Plače programerjev v Sloveniji
A si ti prepričan da živiš v Sloveniji, ki je locirana na Zemlji? Da se nisi ti ujel v paralelnem svetu. Sem električar, pa v življenju nisem prejel več kot 1250€ neto, kljub temu, da sem zamenjal že kar nekaj delovnih mest. Sanjaš!
Dejansko samo potrjuješ, da nabijaš!
[/quote]
naš “hišni” mizar ima vsaj cca. 12k eur na mesec čistega….. 🙂 Računi izdani, z državo niso nič “u žlaht”, vse popucano…..Je pa sposoben, priden, podjeten…
Če je kdo nabijač si to ti. Sem dokončal FRI in programersko sceno v Sloveniji poznam precej dobro. V svoji karieri sem delal že za vsaj 5 podjetij pa še nikoli nisem slišal, da bi kdo imel 5.000€, kaj šele 10.000€ na mesec. Imam tudi kolege v poslu, pa nihče ne omenja zneskov, ki jih omenjaš ti.
Če bi imeli v Sloveniji v IT-ju plače po 5.000€ ali 10.000€ bi se godilo ravno obratno in bi Avstrijci, Nemci in Angleži hodili delati k nam in ne mi k njim.. Daj človek uporabi malo glavo. Pa je ja nimaš samo za okras…
[/quote]
Lej pač ne prideš, te ne spustijo zraven. Verjetno iz določenih razlogov ( morda nisi ravno dovolj zaupljiv, ali pa rad preveč naokoli trosiš)….
Na spletu obstajajo tudi članki, ki pričajo o tem, da kuhar lahko zasluži nekaj 100.000€ na leto. Povej mi prosim koliko takšnih poznaš v Sloveniji. Prosim navedi tudi imena.
In če z omenjenim ICO-m misliš Viberate, ti takoj povem, da plače developerjev tam niso 10k€… Niti približno ne toliko!
[/quote]
Ti kar ostani teoretik in nakladač celo življenje – “prakso in zaslužke” pa prepusti raje drugim. Bo za njih upravičeno več ostalo 😀
Sama sem v IT biznisu že krepko čez 10 let, začela sem kot programerka, začetna plača 600 €.
Zdaj imam neto malce več kot dvakratnik začetne plače.
Meni so se tudi z leti standardi spremenili, raje manj denarja in več časa, ki ga lahko porabim po svoje. Važen mi je pa seveda tudi kolektiv v katerem delam. Ta, kjer sem zdaj, je super.
🙂
[/quote]
Ce dela 24 ur na dan, 365 dni v letu, je to 144.000 / 8.760 => 16,44 evra. Ampak ne dela 365 dni v letu. In tudi 24 ur na dan ne. V resnici jih na leto lahko opravi tam nekje do okoli 1.740 (ur namrec). Kar pa znese 82,76 evra. Na uro. Netto. Oz. 193,33 Bruto. Mizar? Ajd stari… ne prodajaj buc. 😛
Na spletu obstajajo tudi članki, ki pričajo o tem, da kuhar lahko zasluži nekaj 100.000€ na leto. Povej mi prosim koliko takšnih poznaš v Sloveniji. Prosim navedi tudi imena.
In če z omenjenim ICO-m misliš Viberate, ti takoj povem, da plače developerjev tam niso 10k€… Niti približno ne toliko!
[/quote]
Konkretno nisem mislila Vibetare, ampak glede na to, kako šteka njihova stran, si mislim, da na kadru šparajo.
Vibetaratov ICO je bil drugače že daaaavno in stvari so se medtem krepko spremenile in cifre so šle v nebo. Podjetje z ICO-jem zbere 20 milijonov, potem pa plačuje kader za minimalca … Resno?
Plače v Sloveniji za programerje se gibljejo od 1500 pa do 6 tisoč bruto. Večja slovenska podjetja ponavadi plačajo tam 1500- 2000. Ostali, ki plačajo več so ponavadi startupi, ki dobijo milijone evrov zagonskega denarja ali pa jih bogati poslovnež financira v zameno za delež, ter podjetja, ki so inovativna in razvijajo programsko opremo, ki še ne obstaja v večjem obsegu npr. trenutno so zelo “in” strojno učenje, umetna inteligenca, blockchain.
