Po ločitvi….
Nikakor ne razumem zakaj se zgraža. Mož si je našel novo ljubezen, ker doma ni dobil povratne ljubezni in spoštovanja. Sedaj pa je za njo njegova partnerka vse samo človek ne. In tako so nekatere ženske užaljene in v tisti jezi otroku ne dovolijo obiskat očeta ali imet stikov. In to traja mesece, potem pa se gospa spomnijo da bo še dalje nagajala in pokliče da si mora prit po otroka ker ima ona obveznost in to takoj. Saj ni čudno da so potem otroci prizadeti, ker jim mama reče da oče nima časa za njih in sploh ne vedo kakšna je vojna med njima. Občutil na lastni koži in bil vse kriv.
Podobno, ima možnost se z njim družit kadarkoli, nobenih dogovorov, omejitev… Otrok prespi pri njem kadar sem jaz ponoči v službi, mogoče ga kakšno soboto dopoldne odpelje kam v hribe (1xmesečno), 1x letno tedenski dopust. Ne kaže pretiranega zanimanja zanj. Ne vem zakaj je tako, to je na njegovi vesti. Mi je pa zanimivo, ja, kako se nekateri očetje borijo za to da bi ostali v stiku z otroci, tam kjer jim bivše to preprečujejo.
sem se opravičila, 30.07.2023 ob 18:55
Po ločitvi sem se sinu opravičila, da mu nisem izbrala boljšega očeta. Imela sta lep odnos in ga je bivši po ločitvi uničil – ko si je našel novo frajlo in v fazi zaljubljenosti, je sinu dal jasno vedet, da je tanova na prvem mestu. Čez par mesecev, se je spomnil, da ima sina in je želel ponovno navezat stike z njim, pa mu je sin samo napisal en sms, da zanj več ne obstaja in blokiral njegovo telefonsko. Med njiju sem se vtaknila samo toliko, da bi sina omehčala, da bi ponovno navezal stike z očetom, pa sem dobila odgovor, da foter je njega pred meseci odjebal, zdaj pa je on njega za celo življenje.
In ti ne vidiš nič slabega v tem, da si se sinu opravičila, da mu nisi našla boljšega očeta? Si manipulatorji, neprimerna za vzgojo otrok in pokvarjena oseba, da bolj ne moreš biti.
Moj bivši daje prednost predvsem alkoholu, šankfriendom… Zato je tudi postal bivši. Otrok po ločitvi sicer ni ignoriral, je pa pozabil priti ponje, ali pa jih je prišel v petek iskat, jih ves dobrovoljen pospremil na kakšno dejavnost, nato pa jih je pozabil priti iskat in so trenerji klicali mene. Kadar sta bila pri njem, sem bila vedno doma in na trnih, saj nisem vedela, kdaj bo treba pod urgentno priti ponje. In ja, seveda sem neštetokrat prijavila na CSD, pa se ni nič premaknilo. Med vikendi, ko sta bila otroka pri njem, je bil pijan, čez nekaj tednov, ko so naju klicali na CSD pa se je pripravil in prišel trezen in urejen, ter se delal, da to samo jaz malo pretiravam. Kmalu – po kakih dveh letih se je takrat 11 letna hči temu uprla in ni hotela več tja. Nisem ji preprečevala, niti je nisem v nič silila. Sploh ga pa ni ganilo in na CSD sem tudi nehala o čemer koli obveščati. Sin je še kakšno leto vztrajal, potem pa se je prav tako naveličal svoje vikende preživljati z očetom po raznih lokalih. Zdaj ga večkrat obišče za kakšno uro, tam pa nikoli ne spi.
Obema sem razložila, da gre pač za tako zelo hudo odvisnost, da si njun oče očitno ne zna in ne more pomagati. Nočem, da bi ga ravno sovražila.
