Plačevanje malice in prevoza na delo
Na fakulteti so nam pred letom spremenili način plačevanja malice in prevoza na delo, in sicer nam jih plačajo samo za dni, ko imamo pedagoške obveznosti, sicer pa ne.
Vendar pa delo na fakulteti ni samo pedagoško, ampak tudi raziskovalno. Znanstvene nazive pridobimo za nekaj let, nato pa moramo zaprositi za nove, pri čemer ocenijo predvsem naše raziskovalno delo (magisterij, doktorat, znanstveni članki, monografije …), zato me zanima, ali je tako obračunavanje v skladu z zakonom.
Posledica neobnovitve naziva ali nenapredovanja v višji naziv je odpoved.
Ne, delo na fakulteti je sestavljeno iz več delov: iz neposrednega pedagoškega dela (delo v predavalnici, laboratoriju, ipd) in drugega dela, npr. pisanja člankov, sodelovanja pri raziskavah… Oboje je redno delo, samo da na mnogo fakultetah med drugim dovolijo, da slednje delaš kjerkoli, na fakulteti ali pa doma. Ni pa slednje zgolj podlaga za napredovanje, je obveznost delavcev, ki jo morajo izpolniti, saj morajo pedagoški delavci za svoje delo imeti t. i. habilitacijo, to pa lahko dobijo le, če imajo dovolj točk, te pa se pridobi med drugim tudi z objavami člankov, sodelovanjem pri projektih…
Tako da Miha, jaz mislim, da ti za vsak dan, ko nisi na dopustu, pripada nadomestilo za prevoz in prehrano.
Jaz pa mislim, da je PRAV, da dobiš samo takrat povrnjene stroške, ko si dejansko na delovnem mestu….. Kakšna pa je zakonodaja in luknje, pa se mi danes ne da iskati…… Sam preglej ZDR in kolektivno pogodbo, pa seveda vaše pravilnike na fakulteti ali univerzi. Kot fakultetnemu raziskovalcu ti takšno raziskovanje in branje ne bi smelo delati težav……
Menim, da ti pripadajo potni stroški za dni, ko si v službi. Malica ti pripada na 8 ur rednega dela. Potni stroški in malica so vezani na dejansko opravljeno delovno obveznost. Če bi hotela potne stroške in malico za pripravo raziskovalne naloge bi morala to delo opravljati na delovnem mestu na temo, ki jo določi delodajalec. Ob predpostavki, da bi delodajalec sploh hotel kaj raziskovati.
Jaz imam raziskovalne naloge dodatno plačane po pogodbi, objava prispevka je tudi plačana s strani založbe, ki prispevek objavi.Raziskovalna naloga je avtorsko delo, ki ga lahko tržiš naprej. Ti dohodki krepko presežejo ceno malice.
Malce nehigijenično je,če nas napeljuješ na misel, da ti za delo doma, v lastnem interesu, pripada denarno nadomestilo za malico.
Forum je zaprt za komentiranje.