Najdi forum

plazma ali LCD?

gledala sem plazmo od panasonica 600hz 42
mi priporočate ali odsvetujete? Je boljše da kupim lcd?

mnogokrat prežvečena tema.. pa kje ti živiš ?

Prijazen odgovor, ni kaj!!

Jaz se tudi ne spoznam v tehniko. Ampak večina mi je svetovala LCD.

Zdaj ga imam – 14 dni in sem zadovoljna.

Res pa mal zamujaš – utrujaš s tem. Pojdi v eno tehnično trgovino pa se posvetuj s prodajalcem.

plazma od panasonica je zelo dobra

Dober LED LCD.

Plazma, itak lepša slika. Pa za čiščenje ekrana tudi – kar s čistilom za steklo. LCD je bolj občutljiv.

Izogibaj se LCD TV-jem ! Priporočam plazmo.

Izogibaj se LCD TV-jem ! Priporočam plazmo.[/quote]

Ajd navedi dve ali tri stvari, zakaj se izogibat LCD-ju!!!!

Tisti, ki mu je pomebna bolj kvalitetna slika, bolj verodostojne barve… bo izbral PLAZMO.

Edin minus plazme je, da porabi več električne energije, zato posamezni lobiji v svetu forsirajo LCD zaslone, ki pa po kvaliteti slike ne morejo nikol dohiteti plazme.

Ne moreš skrit da si DRRR! Pa še v enih zg. temah.

Čao mr. DRRR.

Ti zgleda LED LCD še nisi videl. :-)))))))))
Zbudi se, tvoja pametovanja so bila verodostojna pet let nazaj!

Moja mama si je par mesecev nazaj kupila LCD. Slika je obupna! Sama imam že dve leti plazmo in sem zelo zadovoljna.

Ne moreš skrit da si DRRR! Pa še v enih zg. temah.

Čao mr. DRRR.[/quote]

H-Ha-HA si pa totalno mim usekala :)))

če bi ti poznala DRRR-ja potem bi morala vedeti da DRRR zagovarja LCD zaslone…. zraven pa še bedarije in neresnice govori, kar poglej teme v zadnjih dveh letih, vsi so ga šinfal in dokazal da nima pojma
HA-ha-ha

Plasma od Panasonica je najboljša od vseh znamk na trgu. Ima Viera sistem, ki ponuja zelo dobre barve, kontraste in osvetlitve. Tudi barve so veliko bolj naravne, ne žarijo tako, kot pri LCD, zato je gledanje lažje (mene pri LCD bolijo oči, ker so barve preveč žive in nenaravne).

Pomanjkljivost je, da porabi več energije, ampak je vredno.

Mi jo imamo tri leta, sestra ima pol leta star LCD Sony in je slika obupna (barve čudne)

Dih jemajoč, moderen in tehnološko inovativen plasma TV sprejemnik Panasonic TX-P42GT20 se ponaša z diagonalo zaslona 107 cm in zmore prikazati polno HD ločljivost pri 1920 x 1080 slikovnih pikah. Plazemska tehnologija preprosto ponuja toliko pomembnih prednosti za 3D, denimo zmanjšanje presluha, ostre in jasne visokokakovostne gibljive slike ter izboljšano kakovost slik, celo pri ogledu 2D vsebin. 3D televizorji prinašajo novo obdobje poglobljene vizualne zabave v domove uporabnikov, saj ustvarjajo 3D izkušnjo, ki se zlahka kosa z najboljšimi dosežki kinematografov.

Da bi omogočili maksimalen užitek pri gledanju televizije z najboljšo možno 3D sliko, so pri Panasonicu razvili nove, hitrejše zaslonske fosforje, in jih podprli s tehnologijo 600-Hz podobmočnega procesorja. Ti zasloni izmenično predvajajo slike za posamezno oko s hitrostjo do 60 slik na sekundo. Možgani nato te slike združijo, kar nam omogoča trirazsežnostno zaznavo. Z izboljšanjem zmogljivosti reprodukcije pri zaslonih PDP s polno ločljivostjo gibljivih slik, zahvaljujoč 600 Hz, ta tehnologija zagotavlja jasne in ostre 3D slike. Modeli je opremljen s funkcijo pretvorbe 2D vsebin v 3D, ki jo zagotavlja poseben procesor v televizorju, ki pretvarja 2D v 3D. Na ta način si je mogoče poljubno vsebino, razen analognega televizijskega signala, ogledati v 3D. Še ena nova funkcija, imenovana »24p Smooth Film for 3D«, odpravlja značilno tresenje kinematografskih slik s povečanjem števila originalnih 24 slik. Na ta način je prikaz gibanja bistveno bolj tekoč.

S funkcijo VIERA CAST lahko uživate v spletnih videoposnetkih, fotografijah in še marsičem. Preverite lahko tudi dogajanje v športu, novice, vremensko napoved ali pa borzne informacije, za vse to poskrbi vgrajeni spletni vmesnik. Podpora mrežni povezljivosti (opcijsko tudi brezžična) in standardu DLNA sedaj omogoča dostop do vsebin, slik, glasbe, filmov, ki so shranjeni na drugi DLNA združljivi napravi.

preberite si

Karkoli boš vzela bo v redu. Zagotovi si dober televizijski signal. Brez tega boš z vsakim televizorjem nesrečna, ker bo slika slabo gledljiva. Pa ne mislim na kockanje pri sliki temveč na detajle, ki jih opaziš na večjem ekranu.

S plazmo, ki jo omenjaš ne boš nič falila. Jaz bi vzel še večji ekran 46 ali 50 col.

Imel oboje po nekaj let, LCD in PLAZMO, sedaj imam plazmo, uporabljam za TV signal in HD filme iz računalnika in po mojem mnenju je plazma boljša, seveda mora biti pa Panasonic.

imam sonyev LCD 100 HZ 46 inch in slika je super – je pa res da ima vsak malar svoje oči.Pa če dajo 100 im ljudem 10 različnih tv-jev v linijo (pri istem signalu) se bodo zelo različno odločili.(dokazano sem bil priča temu poizkusu).Eni majo radi žive – ostre barve , drugi črnino, tretji samo design, spet drugi zalubljeni v znamko.Skratka tehnologija gre v LED verjetno zaradi porabe (čeprav slika baje še ni taprava) – plazpme pa naj bi opuščali in jih imata samo še panasonic in samsung – če se ne motim.
No sedaj pa še 3D tehnologija , da stranke prepričajo, zakaj kupit nov TV – čeprav 3D mene še ne prepriča.

********** http://trgovina.over.net

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close