Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti plačilo varščine

plačilo varščine

Pozdravljeni !

Zaradi neplačevanja preživnine za mladoletna otroka, sem vložila predlog za izvržbo. Sodišče me je obvestilo, da dolžnik ni zaposlen in da nima odprtega nobenega tran,računa. Nato sem predlagala rubež premičnin in določila sodnega izvršitelja. Izvršitelj mi je poslal poziv za plačilo varščine v višini 500,00 evrov, v roku 8 dni, sicer bo v nasprotnem primeru obvestil sodišče, ki bo izvršbo ustavilo To pa je zame vrtoglav znesek, saj sem trenutno prijavljena na zavodu za zaposlovanje in prevemam 560,oo evrov nadomestila. Zanima me ali sem povsem nemočna in ali imam sploh kakšno možnost, da pridem do denarja.

Hvala za kakršen koli nasvet ali pomoč !

Spoštovani!

Predlagamo, da na sodišče vložite vlogo za oprostitev plačila sodnih stroškov (vlogo najdete na spletnih straneh Vrhovnega sodišča RS), obenem pa izvršitelja pisno zaprosite za obročno plačilo odmerjenihs troškov izvršitelja in priložite dokazila o tem, da bi plačilo teh stroškov v enkratnem znesku ogrozilo vaše preživljanje ter preživljanje vaših dveh mld.otrok.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Najlepša hvala za nasvet, ki sem ga s pridom uporabila.
Zanima me pa tudi nasledje:
Kdaj se poda kazenska ovadba na policijo zaradi suma izmikanja plačevanja preživnie? Ali je potrebno predložiti papirje, da si na sodišču neuspešen z izvršbo ?
Ali morda sodišče samo ukrepa v tej smeri?

Spoštovani!

Kazenska ovadba se poda šele takrat, ko je podan utemeljen sum, da je bilo določeno kaznivo dejanje storjeno. V vašem primeru morate imeti dokaz, da se bivši partner/mož namenoma izmika plačilu preživnine na nelegalen način –predlagamo, da se za konkretno oblikovanje obtožnega predloga/ovadbe obrnete na odvetnika po vaši izbiri. Za dokazovanje v primeru kazenske ovadbe je odgovoren tisti, ki je kazensko ovadbo podal.

Lepo pozdravljeni!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close