Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev po porodniški v službo :(

po porodniški v službo :(

Do konca porodniške imam še celih 11 mesecev, pa se že obremenjujem s tem kako bo. Pri prvem otroku sem se odločila in ostala še leto dni doma, vendar tokrat to verjetno ne bo mogoče (se nam ne bo finančno izšlo). Ampak si sploh ne predstavljam, da bi svojo malo deklico nekam odnesla in jo prišla po osmih urah iskat. Ma katastrofa, no. Mi gre kar na jok 🙁 Babice so še polno zaposlene, pa tudi nisem prepričana, da bi jim hotela dati hčerkico. Kakor je super in nepozabno biti mama, pa se mi zdi, da je zunanji svet kar preveč krut do nas in naših otrok.

Ne obremenjuj se že zdaj,do takrat se lahko zgodi še marsikaj.
Jaz imam do konca porodniške še pet dni,tko da mi je slabo in želodec me boli,pa v novo službo grem,pa tamala gre v vrtec,pa…..
Glede vrtca je pa tko:če zaupaš vzgojiteljicam in njihovemu načinu dela,mislim,da ni panike.

Res je še mnogo prezgodaj za take skrbi. Preloži to na kasnejši čas. Mene do ponovne – nove službe čakajo še štirje dnevi. Pa sem po eni strani kar vesela, da bom malo spremenila rutino. Saj ne da ne bi imela rada svojih dveh sončkov, ampak včasih se mi zdi, da sem ujeta v vsakdanji ritem in ne izkoriščam vseh svojih sposobnosti. Bom pa mogoče tisti čas, ki nam bo odmerjen potem, preživela čim bolj kakovostno.

triglavčica dva sončka pod Triglavom sta nam polepšala življenje 25.02.2006

Jaz bi pa zelo rada šla po porodniški v službo, če bi jo le še imela….., tako, da bi bila na tvojem mesto zelo vesela. Smo si pa ljudje različni in nikoli zadovoljni.
Uživaj ta čas z otrokom in ga izkoristi, ne obremenjuj se že zdaj s tem, kaj bo čez 11 mesecev.

Kaj pa polovični delovni čas?

Vse bo še vredu. verjamem pa, da te skrbi. Mene je kmalu po porodu začelo zvijati, kaj bo z otrokoma, če se nama kaj zgodi. Ko sem to rešila, mi je odleglo. Ko pa se je bližal odhod v službo, pa nisem bila srečna, dokler nisem 100 % vedla, kam bom lahko otroka dala v varstvo. Čakala sem odgovor iz vrtca, ker je bilo odbito, sem morala poiskati privat varstvo. Tudi to sem rešila, meni popolnoma odleglo, vendar se je pa kasneje vse drugače rešilo.

Poskušaj razmišljati o skrajšanem delovniku: za 4, 5, 6 ur. To finančno mogoče ne bo tako hudo, bo pa zate in za otroka super. 11 mesecev je še dolga doba in še marsikaj se lahko spremeni. Toda če te to resno skrbi zdaj, poskusi poiskati rešitev, vsaj delno.

v bistvu je tebi problem ker ti ni všeč hodit delat.

joj, nekatere pa res sploh ne veste kaj pomeni , da imaš službo jaz sem po prvem otroku ostala na cesti, sedaj se pa zares veselim ker grem lahko čez dober mesec spet nazaj v službo (novo).pa obožujem svojo punčko, ampak v službo pa tudi moram hoditi oz. se je veselim.

Tako da, še napotek za mmmamma: sedaj uživaj s svojo punčko in se ne obremenjuj s službo, ker 11 mes. je zeloooooo dolgih in vse se spreminja in mi tudi…
uživajte mamice s svojimi otročki in vam želim, da uživate tudi v svoji službi tako kot jaz.

Še nekaj mnenj s sosednjega foruma
http://med.over.net/forum5/read.php?11,4154522

Ne obremenjuj se že danes s tem, kaj bo čez 11 mesecev. Uživaj materinstvo.

Sicer pa ni nujno, da greš v službo. Nekatere (če lahko) mame otanejo tudi doma.

Si pa pohitela z obremenjenostjo o povratku v službo. Imaš več opcij – skrajšan delovni čas, službo za nekaj časa obesiš na klin, ali pa se sprijazniš z usodo. Morda pa ti bo čez 10 mesecev že prav pasalo iti nazaj v drug svet in se boš takrat povratka v službo veselila. Nikar se ne žri že sedaj, otrok čuti tudi to. Raje uživaj!

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Ja, ali te kdo sili, da pojdi v službo?? Ostani lepo doma, pa bo tvojo službo dobila kaka srečnica, ki bi se tega zelo razveselila. Če bi bila rada samo mama, bodi- vsi smo bili na tem, tudi tvoj otrok ni izjema, niti kaj posebnega.

Ja, tudi jaz odhajam čez 4 dni nazaj v staro službo, ki se jo po eni strani veselim, saj rada delam in doma je postalo vse preveč enako, rutinsko,..Me pa tudi zvija,ker je moja punčka tako hitro zrasla in ker mi jo je težko pustiti samo. Vsaka dobra mama želi svojega otročička obvarovati pred vsako bolečino, vsakim razočaranjem,…Ampak žal tega ne zmoremo in v bistvu je prav tako, saj le tako postanejo otroci samostojnejši, izkušeni.

Ne obremenjuj se kaj bo, živi za danes in uživaj s svojim detecem kar se najbolj da, vsak trenutek izkoristi zanjo, ker dejansko bo ta vajin čas hitro minil. Če pa imaš možnost pa ostani dlje doma. Jaz vem da bi 🙂

Pozdravček

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close