Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Plače v javnih zavodih

Plače v javnih zavodih

Se kdo spozna na plače v javnih zavodih.
V našem podjetju se dogajajo zelo čudne stvari. Tisti, ki do dalj časa zaposleni imajo višji količnik na izobrazbo, kot jo imajo v resnici. Novinci pa ob prvi zaposlitvi dobijo nižji količnik na izobrazbo in v pogodbi jim navajajo nižja delovna mesta, v resnici pa so na delovnem mestu, ki ustrezajo njihovi izobrazbi.

Zanima me kateri količniki so določeni v Zakonu o razmerjih plač v javnih zavodih, državnih organih in organih lokalnih skupnosti in kako je s tarifnimi razredi. Rada bi preverila moje stanje v pogodbi, kajti plača je vsak mesec drugačna, v računovodstvu pa se sklicujejo na količnike. Imam 7. stopnjo izobrazbe.
V naši kadrovski službi so zelo skrivnostni, kar se količnikov tiče, nemogoče priti do ustreznih informacij.

Za informacije se vam zahvaljuje.

Lp Male

Zdravo.

Sem zaposlena v javnem zavodu in pri nas je taka slika zato, ker so ti starejši delavci nekoč napredovali v višji plačilni razred. Včasih ni bilo tako jasno določeno, kdo in na kakšen način lahko napreduje in za koliko mest.
Tudi odločb ali sklepov o napredovanju niso izdajali. Enostavno so imeli za 2 do 3 razrede višje količnike. In to vsi.

Tako se je zdaj pripetilo mojemu sodelavcu (starejšemu), da je dobil skep o napredovanju, plače pa ni dobil višje, saj je že itak za dva plačna razreda višje, kot ima izdane sklepe. Zdaj namreč naši na hitro izdajalo sklepe o napredovanju, ki bi jih morali delavci že imeti, da uskladijo količnik pri plači z dokumentacijo v personalni mapi.

Jaz sem med mlajšimi delavkami in bom lahko samo 2xnapredovala. Do zdaj sem 1x, pa imam 10 let del. dobe. Imam od vseh najnižjo plačo, čeprav sem najbolj produktivna.
Na delovnem mestu referenta pa sedijo takšni, ki imajo samo osnovno šolo ali poklicno, pa so jim zaradi delovne dobe priznali 5. stopnjo izobrazbe. Meni, ki pa imam 5. stopnjo pa grozijo, da kmalu ne bo več referenta pod 6. stopnjo izobrazbe. Pač, včasih je bilo drugače, ali divja liga, pravijo. Tudi delali niso tako in toliko kot zdaj morajo.

Mogoče sem malo pomagala, če ne, pa sem vsaj malo pojamrala.

Pipi+

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close