Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek plače

plače

Jaz delam prek stud. servisa..drgac redna studentka EF, dobim 800 sit/h in placano malico ter mesecno vozovnico (prevoz)..zasluzek je odvisen od mene in tega koliko delam..moj se giblje okrog 80.000 do 100.000 sit.

Klemen,
tud jaz te šišam, pa sem v državni upravi, 4 leta delovne dobe: 162k sit+malica+stroški. Brat prek študenta zasluži približno toliko, al pa še kakšnega jurja več…. pa ma fraj, kadar hoče in dopusta, kolikor hoče.
Žalost, a ne?

Jaz pa tudi v državni upravi… 135.000 SIT s VII. stponjo + malica….in to je to. Prevoza pa nič, ker se ne vozim. Res žalost.

Aja

jest13,

kakšne odgovore pa ti pričakuješ, če je pa isto vprašanje na “jedilniku” skoraj vsak teden???? Plače, plače, plače……Ni nič drugega pametnega za glodat?

visinka,

a si farmacevtka, računalničarka, akviziterka, članica Network 20?? v vrhu piramide?

aja te šišam za 165.sit

Sredna izobrazba + prevoz + malico dobimo v službi = 230.000 SIT

…..se trudim……:)

ni slabo , jaz sem prav tako študentka….870sit/uro, brez malice, prevoza( vsak dan 40km)

Ja, peptum, si uganu, da sem eno od tega, sam ne Network21-bognedaj!

Poznam enega, ki za dobesedno nic dela dobi 490.000 SIT.
Sluzbo je dobil preko zvez… Ampak to mu se ne bi zamerila. Zamerim mu to, da je pokvarjen, da govori lazi, ki mu jih njegov sef verjame, da goljufa pri potnih stroskih…

Zalostno, toda resnicno.
Me zanima koliko casa bo trajalo, preden bodo pristojni to spoznali.

Ker se ze ravno omenja hermes softlab. Imam univerzitetno izobrazbo, placa je okoli 450k bruto plus 8k pokojninskega zavarovanja, ki ga placa firma, plus mobitel in prenosnik in seveda malica in prevoz. Izobrazba pri nas ni pomembna, pac pa znanje, delovne izkusnje in sposobnost resevanja problemov.

Za razliko od javne uprave pri nas ne gremo domov ob 15h pac pa takrat, ko je delo opravljeno, ce je treba pa delamo tudi ob vikendih in praznikih. Poleg tega nase delovno mesto se zdalec ni zagotovljeno, ob krizi v racunalniski industriji so zadnji dve leti odpustili veliko ljudi. Podobno je verjetno v drugih racunalniskih podjetjih.

Taksno delovno mesto ima svoje prednosti in svoje slabosti, ampak meni zaenkrat ustreza.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close