Anonimno159, 30.07.2023 ob 12:04
Občasno berem forum,sedaj sem se pa tudi sama odločila, da napišem nekaj za splošno debato. Sicer imam nekaj kolegic, s katerimi sem se o tem pogovarjala. Ne me obsojat in pisat, da kakršnega sem si našla takega imam, saj na zacetku pri partnerjih niso vidni problemi, pokažejo se šele kasneje. 20 letna veza. Polno vzponov in padcev, kot v vsakem zakonu. Prepozno sem spoznala njegov pravi obraz (varanje, maščevanje nesramnost, privošćljivost itd). Prijavljen je na portal ona on. Morda se kakšnega. (O teh podrobnostih ne bom pisala…).
Toda, stvar ki me mori je odnos ex moža do otrok. Razumem, da ima mož neprimeren odnos do mene, da ga ima pa do otrok pa kar ne morem razumet.
Pride slab dan pri njemu se ne želi pogovarjati z nikomer niti lastnim sinom. A ni to žalostno, da je lahko moški zaradi ljubic tako pod vplivom, da ignorira lastne otroke?
Sprašujem vas, se je kateri že kaj podobnega dogajalo?
Tisti,ki ste ločeni, kakšen odnos imajo očetje z lastnim sinom, hčerko?
Jih očetje ignorirajo?
So do njih pozorni, prijazni?
Jim je težava, če je potrebno otroka kam pospremit npr na nek dogodek v šoli?
Skratka odnos očetov do lastnih otrok? Komu dajejo prednost ljubicam ali otrokom?
Vesela bom vaših odgovorov.
Imam zelo dober odnos,vlozenega ogromno v to.Upam da sem dobro opravil svojo vlogo ter jim predal znanje da jim bo to dobra popotnica za zivljenje.
Ti bom jaz napisal normalen zakon pri meni je trajal petnajst let.
Sva se odtujila zgubila odnos drug do drugega in to traja že več kot deset let.
Ignorancija jebanje v glavo kuhanje mule je bilo v teh letih do danes vsak dan….
Otroke je obrnila proti meni zato da je sebe povzdignila koliko je vredna….
Hvala lepa izvoli imej jih plačujem polovične stroške…
Dobil sem si novo žensko s katero občasno počneva stvari katere z ženo nisva nikoli……
Njej sem to povedal potem me je pa hotela pridobiti nazaj….
Hva lepa …prepozno si dojela bodi sama z otroki ….
Danes je to kar je ….žal ji je ker sva izgubila desetletje skupnega življenja.
Škoda je ker so zraven zaradi nje trpeli tudi otroci.
Moški nismo vsi prevaranti in slabiči rabimo pa vsaj osnovno tisto kar v skupnosti in zakonu oba potrebujeva….spoštovanje razumevanje spolnost……
Res je, 30.07.2023 ob 16:41
Če si je izbrala drugega ne rabim videti ne nje ne njenih-najinih otrok. Življenje si bom ustvaril na novo z primerno zrelo osebo, ki ve kaj pomeni zveza in medsebojni odnos. Nikakor ne mislim povezovati in živeti dva življenja zato, ker se vam monovcem ne zdi prav. Moje življenje in bodoče partnerke je le eno in nikakor ga ne mislim obremenjevati z zgodovino osebe, ki si to ne zasluži.
Pa to je izjava duševno motene osebe – garant sociopat. Da takole zbrišeš svoje otroke, bi ti morali vzeti dovoljenje za štepanje otrok.
Avtorica, ja, veliko je ljudi na ravni debilov in se vedejo zlobno, je pa jih tudi kar nekaj drugačnih, na srečo. Ima svakokakih, bi se reklo. Žal mi je, da si naletela na tako revše, ampak eni so na začetku dobri v skrivanju svoje gnilobe. Potem prej ko slej prileze na plano. Pojdi naprej. Vse, kar lahko storiš, je, da si dobra mama po svojih bajboljših močeh.
jah no, 31.07.2023 ob 08:14
sem se opravičila, 30.07.2023 ob 22:25
ankh, 30.07.2023 ob 20:05
Kako naj otrok ima normalen odnos s stašem, če ga ti privežeš nase? A ti sploh veš, kaj pomeni, da si se otroku opravičila, da mu nisi izbrala boljšega fotra??? Daj, poišči pomoč zase in zasina, preden ga čisto zavoziš.
