placati al ne?
elow
prejsnji teden so me vstavli policaji in nisem bil pripasan, tako da mi je policaj odredil 20000 sit globe, oz 10000, ce placam v osmih dneh. zanima me, ce ima kdo kake izkusnje z placevanjem teh kazni? bojo opazili ce placam 1000 namesto 10000 sit?:) in ali bojo opazili ce polovicno kazen placam malo pozneje kot v osmih dneh?:)
aja, pa kdaj dobis kaki opomin, ce ne placas te kazni?
lp
Smešno je sploh vprašati, če bodo opazili, pa saj živimo v dobi računalnikov in računalniških obdelav podatkov.
Če na primer nisi plačal “napačno” parkiranje v tujini, ki ga dobiš za brisalec boš lahko zelo presenečen ko bo policaj na meji takoj “opazil”, da nisi plačal ta dolg, če ti bo po naključju po računalniku kontroliral osebne podatke .
Takoj se vidi to!
Prej se je to bilo mozno ampak zdaj ne vec!
Na tvojem mestu bi se jaz pritozil! Saj policaj nima dokazila da nisi bil pripasan! Napisi da si se odpasal ko je policist sel do tvojega avtomobila ker si segel po dokumentih in te je napacno obsodil ter te po krivem kaznoval!
Verjami da pritozbo dobis!
Slovenski zakon je kot svicarski sir! Poln je lukenj!
Kolesar1
Ok če že lažem sam sebi potem vmi vsaj 10 jurjev ostane v zepu!
Ti placaj nasim glupim policistom da bojo vidli da na tebi lahk zaslužijo!
Zaj pa če je tip podpisal je po eni strani malo zajebal!
Tudi to se da rešiti ampak je tvegano!
Ljudje vi bi malo mogli potovati po Evropi da bi vidli kake policaje majo druge države (Francija, Nemčija, Velika Britanija, Italija)
to je spostovanja vredno! Tam je policija res tvoj “prijatelj in pomočnik”
ne pa pri nas da vprašaš za smer pa te prasec skasira samo za info!
Glej vozim po zakonu saj je vsak rad ce mu ni treba placat!
Se držim omejitev kolko se le da!
Ampak vsak enkrat pride na past vsakemu enkrat spodrsne!
1000x se lahko zepasaš a le 1x se pozabis pa te bo glih takrat ustavu!
Ne dolgo nazaj sem sam mel primer!
V križišču sem prevozil stop znak! Policist se je peljal nasproti in seveda z rotacijo prisel za mano!
Kaj je bil vzrok!
Na velikem smerokaznem znaku ki oznaćuje v katero smer se moraš peljati in pred njim še polno drugih znakov prometnih in reklamnih je stal stop znak katerega seveda nisem videl!
Seveda mi oni butl napiše kazen!
Policista pregovorim da je sel z mano in se peljal z mano po enaki poti!
Niti on ni videl znaka, videl ga je ko sva bila že skoraj na križišču!
Nakar je sledila pritožba z fotografijami in raznimi dokazi!
Rezultat!
Kazen so ovrgli in tudi znak se je prestavil! Kaj bi bilo če bi bil tiho?
Nič kazen bi plačal pa še kako sranje bi se lahko zgodlo na tistem križišču!
Sem fer do zakona in do policajev saj delajo svoje delo!
Razpizdi me ko se pelješ 55km/h namesto 50km/h pa te bo butl skasiral!
Tisti ki bo mimo pelal 100 če ne več tam kjer je 50 pa kjub policistovem ustavljanju ne ustavi pa policaj samo skomigne z rameni in z debelo ustnico reče “ušel mi je, kaj naj zaj”
Take primere sem doživel že večkrat!
Vi plačujte če vam paše jaz pa se bom pač probal izmuzniti!
Jebi ga takav ti je život!
Lepo se imejte pa previdno na cesti!
tako se dela killer, najprej je potrebno urediti prometno signalizacijo s talnimi označbami vred in to smiselno, ne pa da imamo ob cesti eno samo sračje gnezdo, celo vrsto nesmislno postavljenih prometnih zna
kov in cel kup raznih reklamnih tabel, dostikrat se prometni znaki skrivajo tudi za kakšno zeleno vejo.
Se popolnoma strinjam s teboj.