Najdi forum

plače

oj!
kaj mislite, imajo policisti res tako nizke plače kot je bilo govora, glede na to kaj počnejo? jaz za takšen denar že nebi počela takšnega dela, glede odgovornosti,…

lep večer!

Seveda imajo. Koliko plače pa si mislila, da imajo?

ja, žalostno vendar resnično

Po moje je to kot pri zdravnikih ali npr. kontrolorjih letenja. Nasplošno naj bi imeli zelo nizke plače, ko pa se v privatnih pogovorih pogovarjaš s konkretnim posameznikom, plače le niso tako nizke. Nasprotno, dejansko so kar ok.

Iz prve roke ti povem, da je res. Žalostno toda resnično.

Res je, policisti imajo nizko plačo. Se strinjam.

A kaj naj rečem kot učiteljica (po petih letih del. dobe), zadnjo neto (brez malice in prevoza) plačo sem dobila 953€ (na TR)?

Ali naj imajo policisti s tri- in štiriletno poklicno šolo višjo plačo kot učitelji?

Saj jim lahko zvšajo plače, vendar je treba urediti razmerja. V tem bo problem.

poglej zdaj bo strajk ces da se bo dvignila placa
in res placa gre gor
posledica:vsakic ko gre placa gor se dviga inflacija
to zahvalo gre pa ministrstvu za finance
pa lp:))))))))

Tejčikaa, pa ti zares misliš, da s 5 leti delovne dobe nimaš dovolj, kljub tvoji izobrazbi? Verjetno si tudi plačo navedla za mesec december, ko ste imeli itak samo 15 (če sploh) delovnih dni. Potem pa hkrati lepo poveš, da policisti itak nimajo toliko izobrazbe kot ti?! Halo, če že hočeš vedeti, ima policist najmanj 5. stopnjo izobrazbe in na cesti je vedno v nevarnosti, v službi države, tudi zato, da si ti lahko varna. Policist dela dežurtva, nočne,…potem pa ravno ti, ki si učiteljica, to lahko rečeš. Pa vas drugače spoštujem, učitelje, ker imate težko delo, zlasti z današnjo mladino, vendar ti to ne daje nobene pravice pljuvati po ostalih. Po pravici povej tudi to, koliko dni na leto si prosta.
Pa ne zamenjam s tabo, da ne bo pomote – in tudi v policiji ne delam.

Poleg tega ti lahko povem, da je v državnih službah (kar je tudi šolstvo) največ ljudi, ki imajo plače toliko kot ti ali malenkost več, pa imajo vsaj 15 let delovne dobe.

O delavkah za “šalterji” in ostalimi, na katere pa na veliko pozabljate (hišniki, tajnice, računovodstvo, čistilke), brez katerih pa ravno tako ne gre. Ti imajo šele slabe plače. Kar naj katera napiše, koliko dobi. Totalna beda.

Ti si ja nora. Po petih letih imam jaz 950 EUR bruto. Pa imam tudi faks končan. Pa nimam počitnic vsaka dva meseca in nisem doma že ob treh ali štirih, ampak ob šestih, sedmih. Res pa sem v privatnem sektorju. Kaj mi je le bilo…

--------------------------------------------------------------------------------- Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen

Seveda je potrebno urediti razmerja…moj predlog pa je vsekakor, da se v javni upravi najprej plače znižajo za 40% potem pa pregledamo tudi razmerja….

Olala, ali ti misliš, da imajo v državni upravi vsi plače okoli jurja evrov?! Daj se spusti na realna tla. Hišnik v šoli dobi 500-600 eur plače, s tem, da mora biti vedno na razpolago, tudi med vikendi če je treba, da zgodnjih jutranjih urah in poznih večerih ne govorim. In ti bi njemu znižala plačo za 400 EUR. Pa saj nisi normalna.

Se pa strinjam, da npr. zvišajo plače tistim, ki imajo že sedaj malo in to je nedvomno tudi hišnik ali čistilka, pa tudi kakšna pisarniška delavka ne dobi veliko več.

Se popravljam, se mislila napisat, da bi mu znižala plačo za 40 posto, ne 400 EUR. Vidiš, jeza dela svoje in po njej rit raste:))

Prepričan sem, da bi za hišniška dela dobil osebo, ki bi delala za 530 €ur bruto, to pomeni da moja teorija drži…

Draga moja, ogromno policistov ima fax (univ.dipl.xyz), pa dela za 700€ ali nekaj drobiža več.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close