Najdi forum

plače

Pozdravljeni!

Zanima me, kakšne plače imate in kako z njimi preživite? Jaz ima 450e, mož 480…Majhni otroci, najemnina, ostali stroški. NE KADIVA, NE HODIVA PO GOSTILNAH…

Pa so te plače spodobne?

Koliko imate plače po LJ in okolici?

laž ima kratke noge

? ne me zajebavat…ne verjameš, da imava take plače….oh…

moraš vedeti, kdaj moraš nehati…

Kaj, a delat za tako majhen denar? Že lep čas si iščem službo…za odgovore ti pa raje ne povem kaj pišejo in kako je na razgovorih…imam 7.stopnjo…

Očka kupil?

Po kaksenm kljucu imata 450 in 480e placi?

Očka kupil?[/quote]

A pri svojih 45 letih še nisi uspel diplomirati?
KRETEN SI; kaj naj ti drugega povem

Saj je vseeno kakšno šolo imam, lažem pa vseeno ne.

pri nama je tako …. ko delava plače niso nizke … problem je da klasičnega dela v najini branži večinoma ni…

če bi delala normalno in po osem ur na dan bi zaslužila vsak nekaj čez jurčka…. tko pa ni nikoli še bilo, da bi imela delo oba… en ga je imel drugi pa še kaj na črno okoli podelal…

sedaj sva pa oba kar nekako brez…. se bova šolala do junija….

tako imava – partner strokovno delo – nekaj ur na teden, jaz pa isto strokovno občasno delo na inštitutu, pa kkšn članek – računam na dohodek okoli 900 € mesečno oba…. hja glih za glih bova …. (šolnine pa knjige so ubitačno drage – vedno nama razno izobraževanje pobere pol dohodka)

otrok nimava kredita pa hvala bogu tudi ne…..

vidva sta zelo pridna in očitno zelo lepo krmarita – drugače pa so plače absolutno prenizke in pravzaprav sramotne…

upam na boljše čase

Koliko plačaš vrtca? Kakšne imaš doklade? Ni plača edini prihodek.

Zakaj bi pa jaz lagala?

Delam v trgovini, kjer sem podpisala, da bom delala za ta denar…ker druge službe še nimam.
On pa dela v manjšem podjetju, kjer ima jo vsi takšne plače…In raje delava za majhen denar kot da se vlečeva po socialni.

Če hočeš, verjami, če ne ne rabiš.. Tako je. Ko najdem novo službo, ti sporočim…
Do takrat pa …lepo se imej in uživaj! S kakršno koli stopnjo že in na kakršnem koli delovnem mestu že.

UŽIVAJ!

minimalna plača je 734 €ur, vidva pa sta edina primerka v slovenijji ki delata za manj…malo sutra, pa pozdravi očka…

minimalna plača je 734 €ur, vidva pa sta edina primerka v slovenijji ki delata za manj…malo sutra, pa pozdravi očka…[/quote]

skupni dohodek imava okoli 2700 neto, .brez kredita, nujni stroški okoli 800 evrov, ostalo pa gre za tekočo porabo, potrebe.

povem ti nekaj, več imaš, več porabiš, ker je tudi življenski standard višji, večja hiša, stanovanje, boljši avto, potrebe …

tebi pa svaka čast, da s tem denarjem prezivite in ne, to niso spodobne plače, taka plača je za SLO sramota in čakaj malo, mar ni ta plača še pod nivojem zajamčene plače v SLO??

Spodobna plača bi bila, da se človeku ne bi bilo treba ubadat, kako živeti iz meseca v mesec.

minimalna plača je 734 €ur, vidva pa sta edina primerka v slovenijji ki delata za manj…malo sutra, pa pozdravi očka…[/quote][/quote]

od kdaj pa je minimalna 734€(govorimo v neto zneskih)

jaz dobim 562€,mož pa med 900 in 1100€

minimalna plača je 734 €ur, vidva pa sta edina primerka v slovenijji ki delata za manj…malo sutra, pa pozdravi očka…[/quote]

sem delala občasno v eni firmi …. na mesec je bilo 500 € z malico in prevozom pa tudi dostikrat več kot po osem ur…. tko da…..

upam da bom lahko delala to kar delam sedaj in da se bo obseg dela povečal…..

Ja to je minimalna plača, ki jo ima pravico delodajalec uskladiti v nekaj letih (ni obvezno takoj). Ti pa povem iz lastnih izkušenj, da še kar nekaj delavcev dela za 430 in manj evrov. Nekateri pa celo delajo in ne dobijo niti tega oz. ostanejo brez plače. “ostržek” Dobrodošel v Sloveniji, kjer ni za vse enako lepo!!!!

no, saj vas je kar nekaj tukaj, ki vidite sliko. ostržek pa ima očitno dobrega očka, ki za vse poskrbi…

Da se ti da….raje pojdi delat….in ne laži po forumih….vse za provokacijo, kajne.

Plače so zmeraj izražene v bruto zneskih zaradi primerljivosti.

Ne govori nekaj na pamet, v nobenem primeru ne more minimalna plača biti 430 ali 480 €ur…..dobrodošla med lažnivci

Kot vidim ti govoriš o bruto znesku. Jaz sem v svojem postu mislila neto 430,00€. Kaj pa je mislila avtorica teme pa ne vem.

Jih poznam kar nekaj, ki imajo manj kot 500 neto (čeprav je vemo koliko po zakonu), delodajalec reče tako je in pika.

tudi neto 430 ne gre danes skozi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close