Plačilo vrtca ob celomesečni odsotnosti otroka
Zaradi bolezni bo otrok doma ves mesec. Zanima me, če katera/i ve, kolikšno je plačilo vrtca v tem primeru? Sem vprašala na računovodstvu, pa si nisem točno zapomnila ali je to določena cena minus znesek prehrane in od tega zneska plačamo 30% ali 30% še odštejemo in plačamo 70%.
Hvala, če mi bo kdo lahko odgovoril, sicer bom še enkrat vprašala.
Lepo in zdravo nedeljo vsem.
V
Mislim, da je trik v temu, da moraš odsotnost napovedati vnaprej in mora veljati točno od 1. tega meseca do 1. naslednjega meseca (no, lahko tudi več …), ker imajo pač v računovodstvu mesečne obračune in ti nič ne pomaga, če tvoj otrok manjka recimo od 17. tega meseca do 12. naslednjega meseca.
Vglavnem, naš je (predvsem prvi dve leti) zaradi bolezni precej manjkal in vedno smo plačali malenkost manj kot polno ceno (očitno je malica zelo poceni, čeprav neprenehoma poudarjajo, da so vrtci dragi tudi zato, ker imajo kvalitetno prehrano; ja, seveda in potem svizec …).
Res je da moraš napovedati daljšo odsotnost -ni pa treba da je ta odotnost od 01. v mesecu do 01. v naslednjem mesecu, to ne drži. Odotnost mora biti 1 mesec ali več, da plačaš samo 40% polne cene (vsaj pri nas je tako). Tudi če napoveš odsotnost npr od 12.5. do 12.06. ti vsekakor upoštevajo to znižano plačilo, en del ti upoštevajo v maju in en del v juniju, pač morajo v računovodstvu preračunati. In ni res kar je npisala raisa, da to velja samo za odsotnost od 01. do 01.(to mi je kar malo smešno)?? soory..
Glede bolezni pa je pri nas tako, da če je otrok bolan več kot tri tedne plačaš precej manj kot ob enodnevni ali nekajdnevni odsotnosti (takrat nam dnevno priznajo samo mislim da 0,70 eur) če pa je otrok zaradi bolezni odoten dalj časa torej več kot tri tedne moraš od zdravnika prinesti potrdilo (če se prav spomnim) in se ti prizna precej več kot samo 0,70 eur/dnevno
Pri nas v vrtcu je TUDI pogoj, da manjka od 01 do 01. TO NI SMEŠNO JE PA NEUMNO! Potem daš vlogo za zmanjšanje plačila vrtca za mesec odsotnosti kateri dodaš zdravniško potrdilo, da je bil otrok bolan. To lahko narediš samo enkrat v letu, govorim pa o vrtcu v Ljubljani. Meni so to ugodili lani, ko je manjkal od 20.11 2007 do 03.01.2008. Plačala sem 30% polne cene za december.
Ne mislim se spuščati v datume, ipd., res je to, da je potrebno odsotnost napovedati. Kar je butasto, ker nihče ne ve, kdaj in koliko časa bo otrok bolan. Poleg tega se velikokrat dogaja (vsaj nam se je), da je bil otrok dva tedna bolan, potem par dni vrtcu, nato spet dva tedna bolan, kar tehnično res ne pomeni tri tedne zapored bolan, vseeno pa je odsotnost skoraj cel mesec, razen par dnevov vmes.
Vsaj v našem vrtcu so vglavnem skrajno nefleksibilni in fajn bi bilo, da se malo pretrese tiste kure v administraciji (računovodstvo, ravnateljica, itd.), da so malo bolj življenjski.
Vrtci v MOL imajo možnost dopustniške rezervacije, pri kateri plačaš 30% svojega razreda, odsotnost moraš pisno napovedati vnaprej in lahko traja 1x letno od najmanj 1 meseca do največ 2 meseca. Podobno je tudi za dolgotrajno bolniško odsotnost, vendar potrebuješ za to zdravniško potrdilo, o katerem potem odločajo (verjetno v vrtcu) ali je dovolj upravičeno.
Pri nas plačaš 30 %, če imaš zdravniško potrdilo-priporočilo in samo, če je od 1. v mesecu naprej. Sem uveljavljala to, en mesec je bil prisoten prve tri dni in sem morala plačati polno ceno (brez prehrane), naslednji mesec 30%, nadaljnja dva mesece pa nič, ker je šlo nepretrgano odsotnost-s potrdilom. Tako je v naši občini.
Forum je zaprt za komentiranje.