Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu Plačilni nalog

Plačilni nalog

Pozdravljeni,

včeraj me je Občinsko redarstvo “dobilo” pri telefoniranju med vožnjo. Prekršek sem priznal in dobil plačilni nalog (no, dobil bi ga tudi, če bi nasprotoval).
Danes pa sem malo podrobneje pogledal plačilni nalog in ugotovil, da mi je očitan prekršek po 33. členu Zakona o pravilih cestnega prometa, kar pomeni neuporaba varnostnega pasu.

ali je smiselno, da se pritožim oz. podam zahtevo za sodno varstvo, saj mi je očitano kaznivo dejanje, ki ga nisem storil?

aja, pa plačilni nalog sem tudi podpisal.

hvala za vaša mnenja.

Pozdravljeni, stvar vaše presoje je ali boste ugovarjali ali ne. Vsekakor vam lahko popravijo člen prekrška in napišejo pravilen člen ter novo globo. Ne vem na pamet ali je večja globa zaradi uporabe telefona ali zaradi neuporabe varnostnega pasu. Drugače pa verjetno ne boste veliko pridobili. Redar še vedno lahko reče, da ste bili nepripeti in ste to tudi podpisali. Saj veste vaša beseda proti njegovi… Kot navedeno stvar lastne presoje. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close