Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo po porodniški 4 urni delovni čas

po porodniški 4 urni delovni čas

Zaposlena sem pri bratu v njegovem sp. Zdaj sem na porodniški in bi potem delala le štiri ure, da bi izkoristila možnost plačila prispevkov od minimalne plače s strani države. Mi lahko prosim pomagate, ker ne znava zračunati – pred porodniško sem imela 1500 bruto oz. okrog 1760 Eur bratov strošek (brez malice in potnih stroškov), zato da imam porodniško nadomestilo. Če bi delala 4 ure, imam potem 750 eur plače in sem bratov strošek oklrog 880 Eur (brez malice in potnih stroskov). Verjetno bi lahko imela placo za štiri ure 650 eur (da bi padla še v 1. razred po davku) in bi bratov strošek bil nižji. Ne vem, pa če se gleda kakšno povprečje ali sam o brat napiše, kolikšna plača mi pripada za 4 ure dela?

Pa še to. država plača prispevke od minimalne plače, tam okrog 200 eur. Ali potem znaša moja plača, če bi bila možnost za 650 eur , 650 eur + 200 ?In kakšen je bratov strošek pri tem? A se zato, ker se je tistih 200 eur prispevkov več tudi moj neto spremeni ali ne?

Hvala lepa za pomoč.

Neto plačo vam lahko da takšno kot se dogovorita. Ni omejitve na plačo pred nastopom porodniške.
Država plača prispevke do za minimalno plačo in v kolikor bi šli še enkrat na porodniško, se bi vam ta znesek upošteval za plačo + plača ki jo boste prejemala. Kar pomeni da ne boste imeli nadomestila plača krat dva, ampak plača plus cca 200 eur.

Hvala za odgovor. Zanima me po porodniški, ker zdaj sem na porodniški in bi potem koristila plačilo s strani države. Nove porodniške ne načrtujem. Potem tisti drugi del prav razumem oz. če mi lahko prosim pojasniste.

Imam 650 eur bruto,
Ali potem znaša moja plača, 650 eur + 200 prispevko?

In kakšen je bratov strošek pri tem?
verjetno tistih 200 od države ne vpliva na bratov strošek ali pač?

200 eur pispevkov na moj neto ne vpliva, ali pač?

Še enkrat hvala lepa.

Teh 200 eur vam država plača prispevke in ne vplivajo na bratov strošek.
Vaša plača znaša polovico minimalne bruto plače:
http://www.durs.gov.si/si/aktualno/minimalna_in_zajamcena_placa/
plus tisto kar vam nakaže brat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close