Plačilo z bančno kartico MAESTRO
Popotniki, pomagajte,
Gremo v tunizijo – na celino in me zanima ali lahko plačuješ/dviguješ denar z BA maestro kartico od LBja. gremo prvič in nimamo nobenih kreditnih kartic, (npr. Eurocard), gotovine pa nebi preveč jemali s seboj.
Kako vi rešujete finance (imamo polpenizion)?
hvala za vse nasvete in lep začetek delovnega tedna
Ne vem sicer, kako je v Tuniziji, ampak Maestro kartica je uporabljiva po vsem svetu. Mesec dni nazaj sem bil v Braziliji in veselo dvigoval gotovino. Strošek za vsak dvig je bistvenomanjši kot pri drugih karticah – 400 SIT (Eurocard 4,5% oz.najmanj 2.500 SIT), Maestro pa je primeren za potovanja tudi zato, ker ima kartica kodo in je (v primeru, če jo izgubiš) zlikovci ne morejo uporabiti. Najbolje pa je, da zavrtiš telefon LB in se pozanimaš za Tunizijo. Lepo se imej. m.
http://www.mastercard.com/cgi-bin/atm/atm_country.cgi?region=&country=tun&cobrand=maestro
Preveri v katerih mestih lahko uporabiš..
uživajte!
Jaz sicer ne vem tocno kam se odpravljate v Tunizijo vendar naj vas opozorim da nimajo bankomate tako razvite kot pri nas. Jaz recimo nisem videl nobenega razen na letaliscu. Tudi placila z MAESTRO nisem opazil, saj pravim ni receno da to ni mozno mogoce v bolj turisticnih predelih ( hammamet ) bo mozno samo ce se odpravljate recimo Tunizijski safari ( to sem bil tudi sam ) potem vam svetujem da nujno vzamete gotovino. Jaz tudi nisem videl drugega moznega placila kot gotovina, saj prodajalni nimajo POS terminalov ;).
Forum je zaprt za komentiranje.