Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Po enem letu na Zavod

Po enem letu na Zavod

V podjetju, kjer sem delala, mi menda več ne bodo podaljšali pogodbe. Pred enim letom so me navlekli (in žal nisem imela druge možnosti), da se samozaposlim, dobim subvencijo in za njih delam kot s.p.
Včeraj mi povedo, da dela žal ni več in da mojih storitev ne potrebujejo 🙁
S.p. sem registrirala avgusta 2010 in do takrat moram tudi obdržati s.p., da mi ni potrebno vračati subvencije.
Zanima me, če kldo ve, kako je s prijavo na Zavod po izteku subvencije, torej po enem letu? Je sploh možna? Ali mi potem priprada kakšno nadomestilo?
Priznam, da o tem sploh nisem razmišljala…
No, morda vseeno najdem kaj drugega in s.p. obdržim ali pa grem enostavno na svoje in delam iste stvari kot jih delam sedaj preko pogodbe… 😉

Kolikor jaz vem, moraš imeti s.p. registiran 2 leti, da ne vračaš subvencije. Ker če boš po enem letu zaprla, moraš vrniti sorazmerni del, torej preostanek od 4500 eur. Preberi si subvencijsko pogodbo.

Torej, hitro išči še dodatno zaposlitev po pogodbi, da ne bo treba zapirat, oziroma vračat subvencije. Jaaa, s.p. – jevska je kruta, sploh za tiste, ki so odprli s.p. v letu 2010 in po njem- recesija dela svoje.

Kolikor jaz vem, moraš imeti s.p. registiran 2 leti, da ne vračaš subvencije. Ker če boš po enem letu zaprla, moraš vrniti sorazmerni del, torej preostanek od 4500 eur. Preberi si subvencijsko pogodbo.

Torej, hitro išči še dodatno zaposlitev po pogodbi, da ne bo treba zapirat, oziroma vračat subvencije. Jaaa, s.p. – jevska je kruta, sploh za tiste, ki so odprli s.p. v letu 2010 in po njem- recesija dela svoje.[/quote]

uppsss, se opravičujem -od feb 2011 nov zakon, kjer velja, da moraš meti odprto eno leto, da ni potrebno vračat.

Torej, če zapreš pred avgustom 2010, boš prav tako morala vrniti sorazmerni delež do zneska subvencije….Ne dobiš nobenega nadomestila na zavodu, je subvencija tista, ki ti naj bi krila “vse” za obdobje 1 leta, tudi v primeru zaprtja…

da ne bo dileme – prilagam še članek:

Amm, a vi tistim 4,5 K€ pravite subvencija? Lepo vas prosm! Subvencija bi bila le v primeru, če bi samozaposlen podjetnik od tega kaj imel. Tako pa jih mora prek prispevkov vrniti državi. A še vedno ne štekate, da je to pesek v oči, kupovanje socialnega miru, umetno zaposlovanje.

In “podjetnik” ki tega ne prepozna, naj bi obstal na trgu dela? Lepo vas prosm!
Ubogi narod naivni!

In še dohodnino moraš itak plačati na ta znesek!

Naj raje nehajo grozit z nenehnim dodatnim obremenjevanjem sam. podjetnikov in malih podjetij, da smo ves čas pod pritiskom, s čim vse nas bodo še udarili.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close