Plastika je strupena – strah me je
Koliko sem si naredila škode, če sem več let pila zelo toplo limonado po plastični slamici na tešče, zaradi slabe prebave?
Berem, da plastične plastenke z vodo, sploh če so izpostavljene vročini predstavljajo tveganje za hude bolezni, ker se delci iz plastike sproščajo v vodo.
Potem se tudi iz plastične slamice sproščajo snovi, če so v stiku z zelo toplo vodo?
Kaj menite, res me je strah.
Anonimno 8783, 05.09.2025 ob 17:35
Koliko sem si naredila škode, če sem več let pila zelo toplo limonado po plastični slamici na tešče, zaradi slabe prebave?
Berem, da plastične plastenke z vodo, sploh če so izpostavljene vročini predstavljajo tveganje za hude bolezni, ker se delci iz plastike sproščajo v vodo.
Potem se tudi iz plastične slamice sproščajo snovi, če so v stiku z zelo toplo vodo?
Kaj menite, res me je strah.
MOJA STARA MAMA NI NIKOLI PILA PO SLAMICI, PA JE TUDI UMRLA!
Mikroplastika je povsod. V zamrznjenih proizvodih, v jogurtih, mleku, vodah iz plastenke, v kavi iz avtomata, v vodi iz pipe … ne moreš se ji izogniti. Koliko ti bo škodila, je pa odvisno od tvojega siceršnjega zdravja, genetike in življenjskega sloga. Zadnje raziskave npr kažejo, da imajo tisti, ki pojedo dovolj vlaknin, manj mikroplastike v telesu. Vlaknine namreč poskrbijo za zdrave bakterije v črevesju, ki prestrežejo mikroplastiko.
Forum je zaprt za komentiranje.