Nekateri spoštujemo svoj otroke in se jim tudi opravičimo, če čutimo potrebo po tem. Kdo je koga na sebe privezal? Saj sem sinu po ločitvi samo jaz ostala, ker ga je foter odjebal. Zavožena pa si ti s svojim posploševanjem.
Ne moreš se otroku opravičiti, “da mu nisi izbrala boljšega očeta”, ker če tega očeta ne bi bilo, ne bi bilo niti TEGA otroka. A to tako težko razumete? Če bi izbrala drugega tipa, ne bi bilo tega otroka, ki ga imaš zdaj, pač pa čisto drugi otrok. Razen če je to tvoj otrok od prej, ta tip pa njegov očim, potem štekam opravičilo. Drugače je pa tako blesavo, da ni vredno komentarja.
Ok, to se je sprevrglo v debato o slabi mami, čeprav je gnilobni fotr otroke zapustil, njej pa je hudo za to in obžaluje, da je otroke naredila z njim. Na gnilobnega fotra se rajši poserjite, ker si ne zasluži svojega življenja, smrduh.
Nič nenavadnega, 17.08.2023 ob 21:33
Wh, 30.07.2023 ob 12:52
Opravka imaš z osebnostno/duhovno nezrelo osebo (verjetno nikoli ne bo) . Jih je polno v obeh spolih. Moški so običajno bolj plitki in je odnos samo priložnost (za seks) in ne odgovornost in brezpogojna ljubezen do otroka.
Če si svojega partnerja ignorirala in si bila ne poslušna za njegove želje in stvari ko sta bila se skupaj potem zemu ni nič čudno…
Tudi moski rabi sočutje svoje partnerke tako kot otroci….
Potem ni čudno da je zadeva šla v napačno smer…
Tudi pri meni je bilo tako….
Potem se pa začne govorit se je zgonil in skurbal…..
Vse to se dogaja zaradi žensk samih.
Brez posluha da bi se tudi partnerju kdaj posvetila…..
Pri memi popolnoma isto in se lje dtugje…..
Žalostno res….
O, ti sveta preproščina neinteligentna. Vsega so krive ženske v vsakem primeru. Bošček!
Aleš360, 31.07.2023 ob 22:26
Enega takega smo dali v družbi na ignore. Kdo se bo družil z varalico brez obveznosti, ki zaradi enega kosa mladega mesa zapusti ženo in otroke. Tudi v poslovnem svetu se izogibam ločencem, ki so zapustili družino. Izkazalo se je, da so nezanesljivi. Takih, ki se dajo na Ona On se pa na daleč izogibam.
Bravo! ?
Ja res je, moški (vsaj večina) hitro pridejo pod vpliv drugih. Ko sva se midva ločila, sem bila prepričana vsaj eno stvar – kljub vsemu, sem vedela, da bo za otroka lepo poskrbel in mu posvečal čas. V to sem bila 1000% prepričana. No in se je izkazalo, da je tudi tukaj pogrnil na celi črti. Vsako leto je manj časa preživel z njim in se tisti čas, ko je bil pri njemu, se je drl nanj ali ga zmerjal.
Najbolje je sinu sprejet očeta takega kot je, ker če ga ne, zavrača polovico sebe, …pol sebe bo vedno sovražil, ga maltretiral, zavračal, ker je oče. To lahko zraste v velik psihološki problem, zato delajmo na tem, da je oče sprejemljiv, z vsemi napakami. Ker samo tega imamo in je v nas, v našem telesu.