Plače v tujini pa so že nekaj povsem drugega. Nemčija plača zelo dobro, še boljše plače pa so v ZDA. V ZDA je 100$ urna postavka za zelo dobre programerje standard. Facebook plačuje svoje najboljše zaposlene več kot 300 000 na leto.
Zelo veliko se da tudi zaslužiti kot privatnik. Poznam nekaj takih, ki imajo SP in so plačani po projektih. 4000€ neto na mesec v povprečju. Je pa res, da dela od jutra do večera. In nima plačanega dopusta, bolniške.
naš “hišni” mizar ima vsaj cca. 12k eur na mesec čistega….. 🙂 Računi izdani, z državo niso nič “u žlaht”, vse popucano…..Je pa sposoben, priden, podjeten…
[/quote]
Ti pa nisi preveč brihten kajne? Govora je o nekom, ki je zaposlen pri xy podjetju in ne o samostojnih podjetnikih. Ti na vseh področjih lahko zaslužijo xx.xxx € / mesec. Preberi si temo bebec!!!
Sem čisto po naključju naletel na tole temo, jo na hitro preletel in se moram pač oglasiti, ker je tukaj v temi en kup nakladalčev (ali pa zgolj en nakladač, ki se skriva za različnimi psevdonimom).
Pred kratkim sem, kot blockchain developer sodeloval pri precej uspešnem ICO-tu, ki je zbral več mio € kapitala. Kljub temu moja plača ni bila niti blizu 10€ k/€. Poznam developersko sceno v Sloveniji in vem, da nihče ne dobi take plače. Gre za forumovsko nabijanje nakladačev, ki so še pred leti nabijali po gostilnah. Ti osebki so si zdaj nabavili računalnike in veselo ob pivu nabijajo po forumih…
Seveda je mogoče, da pač nek developer zasluži 10€ k/€ / mesec, ampak je v ICO vstopil kot co-ceo, co-founder….
Hecno, da je v ZDA povprečna plača blockchain developerja 80k $ v sloveniji pa 120k €+++ … 🙂
https://www.indeed.com/salaries/Blockchain-Developer-Salaries
https://www.glassdoor.com/Salaries/blockchain-developer-salary-SRCH_KO0,20.htm
Očitno so plače developerjev v Sloveniji višje kot v ZDA.. Res ne vem zakaj potemtakem slovenski developerji hodijo v tujino, če pa imamo tukaj nadpovprečne plače???
Sem zasledil, da bi nekdo šel FRI in imel potem 3k plače .. jej jej, za programerja potrebuješ toliko znanja, pa ne samo iz svoje stroke, ampak stroke za katero delaš kot programer, da se lahko večina (govorim za “prestižne poklice”) skrije s svojim znanjem. Tu sploh ne gre toliko za formalno izobrazbo ampak dejansko, kolko znaš, poznaš imaš živcev in idej. Ko govorite nekateri, da so plače veliko višje v tujini kot v Sloveniji je stvar v tem, da v Sloveniji NI takšnih projetov ter podjetji z veliko dodatno vrednostjo, da bi se le te to privoščile. Sam sicer delam kot “free lancer”, služim (za zaenkrat) po potrebi. Nekateri moji sošolci pa delajo v firmah, kjer programer pomeni delo v Exelu in zaslužijo približno 1500€ neto, pa bi to delo lahko opravljal vsak gimnazijec/srednje šolec.
Ce dela 24 ur na dan, 365 dni v letu, je to 144.000 / 8.760 => 16,44 evra. Ampak ne dela 365 dni v letu. In tudi 24 ur na dan ne. V resnici jih na leto lahko opravi tam nekje do okoli 1.740 (ur namrec). Kar pa znese 82,76 evra. Na uro. Netto. Oz. 193,33 Bruto. Mizar? Ajd stari… ne prodajaj buc. 😛
[/quote]
Hja, dobil je pogodbo ( avtomobilska branža), prenova prodajnih …. cel Balkan + še druge države EUja….
Naredi tudi kuhinje, da se “zveneče blagovne znamke” lahko skrijejo – tiste kuhne, ki so po 35k eur summa summarum… On naredi za pol manj – pa ne copy paste – upgrade :)))) Bistveno bolje……
Ja, 14k netto na mesec, so keep droolin ‘
Forum je zaprt za komentiranje.