Najdi forum

plače

A bejž no, misliš, da tisti z mizernimi plačami tega ne vedo. Pa misliš, da katerega od delodajalcev to briga. On bo zase že poskrbel, za delavca se pa ne sekira.

tudi neto 430 ne gre danes skozi.[/quote]

S katerega planeta si pa ti priletel? No sicer pa se drži svojega prepričanja, ker manj poznaš bedo ljudi, lažje je.

avtorica je pozabila povedat, da imata oba plače obremenjene s krediti še za kakšnih 800 ojrov skupaj, tako da……….ven dobita 430 in 480, plače so pa malo višje.

tudi neto 430 ne gre danes skozi.[/quote]

S katerega planeta si pa ti priletel? No sicer pa se drži svojega prepričanja, ker manj poznaš bedo ljudi, lažje je.[/quote]

Ne govori ti meni o vesolju, prilepi mi potem eno plačilno listo zadnjih mesecev kjer bo razvidno 430 neto….

S katerega planeta si pa ti priletel? No sicer pa se drži svojega prepričanja, ker manj poznaš bedo ljudi, lažje je.[/quote]

Ne govori ti meni o vesolju, prilepi mi potem eno plačilno listo zadnjih mesecev kjer bo razvidno 430 neto….[/quote]

Zakaj? Saj mi ni treba nič dokazovat. Žal se to dogaja, če boš pa ti verjel ali ne, pa je druga zgodba, ki pa vsekakor tega problema ne bo rešila.

Lp

Ne govori ti meni o vesolju, prilepi mi potem eno plačilno listo zadnjih mesecev kjer bo razvidno 430 neto….[/quote]

,…da eni še vedno živite v pravljici,….no ja manj veš, manj boli,..kajne Ostržek?

Zakaj? Saj mi ni treba nič dokazovat. Žal se to dogaja, če boš pa ti verjel ali ne, pa je druga zgodba, ki pa vsekakor tega problema ne bo rešila.

Lp[/quote]

Seveda ti ni treba nič dokazovat, samo izmišljevat si pa tudi ni lepo….

Kaj je narobe s pravljicami?

Kaj je narobe s pravljicami?[/quote]

Poplnoma nič, dokler jo ločiš od realnega sveta, tebi to ne uspe!

Lp[/quote]

Seveda ti ni treba nič dokazovat, samo izmišljevat si pa tudi ni lepo….[/quote]

Izmislila bi si jaz kaj takega…zakaj že? Pa saj te malce za rezervo jemljem, imam občutek, da provociraš.

Sama ti čisto verjamem, kolikšno plačo imaš. Pri nas v Beli krajini je meja 600 evrov. (brez javne uprave seveda in kakšne redke izjeme)

Ker delodajlci vedo, kakšno sranje je s službah ti vsak samo reče, da če ti bo kje boljše lahko greš. In za njih je problem rešen, izkoriščanje se pa nadaljuje.

S katerega konca Slovenije pa si?

Je pa to znesek, za katerega bi sama osebno preračunala ali se mi bolj splača biti doma pa še malo na črno delat. Res je treba znat, kje nehat.

Ne vem kakšne razloge imaš za laži, zakon pa vsi poznamo , mar ne? In ker se sklicujem na zakon provociram? Narobe svet……….

Ne vem kakšne razloge imaš za laži, zakon pa vsi poznamo , mar ne? In ker se sklicujem na zakon provociram? Narobe svet……….[/quote]

Veš ostržek, na žalost je marsikomu vsakomesečnik, da domov uspe prinesti okrog 450 eur neto. Brez da ima kredite. V prejšnji firmi, kjer sem delala še ne toliko časa nazaj, so imele prodajalke v pogodbi navedeno plačo 560 eur bruto. Ker so bile izbrane za prodajalke take, ki so imele “par metrov” do delovnega mesta, malica pa je bila “plačana” s strani delodajalca (čeprav je redkokatera lahko šla kdaj na malico) so imele izplačilo okrog 450 eur. Plačane nadure so lahko sanjale, še viška ur niso mogle porabiti. Zakaj tako nizke plače? Ker je delodajalec lahko izkoriščal delavce zaradi presežkov na trgu delovne sile. Pa še vedno dotični delodajalec dela tako, da ljudi vzame za par mesecev, jim požre živce in veselje do dela, potem pa jih flikne na zavod. Ampak kaj češ: od ljubezni se ne da plačati položnic 🙁
Bodi srečen ostržek dokler se ti ni treba ubadati z mizernimi plačami, za vsaj 60% delovnega prebivalstva slovenije so na žalost realnost.

okolica MS…700 €…trgovina 😉

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

In kaj ti bojo ti podatki?

Jaz imam…
A ja, nisem iz LJ ali okolice.

Vsaj 60% prebivalcev ima 430 €ur plače….malce demagoško…če je pa res, potem pa dajmo to v tednik ali pa preverjeno….

Vsi imate samo veliko za povedat, ko je pa treba s podatki na plan pa rep med noge…to pa zato ker se lažete…..lažnivčki mali.

Je treba vzeti v zakup, da marsikdo nima razčiščenega pojma, kaj sploh je plača. Nekateri štejejo za plačo tisto, kar dobijo na TRR po vseh odtegljajih za razne kredite, atkive… itd.

Minimalna plača je še vedno lahko 597 bruto, kar je 428 neto, če se je delodajalec odločil za postopen prehod. Kredita pri tako mali plači niti ne dobiš. Tako da, prosim, ne pametujte, če ste imeli malo več sreče in dobivate boljšo plačo.

Še ena, ki ne ve kaj piše :

ZMinP :

V primeru sklenitve pisnega sporazuma v skladu z drugim odstavkom prejšnjega člena, je dolžan delodajalec upoštevati, da plačilo ne sme biti nižje od prehodnega zneska minimalne plače, ki je:

– za delo opravljeno od prvega dne naslednjega meseca po uveljavitvi tega zakona dalje, 654,69 eurov;

– za delo opravljeno od 1. januarja 2011 dalje pa 685,25 eurov, povečanih za rast cen življenjskih potrebščin v letu 2010, po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije.

(2) V času posvetovanja v skladu z drugim odstavkom prejšnjega člena, vendar ne dlje kot dva meseca po uveljavitvi tega zakona, mora delodajalec pri izplačilu plač upoštevati prehodni znesek minimalne plače, najmanj v višini, določeni v prvi alineji prejšnjega odstavka.

(3) Znesek iz druge alineje prvega odstavka tega člena, določi ministrica oziroma minister, pristojen za delo, po predhodnem posvetovanju s socialnimi partnerji in ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije najkasneje do 31. januarja 2011.

Ne vem kakšne razloge imaš za laži, zakon pa vsi poznamo , mar ne? In ker se sklicujem na zakon provociram? Narobe svet……….[/quote]

Slabo poznaš zakon.

Slabo poznaš zakon.[/quote]

Kaj res? Razsvetli me…

Slabo poznaš zakon.[/quote]

Kaj res? Razsvetli me…[/quote]

Niti slučajno. Zakaj pa bi?

Kaj res? Razsvetli me…[/quote]

Niti slučajno. Zakaj pa bi?[/quote]

Ker slabo lažeš….

Niti slučajno. Zakaj pa bi?[/quote]

Ker slabo lažeš….[/quote]

Ja 🙂

Ker slabo lažeš….[/quote]