Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Po odstranitvi modr.zoba

Po odstranitvi modr.zoba

Pozdravljeni!

Včeraj sem imela puljenje spodnjega levega modr.zoba. Imam nekaj vprašanj, če mi lahko prosim kdo, ki je dal to čez, pomaga.

Ali res ne smeš nič toplega jest ta čas oziroma kako dolgo ne?

Ali je treba vadit malo odpiranje ust ali je bolje ne obremenjevati dlesni?

Ali si lahko prehladim ta predel, ker si dajem gor ledene obkladke, sicer zavite v krpo, ali se to zgodi če si izpostavljen vetru?

Kako pa veš, če se ti zadeva vname oziroma ne celi kot je treba?

Včeraj si nisem nič spirala, ali si danes naj spiram usta in s čim? Samo s kamilicami ali kakšno posebno tekočino? Posebej rane pa najbrž ni dobro izpirati a ne?

Hvala že vnaprej, upam, da dobim odgovore 🙂

a ko si bla tam te pa nič ni zanimalo?

Kakšen prijeten in točen odgovor, hvala 🙂

Očitno še nisi bila na odstranitvi zob..imela sem s sabo listek z vprašanji ampak žal, ker je čakalna doba 6 mesecev in grozna gužva, čakalo nas je ogromno, te po koncu potisnejo ven z listom z navodili in nimaš priložnosti vprašat 🙁

Me je marsikaj zanimalo, pa žal ni bilo prilike. Navodila pa so zelo skopa. Tako da tolko o tem.

Kolikor imam jaz izkušnje z zdravniki: chuchijina izkušnja je podobna večini mojih: če postavljaš vprašanja, dobiš naveličane, skope odgovore, še najraje pa te kar ven pošljejo. Če naletim na zdravnika, ki je dejansko pripravljen razložit kak izvid, se pogovoriti o zadevi, je pa že kar čudež.

Chuchi, kaj pametnih odgovorov nimam, mogoče samo kako je bilo pri izdiranju drugih zob pri meni:
Par dni sem imela kri v ustih, ker je rana krvavela. POtem je bilo pa ok. Jedla sem pa vse po vrsti, seveda sem pa pazila, da sem jedla tako, da nisem ravno v rano dregala s hrano. Tako, da po mojem ni panike, če ješ toplo, meni to ni bila ovira. Vroče hrane pa tako nimam navade zlivat vase in ledene tudi ne.
Za obkladke ne vem, si jih nisem dajala. Vem pa, da moraš pazit, da se ne izpostavljaš z rano vetru (če greš na veter, uporabi kak šal pa bo).
Izpirala nisem nič. Vnelo se ni nič (če se vname, ziher veš, par dni pa pričakuj, da bo rana na rahlo krvavela).

Pa po moje, če so skopa navodila, je dovolj, če jih upoštevaš, čeprav se tebi zdijo skopa. Verjetno so jih napisali z nekim razlogom, ne kar tako.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Na forumu Stomatologija imaš cele referate o puljenju modrostnikov.

Po mojem tudi vsak dobi rahlo drugačna navodila, tako da jih tukaj ne bi niti razlagala – ampak rano je definitivno treba hladit, sploh takoj po posegu.

hvala vsem za odgovore.

Jaz sem jedel še isti večer (zob izklesan ob 16h tega dne) kot kanibal, vroče in mrzlo, sldko in kislo,… pa je bilo vse ok. Bolelo je le ponoči in še to šele čez nekaj dni. Nato na to pozabiš, se uredi samo od sebe. Pri drugem zobu pa ni bilo tako fajn saj mi ga je izklesal zdravnik, ki se šele uči in razlika od prejšnjega je bila zelo velika!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close