Žal je tako??♀️
Življenje je umetnost prilagajanja, odpuščanja napak, medsebojna pomoč,… . Znašel sem se ob prizoru, ko je mati prišla po tri ali štiri leta starega otroka k otrokovemu očetu, ki mu je poteklo varstvo čez vikend. Nasilno je vlekla otroka za otroka, ki se je obračal nazaj in jokajoč klical “ati, ati, hočem atija!”. Možače kvarijo družinsko in družbeno življenje.
Ja, boli ko nekdo ni tak starš, kot bi si mi to želeli. Ampak če sem čisto iskren – ali ni možno, da ti njegova nova razmerja uporabljaš kot način, da upravičiš svojo jezo? Verjemi, razumem te. Ampak otroci potrebujejo, da jim dovolimo imeti radi oba starša, tudi kadar je nam težko.
Ko berem tvoj zapis, vidim ogromno bolečine. Ampak tudi nekaj, kar ti mogoče sama ne vidiš – način kako govoriš o ‘ljubicah, ki vplivajo nanj’ in kako zaradi njih “ignorira otroke”, kaže da:
- &]:mt-2 list-decimal space-y-2 pl-8″>
Še vedno poskušaš nadzorovati njegovo življenje
Ne želiš mu priznati odgovornosti za njegova dejanja
Iščeš krivce zunaj njega
Te razumem, res. Ampak to škoduje predvsem tebi in otrokom. Kaj če bi namesto tega:
-
sprejela, da so njegova razmerja njegova stvar
se osredotočila na to, kako ti komuniciraš z otroki
pustila otrokom, da imajo svoj odnos z očetom, brez tvojega vmešavanja
Če želiš, sem tu jaz in še kdo drug. Veliko nas je šlo skozi podobno in vemo, kako težko je. Ampak prvi korak je, da nehamo kriviti druge in začnemo delati na tem, kar lahko spremenimo mi sami.
jah no, 30.07.2023 ob 20:10
Moški z veliko testosterona dokazano več varajo, več seksajo in imajo slabše odnose z otroki. To je biološko pogojeno. Ravno pred kratkim je bil članek v science illustrated, da imajo nove generacije moških manj testosterona kot prejšnje. V raziskavi so 30 let sledili velikemu številu fantov in ugotovili, da se bolj kot se moški ukvarja s svojimi otroki, niža nivo testosterona. Sedanji mladi moški so velikokrat zelo vpeti v družino in imajo veliko stika z otroki. Menjajo plenice, se zbujajo ponoči, pestujejo dojenčka…. Študija je napovedala, da bodo tudi sinovi teh moških po vsej verjetnosti podedovali ukvarjanje z družino in imeli tudi znižan nivo testosterona. Znanstveniki pravijo, da gre za evolucijo v smeri, ko moški ne rabi več trosit svoja semena povsod in imeti čim več žensk (ker je le malo otrok preživelo), zato je normalno, da se nivo testosterona niža, kar moškemu veliko bolj omogoča zvestobo in skrb za lasten zarod. Aleluja! 🙂
@jah no – ne razumem čisto: ker imajo moški manj testosterona, se več ukvarjajo z otroki? Ali: ker se več ukvarjajo z otroki, se jim niža raven testosterona?
