Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev plačilni razredi

plačilni razredi

a mi lahko kdo pove kaj naj naredim?
Pred dvemi leti sem diplomiral na višji stopnji in to 9 dni pred Virantovim zakonom. V službi so rekli, da moram narediti še diferencialni strokovni izpit in potem bom napredoval. Ta izpit sem v treh mesecih tudi naredil in takrat napredoval za 1 razred. Potem pa so prišli novi zakoni in takrat se je izkazalo, da bi moral ob priznanju izobrazbe napredovati za en razred ob prevedbi Virantove zakona pa še za dva. Tako, da sem sedaj za tri razrede v nižjem razredu in edino kar bi lahko naredil je tožba. Kako pa naj hodim v službo in jih poleg tega tožim?
Kajti, če bi diplomiral po Virantovem zakonu bi bilo kao vse ok

Najprej morate povedati na katere delovno mesto ste bili razporejeni pred prevedbo (tarifni razred) in na katerem ste po prevedbi. Nato povejte kakšno izobrazbo ste imeli ob prevedbi, torej na dan 31.7.2008 (če se prav spomnim datum).

Če prav razumem ste na dan prevedbe že izpolnjevali vse pogoje za delovno mesto, ki ste ga zasedali, torej se ob sami prevedbi ne bi smelo nič zalomiti, saj se vam je že prevajala plača brez odbitka plačnih razredov zaradi nedoseganja izobrazbe.

Malce več podatkov bi rabila….

podatki:
do 7.7.2008 sem imel V. stopnjo izobrazbe in bil razporejen v plačilni razred 2,65, ki je bil preveden v 25 razred. 7.7.2008 so mi priznali višješolsko izobrazbo (isti dan, kot sem diplomiral!), dobil novo pogodbo po kateri sem bil razporejen v 24 razred, čeprav bi me morali po zakonu razvrstiti v 26 razred. 1.6.2009 sem bil po opravljenem diferncialnem strokovnem izpitu razvrščen v 25 razred. Po pritožbi na ministrstvu, pa sem bil razvrščen v 26 razred.
Stvar je v tem, da bi, če bi diplomiral po Virantovem zakonu bi bil sedaj po delovni dobi (tu sem že 13 let in imam 3napredovanja v V. stopnji) v 28 ali 29 razredu. Sedaj pa je šlo vse v tri krasne, ker so zamrznili napredovanja. Takratni direktor je bil odhanju in je naredil zaposlenim naredil zelo veliko škode.

To, da ste v 26. plačnem razredu, je prav.

Če ste prej napredoval s V. stopnjo, se vam nova napredovanja, od prve stopničke naprej začnejo z novo stopnjo izobrazbe. Se štarta od začetka.

Nemogoče je, da bi nekdo, ki zaseda del. mesto Svetovalec III, ki je v 28. plačnem razredu z visoko izobrazbo ali Svetovalec II, ki je v 29. pl. razredu, imel isti plačni razred, kot nekdo, kjer z višješolsko izobrazbo niti ne more zasedati del. mesta Svetovalec III, temveč le del. mesto Referentov.
Če imate sedaj 26. razred, kar je pravilno, boste v razponu tega plačnega razreda lahko napredovali na novo, od začetka z enim, dvemi, tremi … napredovanji z novo izobrazbo in ne staro. In V. stopnja pri novi izobrazbi nima nobene veze, četudi bi s V. stopnjo 10x že napredovali.

Napredovanja pa so pri uradniških del. mestih odvisna od letnih ocen (3 ocene odlično, za dva plačna razreda, 5 ocen dobro, eden plačni razred). Ocenjuje se vsako leto konec leta.

Štefka hvala za odgovor,
opisal vam bom primer, pri katerem se je tole malo durgače obrnilo:
sodelavec, ki je diplomiral en mesec za mano, to se pravi v Virantovem zakonu, je bil razporejen takoj v 26 razred, potem pa je imel še napredovanje v strokovni naziv in ker je po Virantovo že napredoval so mu priznali dva razreda.
Saj veliko ne morem doseči, me pa moti, ker ima tipček dve disciplinski in veliko srečo. Tudi pri pregledu z ministrstva so bili zelo šokirani, da se nekomu sredi meseca prizna izobrazba in ga namenoma za j…kar je razvidno iz vseh aneksov, ki so bili naknadno podpisani, bilo jih je namreč 6.
Hvala še enkrat za odgovor
N

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close