Plačilni razred, javni uslužbenec
Zaposliti moramo pomočnika vzgojitelja, s dokončano 5 stopnjo ( gim, in poklicni tečaj za vzg ) in dipl. vzg ( diploma, končana vsš ). Obe imata 2 leti delovnih izkušenj, nobenih titlov ala svetovalec in podobno.
Ne vemo kako izračunati v kateri plačilni razred osebi spadata.
prosim, če nam pomagate pri tem.
najdla sem katalog izobrazbe v plačilne razrede :
prepričana sem, da bo to še kdo iskal za menoj.
za pomočnika vzgojitelja, je plačilni razred med 19 in 29. za dipl. vzgojitelja pa med 30 in 35.
Kako naj vemo, v kateri razred točno zdaj spadata te dve osebi ?
Vem, da je zakon o napredovanju. Sem ga prebrala. Jasen mi ni pa nič bolj, ker je tam samo besedilo, ni pa ponujenega nobenega izračuna.
Če je to njuna prva zaposlitev potem ju zaposliš v izhodiščni razred.
Napredovanja so možna vsaka tri leta, določeni zasebni zavodi pogledajo delovno dobo pred zaposlitvijo, delijo s tri in napišejo število napredovanj. Vednar to delajo navadno pri slabše plačanih delvnih emstih (snažilka, hišnik,….)
Trenutno so vsa napredovanja zamrzneja. Pametno je, da jim plače ne izplačujete višje, kot bi jo dobili v javnem sektorju, če ste odvisno od javnih sredstev, ker vam v primeru revizije lahko vzamejo financiranje (zakon to določa), če se kdaj komu to storili pa ne vem.
Naj mi negdo odgovori zakaj so se dotaknili minimalnih plač. Sedaj ni več minimalnih. Rečeno je bilo da od 1 do 13 plačilnega razreda se nebo spremenilo nič. Lažnivci!!! Kdo se bo zavzel za te reveže???? Pokojnine bodo takoj spremenili, ki pa niso tako majhne in ti ljudje nemorejo preživet, kako lahko z 500 eu in z dvema otrokoma preživiš???
Forum je zaprt za komentiranje.