Plačilo ogrevanja
Pozdravljeni!
Vprašanje sem zastavila na napačnem forumu, pa so me usmerili k vam, zato sprašujem enako:
Zanima me, ali lahko po že opravljenem izračunu o poplačilu stroškov ogrevanja, upravljalec stanovanjskega bloka zaradi nekaj posamičnih reklamacij stanovalcev v bloku, naredi nov obračun, napako v izračunu pa razdeli med druge stanovalce bloka?
Torej: stanovalci v manjšem bloku smo dobili poračun za ogrevanje (nekateri celo v višini več kot 1000€ za stanovanje v velikosti 45m2) . Nekateri so račun reklamirali. Zaradi ugodno rešenih reklamacij je bil narejen nov obračun in sedaj moramo vsi doplačati vsoto, ki jo tistim, ki so reklamirali, ni potrebno zaradi ugodno rešenih reklamacij.
Mi zna na to vprašanje kdo odgovoriti???
Ali obstaja pravilnik, zakon, kamor lahko pogledam, ali ima ravnanje našega upravitelja zakonsko podlago?
Hvala za odgovore in pomoč
valvel
Spoštovani,
predlagam, da o opisanem početju povprašate vašega upravnika in sicer v smislu: na kakšni pravni/drugi podlagi so izvedli opisani nov obračun in napako v izračunu razdelil med ostale stanovalce. Gre namreč za to: v kolikor so bile reklamacije posameznikov upravičene, ni nujno, da gre preveč zaračunani strošek ogrevanja na račun ostalih+ predlagam, da takoj ustrezno reklamirate novi račun kot nepravilen.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.