Plačilo delo preko študenta
Aha, pa kaj ti mislis, da se bo en student, ki mu za vse dol visi ustrasil take prazne groznje? Pa kje imas kaj morale? Postavi se v studentovo kozo. Pa kaj danes res vsi samo se na to gledate kako se bo dalo koga okrog prinesti?
Jaz sem full delala preko studenta. V marsikateri firmi tudi samo en dan; npr. kaksno kuvertiranje, pa nikoli nobenemu na misel ni prislo, da mi nebi placal. Jasno je, da studente vzames takrat v sluzbo, ko se pojavi kaksna guzva. Jasno je pa tudi, da student lahko kadarkoli rece, da bo nehal delat.
Jozici sem sicer nekaj napisala ze na drugem forumu, ampak ce najames studenta in ga imas v firmi tri dni, pa ni vazno koliko je takrat naredil (ce ni nic delal, si si sam kriv, ker mu nisi dal znati dela ali pa ga nisi dovolj kontroliral), mas da mu placas. Ce pa imas podjetje in ubogemu studentu za tri dni ne mores placat, ker ti je 15 jurjev prevec, pa boljs, da zapres firmo in gres delat h kaksnemu, ki ne bo tako skrt.
Pozdravljeni!
Tudi sama sem delala preko študentskega servisa ampak kaj takega mi ni prišlo na pamet, da bi delala samo 3 dni če je bil dogovor drugačen!
Če takšnemu študentu že zdaj dajemo potuho kako bo šele ta fant funkcioniral v službi???
Sankcija ki je potrebna pri študentu je ta, da mu odbiješ njegov zaslužek – to pomaga da se nekoč če se sploh kdaj zresni.Ker če bi ta študantek.. resnično bil ubogi si tega nebi dovolil neglede na okoliščine.
Jaz mu tega ne bi plačala !!!!!!če ni zmočen sprejet manjše odgovornosti še bo večje težje!
Se vidi v parlamentu kakšne šolane magistre imamo!!!
Delomrzneže!!
To je moje mnenje o študentih!
Prednost dela preko študentske napotnice je, da lahko delodajalec kakdarkoli “odpusti” študenta brez odpovednega roka, brez stroškov.
In obratno, študent lahko že danes reče, da ne bo več delal. Brez posledic, čeprav ste se zmenili za daljšo dobo.
Riziko torej delita oba.
V tem primeru je delal 3 dni in opravil delo. Če je bil res tako slab, bi mu že prvi dan rekli, da naj naslednji dan ne hodi. Za te 3 dni ste mu seveda dolžni plačati.
očitno tle gor pišete samo študenti!!
Jaz mu tega nebi plačal ziher ne, ker zarad enga tazga študenta ti lahko gre veliko časa za novo iskanje ,poučevanje itd…Ne gre se toliko za denar gre se za princip in predhoden dogovor.Če se študent ni dral dogovora zajkaj bi se ga morali potem mi delodajalaci?????
ti ???????? pa se zamisli če bi slučajno imel/a svojo podjetje pa bi te vsak študent na 3 dni nateg…
Kam to vodi me resnično zanima???!!!
Vsaj en normalen, objektiven odgovor.
Kršitve so zagotovo na obeh straneh: sem prepričana, da obstajajo delodajalci, ki obljubljajo delo za ne vem koliko časa, pa si potem premislijo (oziroma se lažejo vnaprej), in obratno, študenti, ki rečejo, da bodo delali, pa si potem premislijo. To je pač eno od tveganj pri študentskem delu in tega se mora zavedati vsak, ki takšnega človeka najame. Če ni odpovednega roka, pač lahko naredi tako, kot je. Sicer pa, če je slabo delal, ste lahko veseli, da se je spokal sam. Vseeno mu je te tri dneve treba plačati.
Dragi moji, podjetje ni socialna ustanova – za to skrbi država, zatorej počasi prenehajte s svojim stokanjem ter se sprijaznite z stvarnostjo pa naj vam je všeč ali pa ne.
Dejstvo je da je delodajelec nekaj pričakoval in tega ni dobil, študent pa tudi nekaj pričakuje – naredite enačbo pa boste videli kaj bo rezultat.
Forum je zaprt za komentiranje.