Plače – tajnice, poslovne sekretarke
Marja, ti si optimist. Toliko plače v javni upravi bruto nima niti svetovalec z visoko izobrazbo, ojoj hahahahahahhaha. Ima morda tajnica ministra ali tajnica državnega sekretarja.
Tajnica v javni upravi ima plače okorg 700 z vožnjo in malico skupaj.
Marja, nam z visokoletnim študijem in diplomo bi se nam zdelo primerno tudi 5 tisočakov neto. Smešna je pripomba. Žal. Ker živite v nerealnosti in menite, da je javna uprava bogata za delavce, ki v njej delajo. Še tisto, kar so nam dolžni, nam ne dajo. Zato, da se oni zgoraj lahko preseravajo z obračuni številk.
? Saj to je minimalna plača. Se hecaš?[/quote]
Daj razpis, pa ti obljubim, da jih dobiš vsaj 100, ki so pripravljeni delati za to plačo.[/quote]
Ma tista, ki je sposobna za delo tajnice, ne verjamem, da bo delala za tak denar. Jaz osebno grem za tak denar potem raje delat v trgovino ali kam drugam, kjer ob koncu šihta pozabim na službo do naslednjega delovnega dne in se ne sekiram, kdo in kako bo delal, če zbolim ali pa ko grem na dopust.[/quote]
jaz bi delala za ta denar zato ker eni ne gledamo samo za denar ampak gledamo da končno službo dobimo
? Saj to je minimalna plača. Se hecaš?[/quote]
Daj razpis, pa ti obljubim, da jih dobiš vsaj 100, ki so pripravljeni delati za to plačo.[/quote]
Ma tista, ki je sposobna za delo tajnice, ne verjamem, da bo delala za tak denar. Jaz osebno grem za tak denar potem raje delat v trgovino ali kam drugam, kjer ob koncu šihta pozabim na službo do naslednjega delovnega dne in se ne sekiram, kdo in kako bo delal, če zbolim ali pa ko grem na dopust.[/quote]
jaz bi delala za ta denar zato ker eni ne gledamo samo za denar ampak gledamo da končno službo dobimo
Zaposlena na DM-asistentka direktorja, moja bruto OD znaša 2.000 eur, plus ostali dodatki in ugodnosti, kot so sl. telefon, zavarovanja ipd..sem zadovoljna, res pa je tudi, da DELAM, DELAM, DELAM. Pokrivam področje knjigovodstva, kadrovanja in osebna pomoč direktorju-rtudi tajniška dela. Ne opravljam pa tajniških del, za ostale zaposlene.
Se svojo zgodbo povem, zasedam mesto poslovne sekretarke in zaslužim 800 neto plus prispevki. Izstavljam račune, delam obračune, pripravljam dokumentacijo dvem računovodkinjam, ker delam za dve podjetji. Kooridiniram približno 30 ljudi, ki so na terenu. Govorim slovensko, nemsko in hrvaško. Dobesedno moram vse kar je v povezavi s nemškim trgom prevzeti jaz, ker drugi jezika ne obvladajo. Urejam birokracijo za tri podjetja ( ne le dva) pripravljam pogodbe za vsakega, in račune tudi. Zdravem moram delati še marketing ( čeprav tega ne delam kot bi morala). Moram urejati birokracijo v Nemčiji od katerega je odvisna zaposlitev naših kadro. Vse to opravljam brez pravega uvajanja, tako da rešujem kakor se pojavi. Delam čez vikende in celo po 21:00 me kličejo po telefonu. Da ne povem, da rešujem vse dogodke, ki se pojavijo nepričakovano, npr. prometne nesreča, Šef več sploh ne ureja zadeve, ampak vse ljudi posreduje name… S tem, da to podjetje nima nobenega sistema, vse evidence so shranjene pri različnih zunanjih izvajalcih, sami lastniki sploh ne vedo kje so pogodbe o zaposlitvi ali koliko službenih avtov imajo. Edino uvajanje, ki sem ga imela je kako izstaviti račun. Aja, imam VII raven izobrazbe.
Forum je zaprt za komentiranje.