Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Plačilo nadomestila za nezazidano stavbno zemljišče

Plačilo nadomestila za nezazidano stavbno zemljišče

Obračam se na vas v upanju, da mi boste znali svetovati oz. za vaše izkušnje, če se je kdo srečal s podobnim primerom.
Naj na kratko opišem situacijo: od DU smo prejeli odločbo o plačilu za nezazidano stavbno zemljišče. Znesek je visok, problem pa je v tem, da na parceli stoji 20 kw električni vod zaradi katerega ne moremo graditi. Od elektra ne dobimo soglasja, kar pomeni, da ne dobimo gradbenega dovoljenja. Občina nas tretira enako kot tiste, ki ne gradijo. Ne zdi se mi fer, da bomo vsako leto plačevali kar konkreten znesek (čez 300€) za nekaj, kar nismo mi krivi, da ne moremo graditi.

Kam se lahko pritožim? Občina je odgovorila, da nismo upravičeni do opravičila plačila, ker v zakonu piše, da se plačuje za vse parcele, ki so komunalno opremeljene. Res, da je naša opremljena, samo kaj ko ne moremo zidati.

Vaše izkušnje, predlogi? Kam se lahko pritožimo? Na položnici, ki smo jo dobili piše, da je pritožba možna na Ministrstvo za finance,DU. Vendar mislim, da bodo ono povprašali na občino, ki bo zopet podala negativen odgovor.

Mislim, da bi moralo v vašem občinskem odloku pisati, da se od stavbnih zemljišč, na katerih so objekti javne infrastrukture, ki so potrebni za izvajanje gospodarskih javnih služb (kar oskrba z el.energijo po mojem je, samo nisem več sigurna, ker se nekaj odpira trg el.en. pa mogoče se to ne smatra več za gospodarsko javno službo), ne plačuje nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča.

Zdaj bom pa že predolga, ampak ti prilagam sklep Vrhovnega sodišča kot priponko. Se nanaša na železniško infrastrukturo. Nisem celega prebrala, ampak ti bo mogoče kaj koristil.

Mogoče najdem še kaj in ti pripnem ali napišem.

Toliko zaenkrat na pamet po kmečki logiki.

LpS

--------------------------------------------------------------------------------- Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen

To temo so pred dvema/tremi leti, ko so v nekaterih občinah uvedli to zloglasno nadomestilo, obravnavali tudi pri Preverjeno ali pa v Trenjih. Konkretno je šlo za parcele v občini NG in Sežana (če me spomin ne vara). Bil je tudi točno tak primer, kot je vaš – zaradi el. voda oziroma transformatorja in izjemno ozke parcele na sicer zazidljivi parceli ni mogoče graditi.
Res kriza in še en višek logičnega razmišljanja naše birokracije.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close