Plakati DELO NA ČRNO
Ko bo država tako uštimana, da moji stroški ne bodo vezani na kraje drugih bom razmišljala kot pišeš. Dokler pa vsak mesec dobim 280€ plačila za vrtec in sosed sp v novem bmw-ju 40€ toliko časa bom prijavljala vsakega in zahtevala račun od vsakega.
Me eno figo briga kaj imajo drugi dokler zaradi njihovih goljufij nisem jaz oškodovana. Pa naj bo to en evro, sto, tisoč ali pa milijon. Vsi so v isti skupini lopovov le da so eni bolj iznajdljivi drugi pa manj.
Malo poglejte v urejene države. Te vsak sosed čisto mirno prijavi in čisto vsi so prijatlji. Je pač tako, da smo vsi vezani en na drugega pa naj nam to paše ali pa ne.
Ko bo država tako uštimana, da moji stroški ne bodo vezani na kraje drugih bom razmišljala kot pišeš. Dokler pa vsak mesec dobim 280€ plačila za vrtec in sosed sp v novem bmw-ju 40€ toliko časa bom prijavljala vsakega in zahtevala račun od vsakega.
Me eno figo briga kaj imajo drugi dokler zaradi njihovih goljufij nisem jaz oškodovana. Pa naj bo to en evro, sto, tisoč ali pa milijon. Vsi so v isti skupini lopovov le da so eni bolj iznajdljivi drugi pa manj.
Malo poglejte v urejene države. Te vsak sosed čisto mirno prijavi in čisto vsi so prijatlji. Je pač tako, da smo vsi vezani en na drugega pa naj nam to paše ali pa ne.[/quote]
če jst nekej delam na črno pr človeku, k s tabo nima nobene veze ne poslovne ne kakršne kol druge, pa mi ta na roke plača s tem nisva ne jst ne on okradla tebe, kvečjemu njega. in tud če bi več folka plačval davke, tvoja plača nebi bla večja, še zmerej bi ti od nje odbil isti davek.
Ja zakaj bi pa mogla država skrbet, da se tebi splača? Če si si izbrala delo od katerega ni profita ne moreš zaradi tega krivit države.[/quote]
js državno blagajano že filam z redno službo, hotela sem jo filati dodatno s pop. s.p…in sploh nisem govorila o mojem profitu, govorim da še začeti ne moreš…država naj bi spodbujala neke vshajajoče podjetnike …..ne pa da te olupijo že v štartu…..
sej sem šla pa na ODD, to se mi pa splača, sicer bom zaslužila malenkost manj, država bo dobila precej manj od mene, nazora nad tem ni nobenega,……evo rešeno…
se strinjam, da bi morala dati država več priložnosti podjetnikom – začetnikom.
se tudi strinjam, da bi se moralo več storiti pri preprečevanju zlorab in kriminala večjih podjetij,
ampak tudi neplačevanje prispevkov s strani delodajalca je zaposlovanje na črno!
In tile plakati niso naperjeni samo proti tistim, ki popoldan še nekaj malega šušmarijo, ampak tudi proti podjetjem, ki izkoriščajo delavce, jim ne plačujejo prispevkov, jim ne dajo pogodb o zaposlitvi, ne upoštevajo njihovih pravic iz delovnega razmeja. In proti tistim “podjetnikom”, ki ne izdajajo računov, delajo pa velike dobičke, a se to njihovim zaposlenim nikjer ne pozna, ker delajo za minimalca, pa še vprašanje, če jim plačuje prispevke…
in ni res, da se meni osebno nikjer ne pozna, da ogromno ljudi dela in je zaposleno na črno: zakaj slišimo v medijih samo še o pomanjakju sredstev za pokojnine in zdravstvo? – za iste prispevke imamo vedno manj pravic. Če bi vsi, ki dejansko delajo, plačevali prispevke in davke, bi se le-ti lahko za vse znižali oz. bi imeli večji obseg pravic iz obveznih zavarovanj,…
Zakaj pa ima Slovenija tako visoko obdavčnene plače – bistveno bolj kot večina držav EU – ja, pa tudi obseg sive ekonomije je bistevno večji pri nas!
Forum je zaprt za komentiranje.