Da kot moški na kratko opišem. Po 2. Porodu se začela spreminjati, me sovražiti in poniževati pred otrokoma. Začela hujšati in telovaditi. Se družiti z ločenkami itd. Me ubijala z vsem kar so ji svetovali. Ko sem ji pokazal da lahko gre je to tudi naredila brez borbe in oklevanja. Otroka stara 1 in 4 leta. Doma dobila vso podporo za njeno novo življenje. Začela mi omejevati stike z otrokoma. Po 4 letah še vedno z vikend partnerom živi skrivno življenje. Me zajebava in grozi če otroke pripeljem 5 min pozneje kot mi piše. Toliko o ubogih mamicah.lp
No tako je to…moški so različni prav tako kot ženske…eni gredo iz ene skrajnosti v drugo…V mojem primeru me je on celih 13 let od ločitve prijavljal na CSD-ju,da maltretiram otroka,da sta podhranjena,da surovo ravnam z njima,me nič kolikokrat kazensko ovadil…imeli 4 izvedence tekom ločitve,prijavljal otroka na vse mogoče psihične preglede…itd!Seveda v njegovi želji,da bi predodelili otroka njemu!Nikoli ni bilo nič narobe z moje strani.Sta prišla iz stikov od njega vsa napihnjena,zmanipulirana…vendar sem vse to nekako z mirnostjo z otokoma predelala in danes ponosna,ker sta oba uspešno zaključila srednjo tehnično šolo…starejši se je dobro zaposlil,mlajša gre sedaj na faks naprej…Medtem se je sin že pri 14 letih odločil,da noče več hoditi na stike,mlajša pa pri 15 letih…tako,da sta sama spoznala kakšen je…
V glavnem želim povedati,da mogoče le ni tako slabo,če trenutno noče z otrokom kontaktirat…mogoče bo pa kasneje našel kontakt…pravijo,da otroci rabi oba starša…to je le obrabljena fraza,ker še vedno trdim,da v nekaterih primerih je bolje,da je eden pa ta bolj kvaliteten…srečno lp
Mogoce da je zapis celo resničen. Ampak takšni primeri so tako redki. Jaz ne poznam nobenega. Obratno pa je zelo pogosto. Da zenska po locitvi sebe vidi kot zrtev in zavestno ali podzavestno ščuva otroke proti očetu. Sama je prepričana v svoj prav. Načeloma menim da bi bilj pogosto otroki morali ostati z očetom. Mama pa naj plačuje preživnino in preživi z otrokom kaksen vikend. Konec koncev se gre za dobro otroka. Otroka brez očeta tezko vzgojis. Brez mame se nekako gre. Sicer pa ne seveda najboljse ce sta oba prisotna.
Anonimno159
zgleda da se t ine zavedaš dejstev, kiso na mizi. pred 70 leti, kaj ni toliko nazaj, so se ženske lahko ločike, ampakso otroci ostali pri očetu po defoltu. mamica pa je šla sama naprej do naslednjega samca, neobremenjena in se lahko naprej gonila in fukarila in dala ddrugemu luzerju spet NJEGOVE froce.
otroci niso tvoji, so od očeta. oče je lastik otrok, ne ti. če jaz dam denar v kafe avtomat in kliknem na cocacolo. čigava je ? moja al od avtomata?
ti ne razumeš , kaj sploh si, kaj je tvoja vloga. ti bi morala otroke dat možu ob ločitvi. in it naprej z tvojim ljubimcem ali komkerkoli želiš.
tako je vedno bilo. in je vedno delovalo. ženske te izjemno slabe vzgojitljice, učiteljice in svetovalke. fse ste iste. zato strokovnjaki, (ne sam jaz) strokovnjaki, pravi predavajo. mama vzgaja do 5 leta naprej ata. ker edino tako deluje zadeva.
ti kja rabiš je predvsem terpaija. moškega terpaevta in otroke dat možu.
ti nisizrela za bit mamica. jaz ti povem ,kaj se bo zgodilo. otroci bodo enkrat nekej prebrali nekoga tkagea kot sem jaz. in bodo zvedeli resnico. in ti povem ,da te bodo sovražili. in boš sama od 70 do smrti. lahko mi verjameš. vedno več ej takih žensk. ti lahko sedaj anfukavaš otroke, seveda. ampak zapomni sida bodo skontalida te bodo prečitali. zapomni si to. inboš dobila kaj si iskala.
ti nimaš nobene pravice ocenejvat moža. ti ocenjuj svoje delo. sebe prasica debela levuhraska kurba ničvredna.
Forum je zaprt za komentiranje.