Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti po ločitvi

po ločitvi

Po 35 letih zakona je mož dal zahtevo za ločitev. Razvezana sva že 4 leta. Pri delitvi sem dobila samo !/20 vsega premoženja, ostalo mož (pred leti mu je njegova mati dala v darilni pogodbi pisati !/2 tedanjega premoženja, da sva jemala kredite, ji uredila staro hišo in okolico) Pred 10 leti je mama umrla, zato smo se v to hišo preselili. Sodišče ni upoštevalo, da sem v to hišo denarno prispevala tudi jaz. Izgovarjal se je na darilno pogodbo.
Delitve premičnin in neprimičnin ni bilo. Plačevati mi mora preživnino (zaradi zdravstvenih ralogov), zato si kakšnega sodišča, cenilca,..ne morem privoščiti.
Pol leta po ločitvi me je “vrgel” iz skupnih prostorov v eno malo sobico. Hiša je tako velika, da sta si odrasla otroka z družinama uredila vsak svoje prostore.
Uporabljala sem lahko samo sobico, kletnih prostorov, vrta,… nisem smela uporabljati. Ko se je k njemu preselila njegova sedanja, sem bila deležna psihičnega, z njegove strani pa tudi fizičnega nasilja ( v 35 letih zakona ni bilo nobenega nasilja)
Občina in socialna sta bili seznanjeni z našimi razmerami, zato sem dobila garsonjero v najem.
Nepremičnine sem dala pisati otrokoma (saj nisem smela uporabljati nič) pod pogojem, dosmrtne uporabe prostora, ki sem ga uporabljala nazadnje.
Zanima pa me, kako priti do premičnin. Iz nič sva si ustvarila veliko (dvosobno stanovanje, ki sem ga dobila jaz, je prodal in vložil v hišo, kupoval razna orodja, stroje, avte…) “odstopil” pa mi je le eno pokvarjeno omaro (ne darila, ki sem jih dobila, ne slik, si sem jih sama šivala, pač NIČ) Garsonjero sem si morala opremiti z rabljenimi stvarmi, ki sem jih dobila od sosedov in prijateljev, pa že tudi razpadajo.
Po 35 letih sem ostala praktično brez vsega.
Ne potrebujem veliko, ampak kako priti vsaj do SVOJIH stvari?

Spoštovani,

iz vsebine vašega vprašanja je razvidno, da ste izvedli in zaključili postopek razdelitve skupnega premoženja, pridobljenega v času trajanja zakonske zveze, zaradi česar iz tega naslova niste več upravičeni do česarkoli.Opozarjam, da so osebna darila izvzeta iz delitve skupnega premoženja, so vaša osebna last kot vaše posebno premoženje, zato ste do njih tudi še dane supravičeni, v kolikor še obstajajo in jih ima v posesti vaš bivši mož. Lahko pa seveda s tožbo zahtevate izročitev svoji stvari v posest, za kar boste potrebovali pomoč odvetnika. Svetujem vam, da se obrnete na brezplačno pravno pomoč in si preko nje priskrbite odvetnika ter postopek izpeljete.

Lepo pozdravljeni!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Najlepša hvala za odgovor

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close