Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Plačevanje prispevkov, ne gre

Plačevanje prispevkov, ne gre

Pozdravljeni,

Ker danes prvič plačujem prispevke po nevem, me zanima zakaj ne morem plačati prispevka za starševsko varstvo. Za piz in zz je šlo ok. Program me ne izpusti naprej (klik) in mi javlja napako pri referenci.Plačujem po upn/sepa. Ne prime ne na SI19 davčna številka-43001 in ne na SI19 davčna številka-99996. Kaj je narobe?

ZPIZ:
TRR: 01100-8882000003
Sklic: SI19 davčna številka-44008
Koda namena: TAXS
BIC banka prejemnika: BSLJSI2X

ZZ:
TRR: 01100-8883000073
Sklic: SI19 davčna številka-45004

STARŠEVSKO VARSTVO:
TRR: 01100-8883000030
Sklic: SI19 davčna številka-43001

Hvala in lep pozdrav

Kolikor gledam Obrtnika 4/2011, stran 67, se prispevki za starševsko varstvo plačujejo na 01100-8881000030, referenca 19 DŠ-43001 (nimam zdajle v glavi točnih TRR, jih imam na službenem računalniku).

Dohodnino, prispevke za zaposlovanje in za starševsko varstvo lahko plačaš tudi samo z enim nalogom v skupnem znesku, z referenco 19 DŠ-99996.

http://www.durs.gov.si/si/aktualno/nov_nacin_placevanja_davkov_s_1_10_2011/nov_nacin_placevanja_davkov_primer_rek_obrazcev/

NOV NAČIN PLAČEVANJA DAVKOV – PRIMER REK OBRAZCEV

S 1. oktobrom ste davčni zavezanci začeli plačevati svoje davčne obveznosti na nov način, ki vam omogoča, da lahko vse davčne obveznosti, ki pripadajo posameznemu prejemniku (proračunu države ZPIZ, ZZZS, občini), plačate v enem znesku. To pomeni, da imate možnost:
– izpolniti za državo en plačilni nalog za vse dajatve, ki pripadajo državi,
– za plačilo vseh vrst prispevkov za zdravstveno zavarovanje lahko izpolnite en plačilni nalog,
– za vse prispevke, ki pripadajo Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, lahko plačilo izvedete v enem znesku in z enim plačilnim nalogom.

To v praksi pomeni, da v primeru, ko plačujete davčne obveznosti iz naslova plač – REK obrazci, to lahko storite s tremi plačilnimi nalogi, kot kaže primer:

Nalog za plačilo obveznosti, ki pripadajo državi:
Akontacija dohodnine + prispevki za zaposlovanje + prispevki za starševsko varstvo = na PDP proračun države SI56011008881000030, plačilo v skupnem znesku, referenca SI19 DŠ-99996. Pokrivajo se starejše zapadle obveznosti znotraj PDP proračuna države.

Nalog za plačilo obveznosti, ki pripadajo Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije:
Prispevki za zdravstveno varstvo + poškodbe pri delu = PDP ZZZS
SI56 011008883000073, referenca: SI19 DŠ-45004.

Nalog za plačilo obveznosti, ki pripadajo Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije:
Prispevki za pokojninsko in invalidsko zavarovanje: PDP ZPIZ SI56 011008882000003, referenca: SI19 DŠ-44008.

Obveznosti lahko poravnate tudi tako, da navedete točno določeno šifro obvezne dajatve v okviru posameznega prejemnika, kar storite, če želite, da se s plačilom pokriva točno določena dajatev znotraj posameznega PDP prejemnika (glej tabelo PDP s šiframi obveznih dajatev). V praksi to pomeni, da boste primer plačila davčnih obveznosti pri izplačilu plače (REK) morali izpolniti minimalno 10 plačilnih nalogov, kar pa ni bil namen poenostavitve vplačevanja davčnih obveznosti.

Živjo,

ker sem čista začetnica v tem, pa vendar sem rekla da poskusim, prosim, če mi lahko pomagate v zvezi s knjiženjem.
Z možem sva odprla popoldanski s.p., za katerega naj bi vodila enostavno knjigovodstvo, sedaj pa me zanima, ko jaz plačam prispevke (preko proklika) za ZZ in PIZ, ter članarino, kako to poknjižim…katero številko zavedem, oz. ali je dovolj če poknjižim samo npr. bančni izpisek s št. 6, na katerem piše, da je bilo plačilo izvedeno? Ali napišem na temeljnico?

V katerih primerih točno se napiše temeljnico?

Ter še to, če dobim predračun in ga plačam, pa nato dobim še račun, ali je dovolj če poknjižim samo predračun, pa naredim neko navezo potem na račun, če nista enaki številki, ker ponavadi niso.

Prosim, če mi lahko pomagate, hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close