Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev po porodniški

po porodniški

Trenutno sem na porodniški, v službo na j bi nastopila 6.1.. Včeraj sem pa naredila test nosečnosti, in bil je pozitiven. Zdaj pa me zanima, glede na to, da grem januarja delat, in po mojih izračunih,pdp naj bi bil v Juliju mesecu, torej bi na porodniško nastopila v Juniju, bi oddelala 6 mesecev, a bi se mi porodniška spremenila, ali (po vsej logiki), bi mi jo na novo obračunali, zdaj imam porodniško majhno, potem bi bila verjetno še manjša? Za kakršnen koli odgovor,bi bila zelo hvaležna

V osnovo za porodniško se vštevajo vsi prihodki v zadnjih 12m (od katerih so bili plačani prispevki). V tvojem primeru se bo torej štelo 5 plač in 8 porodniških (to kar prejemaš sedaj). Na spletni strani CSDja si lahko izračunaš točno višino “nove” porodniške.

Pozanimaj se….v kolikor od prekinitve zadnje porodniške pa do nastopa nove ne mine več kot 365 dni, ti ni treba oddajati na csd-ju podatkov o zadnjih plačah, pač pa rečeš naj ti upoštevajo kar staro porodniško….piše na obrazcih S1 (podatki o plačah), ki naj bi jih izpolnil delodajalec.
Tudi sama imam podoben problem…vendar pa od CSD-ja ne dobim ugodnega odgovora…kot da ne bi imeli pojma….oz kar preslišijo vprašanje. Obrnila sem se še na ministrstvo in čakam odgovor.
Obvesti, kako boš rešila.
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close