Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev po porodniški zmanjšan obseg dela

po porodniški zmanjšan obseg dela

Pozdravljeni!

Upam, da mi boste lahko čimprej pomagali razrešit mojo stisko. Sem na porodniški, ki se konča marca. Pred porodniško sem bila zaradi rizične nosečnosti na bolniški od septembra 2009 do marca 2010 ko sem šla že v porodniško. zaposlena sem za nedoločen čas že od leta 2003. Sedaj se zaradi stiske z varstvom za otroka želim zaposliti za minimalno obvezo ali pa celo za zmanjšani delovni čas-delam v glasbeni šoli. To bi bilo seveda samo za tri mesece, ker potem bi že dobila vrtec.
Zanima me ali imam pravico da delam manj ur kot hoče delodajalec. In za koliko lahko imam manjši obseg dela.
Prosim če mi povete ali lahko v moji situaciji koristim še lanski dopust.
HVALA !

Pozdravljeni,
Minimalna obveznost je 4 ure, tega vam do 3. otrokovega leta ne more odkloniti.
Lanski dopust, to je iz leta 2010, lahko pokoristite do 30.6., in sicer ves dopust minus deset dni.

Zelo bom hvaležna če mo poveste kje lahko uradno dobim odgovor o dopustu, kajti v službi vztrajno ponavljajo da ga jaz ne morem izkoristiti. Da se v šolstvu to ne da.

Ne razumem kaj imate v mislih pod “uraden odgovor”, določila o koriščenju dopusta pa najdete na splošno v ZDR, natančneje za šolstvo pa najbrž v kaki panožni kolektivni pogodbi ali celo internem pravilniku.

V šolstvu veljajo drugačna pravila glede dopusta: koristite ga lahko samo v času šolskih počitnic.

“Delavci zaposleni v vzgojnoizobraževalnih zavodih praviloma izrabijo večino letnega dopusta v času šolskih počitnic.”

Glede na navedeno izjeme lahko obstajajo….najbrž se z malo dobre volje da vse zmenit. Glede na določila kolektivke pravnik ovir za koriščenje dopusta ne vidim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close