plače-medicinske sestre
Upam, da ne boste jezne za to vprašanje. Brala sem spodaj poste po temo plače in zasledila, da ima zdravnik s specializacijo, delovnik 3 izmene neto plačo 450.000.
Pa me zanima, koliko imajo zdravstveni tehniki in višje medicinske sestre? Je razlika, če dela 3 izmene v zdravstvenem domu ali v bolnišnici?
Hmmm…. že naslov sam pove, da gre za sestre, torej višje ali diplomirane. Te so po novem edine prave medicinske sestre.
Čeprav sem maturirala kot medicinska sestra, sem postala zdravstveni tehnik.
Naziv je zelo pomemben v zdravstveni hiararhiji.
Ja, razlike so me sestro in tehnikom pri plači v prid sester, v znanju pa v prid tehniku.
Pa predno se razburite pomislite na znanje tehnika v intenzivni enoti, ali pa diplomirane medicinske sestre v nekem dispanzerju.
Ja, saj ravno to sem mislila. Odgovornost, ja, tudi moja je velika, verjemi. Kaj pa plača, če smo že pri plačah? Sorazmerna z znanjem? Odgovornostjo? Ali le s končano šolo.
Da ne bo sporazumov, rada imam svoj poklic, še enkrat bi se odločila zanj, zavedam se odgovornosti, samo sita sem tega, da pri nas ni pomembno kaj delaš, ampak kje delaš.
Zdravstveni tehnik, da te malo “potolažim”: vem, da s svojo plačo nisi zadovoljna (kdo pa je?), ampak v zdravstvu – vsaj v LJ na Infekcijski kliniki, je zadeva še bolj zapletena.
Višja medicinska sestra, ki je končala Višjo zdravstveno šolo, ima nižji količnik kot višja medicinska sestra, ki je končala visoki strokovni program. Pa ni sama prav nič kriva, da se je rodila toliko let prej, da se je šolala po istem programu v drugem režimu.
No, pa saj ni samo v zdravstvu tako, isto je tudi v naravoslovju (strojna, elektro, itd), kjer zdaj zaposlitve lažje najdejo tisti, ki imajo končano visoko strokovno in ne “samo” višjo.
Forum je zaprt za komentiranje.