizont.
Drugače pa tudi meni so kao neke veze hotele pomagat pa niso bile dovolj velike ribe v vsej tisti zgodbi. tudi odgovor, da ni izbran noben kandidat sem dobila.
Ker počasi že dvomim v ”všečnost” moje prošnje bi te prosila ali pač kogar koli, ki je na podlagi svoje prošnje (seveda vem, da je bil pomemben tudi razgovor) dobil službo, bi jo lahko (brez osebnih podatkov seveda) pripopal tu???
Vem, velika velika prošnja je to a kot je rekla ”horizont” beseda ni konj. Meni se zdi, da kar tu po netu najdem kot, da je že vse prežvečeno 100000 krat ravo tako moja prošnja a ne vem kako jo narest bolj interesantno.
No, če nihče ne bo posredoval pa me vseeno zanima slednje…ali vedno kot prilogo poleg CV, date še izjavo o izobrazbi, izjavo o dovoljenju, da lahko pridobijo te pa te podatke itd.?
Ker nekateri oglasi tega izrecno ne navedejo, da to pričakujejo nekateri pa ja.
LP in velika hvala!
Lp
še brez službeee… poglej glede prošnje sem bila tud jaz v dvomih, potem pa sem malce povprašala tudi kolegico ki je v kratkem iskala za podjetje kjer je zaposlena 3 zaposlence na njenem področju.
Moja prošnja je običajne oblike, vsebuje moje kontaktne podatke , ne pišem podatka o tem al sem poročena al ne, al mam otroka al ne, navedeno je zakaj se prijavljam na delovno mesto (zaradi tega ker bom v v kratkem brezposelna in navedem datum kdaj se to zgodi) napišem vse delovne naloge, ki jih resnično opravljam in ustrezajo zahtevanemu (ne pišem bedarij). Napišem tudi izkušnje preteklih let dela preko ŠS (delo sem opravljala pošteno nič luftala zato jih napišem). in to je to. Zraven prilagam še spremno pismo, krajše besedilo, ki me predstavi malce bolj osebno. Ne pišem pa traparij da sprehajam mačko po gozdni poti v prostem času, da kupujem WC papir za firmo, da če komu v pisarni ne piše svinčkik priskrbim novega ipd..niti ne prilagam fotke….no sem prej omenjeno prijateljico sem povprašala kakšne prošnje pravzaprav dobiva in pravi vsesorta ampak ti se drži tega da napišeš kaj znaš in da se sklada s tem kar je na razpisu in ne piši kakšnih zadev ki nimajo veze z razpisom. Njo osebno zanimajo delovno naloge, izkušnje, znanja, pač to kar je na razpisu, na podlagi tega potem nekoga povabi na razgovor in kolikor pozna zadevo se tudi ostali tega držijo. Vse ostalo zveš na razgovoru. No jutr pa res pokličem, če bo kaslc prazn….
Forum je zaprt za komentiranje.